OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

55 Hotels in Bodrum

 

Reisgids Bodrum - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bodrum ligt op de legendarische plaats van Halicarnassus, dat u veel over de kracht van deze stad kan vertellen. Immers, er bevindt zich een fenomenale hoeveelheid van kunst en cultuur in deze stad. Het symbool van de stad is het kasteel van St. Peter, dat werd opgericht ten tijde van de ridders, die aldus hebben getracht, de grenzen van de stad te verdedigen. Nu kunt u in de vesting geen ridders vinden, maar wel het prachtige museum van onderwaterarcheologie van Turkije.
Het kasteel heeft een indrukwekkend enorme winkelstraat waar een fenomenale hoeveelheid van winkels, cafes, restaurants en eethuisjes zijn.
De kade in de stad is mooi en origineel. Maar enkele van de vele straten maken in eerste instantie een negatieve indruk. Hoewel het, als u daar meer verblijft en rondloopt, het kan een heel ander zicht op de stad en zijn bewoners opent.
Op dit moment is Bodrum een van de meest welvarende steden en een zeer bekend toeristische centrum van Turkije, waar jaarlijks een groot aantal toeristen tot rust komen. Er is een groot aantal juwelierswinkels, en elke toerist kan goedkope maar waardevolle sieraden kopen.
  Fans van excursies zullen genieten van het Museum of Underwater Archeology, het presenteert bevindingen van duikers van verschillende periodes. Een van de meest waardevolle en ongewone tentoonstellingsstukken is een schip dat toebehoorde aan de oude Egyptische farao's, evenals de gevonden sieraden aan boord. De meest ongelooflijke tentoonstelling is een Byzantijns schip dat honderden jaren geleden is gezonken. Het unieke van het schip ligt in het feit dat het vele eeuwen later perfect kon worden bewaard.
Voor natuurliefhebbers in Bodrum worden zeer interessante excursies naar het nabijgelegen eiland Kara Ada georganiseerd. Zijn primaire waarde ligt in de warmwaterbronnen, die unieke therapeutische eigenschappen hebben. Er zijn verschillende zwembaden en modderbaden, evenals interessante wandeltochten die op het eiland worden gehouden. Dit eiland zal zeker een beroep op degenen die graag tijd doorbrengen weg van de drukke toeristische plekken.
In de stad zijn er enkele unieke archeologische vindplaatsen, een van de meest bekende is het oude amfitheater. Het werd ontdekt in de late 20e eeuw op de heuvel van Göktepe. Dit enorme amfitheater, dat in de oudheid plaats bood aan maximaal 13.000 toeschouwers, is tot op de dag van vandaag perfect bewaard gebleven. In de afgelopen jaren wordt het amfitheater gebruikt voor concerten en andere culturele evenementen.
In Bodrum is een beroemd waterpark 'Dedeman', een van de grootste en meest populaire waterparken in Europa. De keuze aan attracties en zwembaden is gewoon enorm, er zijn meer dan 20 glijbanen alleen. Waterpark heeft een geweldige inrichting; het is versierd met exotische planten, waarvan het struikgewas is voorzien van ruime terrassen en recreatiegebieden.
Onder degenen die dol zijn op het verkennen van de historische plaatsen, zijn rondleidingen met Myndos Gate erg populair. Ze vertegenwoordigen een fragment van bewaarde vestingwerken die de oude stad omringden. Naast het amfitheater zijn deze poorten het meest waardevolle monument van de oudheid.
Een uniek monument is het Mausoleum van koning Mausolus, dat werd gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Tijdens de Middeleeuwen werd het mausoleum gedeeltelijk verwoest en de lokale bevolking gebruikte zijn stenen om hun huizen te bouwen. Pas in de 19e eeuw werd de historische waarde van het mausoleum officieel erkend, binnen de muren werden veel kostbare voorwerpen gevonden.
Dit artikel over Bodrum is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bodrum

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bodrum:


Kos - 20.2 km
Kos is een prachtige stad en een prachtig strand resort dat, binnen slechts enkele decennia aan populariteit heeft gewonnen onder Europese en Amerikaanse reizigers. Oude gebouwen werden tijdens de aardbeving in 1933...
verder
Marmaris - 76.8 km
Marmaris is een stad, die is gelegen in de grootste haven ter wereld. Dit is een plaats aan de zuid-westkant van Turkije, waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee bij elkaar komen. Marmaris is een bekende Turkse...
verder
Patmos - 84.9 km
Dit is een klein en gezellig eiland, waar toeristen altijd rust en harmonie vinden. In de regel zijn er weinig toeristen op deze plek, hoewel er tal van spannende excursies op Patmos worden uitgevoerd.

Het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bodrum
 Bodrum foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bodrum, Turkije. Het plannen van een trip naar Bodrum met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.