OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

69 Hotels in Alanya

 

Reisgids Alanya - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Alanya is een schilderachtige stad, vlakbij het Taurus gebergte en is omgeven door citroen en sinaasappel tuinen. Naast de eerste klas stranden biedt Alanya zijn gasten een ruime keuze aan leuke excursies, meerdere winkels en restaurants, disco’s en verschillende bars.
 Alanya werd gesticht in de 4e eeuw. Tegenwoordig is het slechts één bezienswaardigheid dat nog doet denken aan die tijd - een stuk van een oude Byzantijnse muur. Vele eeuwen geleden omgaf de muur het plaatselijke fort en een deel van de stad, en was naar schatting 8 kilometer lang. Tegenwoordig is deze vesting omgebouwd tot een etnografisch museum, en de Kizil Kule toren biedt een prachtig uitzicht op de stad en de buitenwijken vanaf zijn observatiedek. Tientallen jaren lang werd Alanya gebruikt als een piraten schuilplaats, dit is de reden waarom vandaag de dag meerdere toeristen, van deze populaireTurkse badplaats, een bezoek brengen fantastische grotten. Een van de mooiste is zeker de Dalmatash Grotto. Andere mooie grotten zijn de Cave Maiden, Magara Severler oftewel de grot der geliefden en het fosforzuur grot, die zijn naam heeft gekregen door zijn mystieke verlichting.
 Eén van de meest bijzondere gebouwen is de zogenaamde «Ship Dockyard». Dit is een complex van twee grote galerijen, waarvan elk ongeveer 30-40 meter diep is. Hier kunnen bezoekers kleine tot middelgrote schepen zien, een ritje maken door de galerij op een boot en zo alle grotten in detail bekijken. 
 Toeristen genieten normaal ook van een bezoek aan de aqua park of van een bezoek aan het plaatselijke Archeologisch museum. Probeer dan ook de culinaire meesterwerken van plaatselijke chef-koks. Mensen die meer houden van het nachtleven, moeten zeker dergelijke plaatsen zoals James Dean, Auditorium Open Air Disco, Koloni Disco, ZAPE Hahn en Sedir Bar en Café bezoeken. Als u van sport houdt, kunt u een wedstrijden in raften bijwonen of klimmen, meedoen aan een triatlon, tracking en andere sporten doen. Wanneer u moe bent geworden van al deze activiteiten, is er niets beter dan u uit te rusten en genieten van de warme zon op één van de vele stranden en baaien van Alanya.
  Voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden, is een bezoek aan het oude kasteel van Cleopatra ten zeerste aan te bevelen. Het is gelegen op de top van een berg, met een fort met een fascinerend uitzicht op de stad en de omliggende gebieden. Dit fort werd in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van Sultan Ala al-Dina Key-Kubad. Achter de muren van een onneembare vesting zijn veel gebouwen verborgen, waaronder het mooiste Sultan's paleis en de moskee, een munt en enkele tientallen huizen. Tegenwoordig is het fort een echt openluchtmuseum. Hier kun je een wandeling maken door de bewaarde gebouwen te bewonderen en een leuk museum bezoeken gewijd aan de nationale ambachten.
In de buurt van Alanya zijn er verschillende belangrijke archeologische gebieden, en gevonden voorwerpen zijn te zien in het plaatselijke archeologische museum. Het is een heel mooi gebouw met zuilen en de meest waardevolle tentoonstellingsstukken van het museum worden beschouwd als vloermozaïeken, sommige dateren uit meer dan 1800 jaar geleden. Sommige van de exposities worden gepresenteerd in het museum, andere liggen verspreid over de omgeving. In de tuin zijn fragmenten van oude graven en oude sculpturen te zien.
In de buurt van Alanya is een klein vakantiedorp Konakli, dat ook populair is bij toeristen. Dit dorp is ook ideaal om te wandelen, want het heeft een prachtig park met fonteinen en een oude moskee, evenals andere historische gebouwen. Een van de belangrijkste attracties van de stad is een lokale markt, die niet alleen altijd een selectie van verse groenten en fruit biedt om te kopen, maar ook een aantal interessante souvenirs heeft.
Voor degenen die niet ver buiten de stad willen gaan, is een bezoek aan het Central Park noodzakelijk. Het werd in 2003 opgericht en het stadsbestuur besteedde ongeveer vijf miljoen dollar aan de uitrusting van het park. Het park is 950 meter lang en 480 meter breed. Het beschikt over honderden bomen en exotische planten, een kunstmatige vijver en zelfs drie enorme fonteinen. Het is moeilijk om een ​​mooiere en aangenamere plek te vinden om te ontspannen in het midden van een warme dag.
Dit artikel over Alanya is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Alanya

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Alanya:


Manavgat - 58.1 km
Manavgat ligt aan de kust van de Middellandse Zee in de delta van de Manavgat rivier. Deze plaats staat bekend om een groot aantal indrukwekkende watervallen. De stad ligt aan de voet van de glooiende hellingen van het...
verder
Side - 61 km
Side is een stad met een rijke geschiedenis. In het verleden was deze plek een toevluchtsoord voor allerlei criminelen, randfiguren, afvalligen, piraten en weggelopen slaven. Dit was ook de voormalige grootste...
verder
Belek - 91 km
Belek is de beste badplaats in Turkije. Een belangrijke populariteit kreeg het vanwege het enorme aantal zandstranden gelegen op zijn grondgebied. De belangrijkste attractie van de stad is het Nationaal Park "Canyon...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Alanya
 Alanya foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Alanya, Turkije. Het plannen van een trip naar Alanya met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.