OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Nesebur

 

Reisgids Nesebur - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het is een van de mooiste steden van de Zwarte Zeekust. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de natuur.
Vanwege dit feit is deze stad vooral bekend als badplaats. De meerderheid van de lokale hotels zijn gebouwd in de nabijheid van de kustlijn. Op het grondgebied van elk hotel is er een strand, een keten van restaurants en winkels. Daarnaast bieden de goed uitgeruste stranden van Nessebar, het huren van sportartikelen. Hier vindt u alles wat u nodig heeft om te duiken en te surfen. Elk hotel in Nessebar heeft zeker meerdere zwembaden, een Turks bad, een sauna, moderne sportscholen, fitnesscentra en zelfs een tennisbaan.
Liefhebbers van nachtleven zullen zich hier niet vervelen. Wanneer de duisternis valt over de stad, zijn er talrijke lichten in Nessebar van dansvloeren en nachtclubs. Vergeet niet om lokale restaurants te bezoeken, die een ware ontdekking voor liefhebbers van exotische gerechten zullen worden. Een onderscheidend kenmerk van de lokale keuken is een ruime keuze aan gerechten met zeevruchten. Hier kunt u gegrilde kreeft staart, kikkerbillen, mosselen in beslag, haaienvlees, garnalen cocktail en vele andere lekkernijen proberen. Natuurlijk zijn er ook restaurants die traditionele Europese gerechten serveren.
Als het gaat om het beschrijven van de bezienswaardigheden van Nessebar te, bevindt de meerderheid hiervan zich in het oude deel van de stad, dat op het prachtige pittoreske eiland is gebouwd. Hier is gewoon alles gedrenkt in de sfeer van rust en romantiek. Alle gebouwen van dit deel van de stad werden gebouwd tijdens de Middeleeuwen. Op het grondgebied van de stad zijn 40 oude kloosters en kerken gesticht, die grotendeels werden gebouwd in de 5e en 6e eeuw. U kunt ook de ruïnes van muren van het fort bezoeken.
  Op de grens van de historische en nieuwe wijken ligt een oude windmolen, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste symbolen van Nessebar. De basis van de molen is gemaakt van steen, terwijl alle resterende delen volledig houten zijn, wat het historische monument nog unieker maakt. Tegenwoordig is de molen open voor het publiek, op de eerste verdieping zie je de kamer waar de bloem was opgeslagen. Op de tweede verdieping zijn kamers waar de molenaarsfamilie woonde, en op de derde verdieping kunt u het overgebleven molensteenmechanisme zien.
In de oude stad kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum met waardevolle vondsten die archeologen tijdens de verkenning van de stad hebben ontdekt. Het in 1994 geopende museum heeft een uitgebreide expositie op vier verdiepingen. Collecties van antieke juwelen en munten zijn van bijzonder belang. Het museum biedt ook antieke gebruiksvoorwerpen, oude sculpturen en scheepsuitrusting.
Tegenwoordig staan ​​veel van de oude kerken van Nessebar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de 12e-eeuwse kerk van St Paraskeva, die unieke elementen van antieke decoratie in de muren heeft bewaard. Een ander uniek architectonisch monument is de kerk van St. Stephen gebouwd in de 11e eeuw, terwijl de kerk van Christus Pantocrator een treffend voorbeeld van middeleeuwse architectuur is. Ondanks het feit dat deze kerk ongeveer 500 jaar oud is, was het mogelijk om de oorspronkelijke look van de tempel te behouden.
Een prachtig 19e-eeuws herenhuis dat ooit toebehoorde aan de familie van de rijke handelaar, huisvest het Ethnografisch Museum van Nessebar. De collectie bestaat uit zeer waardevolle en interessante tentoonstellingen: hier kunt u elegant antiek meubilair, uniek handwerk, kunstwerken en oude nationale klederdrachten en huishoudelijke artikelen zien. Voor het museum is een klein plein waar op nationale feestdagen interessante evenementen worden gehouden.
Nessebar heeft ook de ruïnes van de Byzantijnse baden bewaard, die van grote historische waarde zijn. Ze werden gebouwd in de 6e eeuw, tijdens het bewind van keizer Justinianus I. Het historische complex is slechts gedeeltelijk bewaard gebleven. Volgens historische gegevens werden de baden vaak bezocht door keizers.
Dit artikel over Nesebur is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nesebur

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nesebur:


Sunny Beach - 3.3 km
Een van de meest populaire resorts in Bulgarije, Zonnestrand, is een award-winnende locatie, bekend om zijn uitstekende klimaat- en milieuomstandigheden. De natuur is is hier echt uniek, en prachtige architectonische...
verder
Burgas - 27.2 km
Burgas is een van de meest beroemde Bulgaarse resorts. Het trekt van oudsher gasten door ruime stranden en een prachtige natuur. Het Centrale Strand wordt beschouwd als het grootste in Burgas. De breedte is 100 meter....
verder
Varna - 63.8 km
Varna is het grootste centrum van theatrale en architecturale kunst van het land. Dit is ook een van de meest populaire resorts van Bulgarije, dat traditioneel geliefd is bij reizigers van over de hele wereld....
verder

Onze diensten
 Nesebur foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nesebur, Bulgarije. Het plannen van een trip naar Nesebur met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.