OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

718 Hotels in Istanbul

 

Reisgids Istanbul - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

West is West, East is East, en ze zullen nooit ontmoeten ...- schreef Rudyard Kipling in een van zijn gedichten. Echter, op de Aarde is er een plaats waar deze wijsheid niet van toepassing is, en waar Oost en West niet alleen ontmoeten, maar ook vreedzaam naast elkaar bestaan. Istanbul is een plek die letterlijk ligt op de grens tussen Europa en Azië. Istanbul is een van de oudste steden in de wereld met een rijke historie. Het is in het verleden de hoofdstad geweest van drie verschillende imperiums: Het Romeinse, Het Byzantijnse en Het Ottomaanse. Het verleden van de stad is in de talrijke monumenten van geschiedenis en cultuur, waaraan Istanbul zo rijk is, belichaamd.
De Topkapi Paleizen.
De Topkapi Paleizen (Topkapi) (toon op kaart ) zijn een paleizen complex, op een landtong, grenzend aan de Bosporus. Het is gegarandeerd, dat de bezoekers van een prachtig panoramisch uitzicht genieten. De gebouwen van de paleizen hebben musea, de meest interessante daarvan is het Museum van Archeologie, waar onder andere, sarcofagen zijn, keramiek, en andere waardevolle artefacten uit de periode van het Ottomaanse Rijk. In het hoofdgebouw is er ook een museum, waar u een verzameling van oorlog trofeeën, geschenken en items van het dagelijks gebruik kunt zien. De harem van het paleis kan alleen met een gids bezocht worden. Voor de toegang tot het paleis worden entree kosten berekent, maar u zult niet teleurgesteld worden. Alle gebouwen in het complex dateren uit de vijftiende eeuw, er is een groot park rondom waar u kunt wandelen en van de schaduw genieten.
De basiliek van Hagia Sophia.
De opdracht van de bouw van de Basiliek van de Goddelijke Wijsheid of de Hagia Sophia (Hagia Sofia) werd door imperator Justinianus gegeven. Het was na een opstand in de VI eeuw, waardoor de vorige kerk die op deze plaats stond, werd verwoest. Justinianus heeft tijdens de officiële opening van de basiliek, naar verluidt de volgende woorden gesproken: "Ik heb u overtroffen, Salomo!". Oorspronkelijk, was de "Hagia Sophia"een orthodoxe kerk, later echter, diende hij als moskee. Circa 20 jaar na de voltooiing van de bouwwerkzaamheden, in 558, stortte de koepel van de basiliek in. Deze fout in het project, kwam de architecten duur te staan. Ze werden onthoofd.
De huidige koepel werd in het jaar 563 geïnstalleerd. Het is een echt werk van architectonische kunst. De ramen zijn aan de rand gelegen, waardoor het de indruk wekt dat de koepel zweeft. Meer dan 900 jaar, was Hagia Sophia de belangrijkste kathedraal van Constantinopel (de vroegere naam van Istanbul). In 1453, in opdracht van Sultan Mehmet-Veroveraar van de orthodoxe basiliek werd het tot een moskee omgebouwd. Er werden minaretten aan de kerk verbonden en de mozaïeken van de Byzantijnse heiligen zijn onder een dikke laag van gips verborgen, waardoor ze het hebben overleefd tot in de huidige dagen.
President Ataturk zijnde een groot voorstander van de scheiding van kerk en staat, nam in 1935 de beslissing om van de Hagia Sophia een Museum te maken en het gips te verwijderen. Arabische inscripties overheersen in de Basilic, maar u kunt hier ook enkele christelijke Iconen vinden, waaronder een mozaïek van St. John Chrysostomos. In de noordelijke vleugel van de Basilic bevindt zich een speciale kolom van marmer en brons, waaruit, volgens de legende, het heilige water druppelt.
De moskee van Sultan Ahmet.
De Blauwe Moskee, of zoals dat heet, de Sultan Ahmet moskee is het islamitische antwoord op de Hagia Sophia. De architect Mehmet Aga Sedefkar, wilde de grandeur van de orthodoxe basiliek overtreffen en velen geloven dat hij dat heeft gedaan. De Blauwe Moskee werd tussen de jaren 1609 en 1617 gebouwd, bijna 1100 jaar later dan Hagia Sophia. De centrale koepel is 33 meter in diameter en andere kleinere koepels bevinden zich er rond om heen.
De Blauwe Moskee heeft zes minaretten. Het aantal minaretten was als een symbool van rijkdom van de sultan. Maar het feit dat het aantal minaretten overeenkomt met het aantal minaretten van de Grote Moskee in het heilige Mekka, leidde tot verontwaardiging in de moslimwereld. De Sultan heeft het probleem opgelost door het toevoegen van een zevende minaret aan de Blauwe Moskee. Binnen is de moskee met 20.000 kleine tegels van blauw, groen en rood-bruine kleur versierd, die zijn gemaakt in de stad van Iznik. De blauwe tegels behoren tot de gewelfde details op de binnenplaats van de moskee. Ook is er aandacht besteed aan een mooie gebedsnis, "Mihrab", uitgehouwen in de muur richting aan Mekka. Vergeet niet dat een moskee tijdens het gebed (vijf keer per dag), voor bezoekers wordt gesloten.
Galatabrug.
De beroemde Galatabrug is een populaire plek om te vissen. Elke dag zijn er tientallen, zo niet honderden vissers. De brug verbindt, onder andere, het centrum van de stad met het kwartaal van Sultanahmet, waar veel toeristische bezienswaardigheden zijn. Een van deze plaatsen is de Grand Bazaar, een van de grootste overdekte markten in de wereld. Een bezoek aan de Grand Bazaar is voor veel toeristen de meest memorabele gebeurtenis van het hele bezoek aan Istanbul. Hier kunt u sieraden, specerijen, tapijten en nep designer kleding vinden. Zodat de markt aan de behoeften van elke klant kan voldoen. In totaal zijn er meer dan vierduizend winkels. Elke dag zijn er ongeveer 250-400.000 de bezoekers van de Grand Bazaar. De favoriete toeristische attractie hier is het roken van een waterpijp.
Boottochten.
In de buurt van de Galatabrug vertrekken boten, waarmee kunt u een rondleiding door de Bosporus nemen. Bosporus is een zeestraat door Istanbul, dat bindt de Marmara Zee en de Zwarte Zee en, nog belangrijker, het scheiden Europa en Azië. De zeestraat is breed genoeg, het smalste punt is 640 meter in de breedte, de lengte van de zeestraat is 32 km. De meeste tochten duren ongeveer twee uur. Boten varen dicht langs de Europese en Aziatische zijden en laat de mooie gebouwen van de stad uit het water te overwegen.
Dit artikel over Istanbul is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Istanbul

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Istanbul:


Burgas - 206.3 km
Burgas is een van de meest beroemde Bulgaarse resorts. Het trekt van oudsher gasten door ruime stranden en een prachtige natuur. Het Centrale Strand wordt beschouwd als het grootste in Burgas. De breedte is 100 meter....
verder
Nesebur - 209.9 km
Het is een van de mooiste steden van de Zwarte Zeekust. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de...
verder
Sunny Beach - 213 km
Een van de meest populaire resorts in Bulgarije, Zonnestrand, is een award-winnende locatie, bekend om zijn uitstekende klimaat- en milieuomstandigheden. De natuur is is hier echt uniek, en prachtige architectonische...
verder

Onze diensten
 Istanbul foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Istanbul, Turkije. Het plannen van een trip naar Istanbul met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.