OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Belek

 

Reisgids Belek - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Belek is de beste badplaats in Turkije. Een belangrijke populariteit kreeg het vanwege het enorme aantal zandstranden gelegen op zijn grondgebied. De belangrijkste attractie van de stad is het Nationaal Park "Canyon Kepryulyu". Verrassend, dit park beslaat 500 hectare land. Hier kunt u van prachtige eucalyptussen en cipressen genieten. U kunt ook een geheel andere wilde dieren wereld zien, bijvoorbeeld, echte "paradijsvogels" en gigantische Caretta-Caretta schildpadden. De lucht in het bos is ideaal en heeft een zeer positief effect op een gezondheid van een lichaam.
De stad heeft een hoogontwikkelde infrastructuur, daarnaast is er een moderne hotel zone. Dus is Belek een unieke plek om te verblijven, die veel toeristen trekt. Elk jaar groeit het aantal hotels, pensions, het aantal salons in het kuuroord en andere entertainment centers.
  Belek wordt onder veel toeristen exclusief geassocieerd met de stranden en resorthotels, maar er zijn ook een aantal interessante bezienswaardigheden om te bezoeken. In de directe omgeving van de stad ligt een uniek archeologisch gebied van Perge, waar een antiek theater werd ontdekt. Door de inspanningen van moderne onderzoekers is het amfitheater volledig gerestaureerd; Er was eens een ruimte voor maximaal 12.000 toeschouwers. Tijdens opgravingen in het gebied werden veel interessante voorwerpen gevonden, waarvan sommige meer dan 2000 jaar oud waren. Ze zijn te bewonderen in het Historisch Museum van Antalya.
Mooie Kadriye-stift is ook een van de symbolische bezienswaardigheden van de stad. Toeristen bezoeken hier niet alleen voor de aankoop van souvenirs en nationale gerechten, maar ook om de cultuur van de lokale bevolking te verkennen. Alleen als je tussen de kleurrijke rijen door de markt loopt, kun je de diversiteit van de nationale cultuur en zijn uniekheid ten volle waarderen. Op deze markt worden prachtige specerijen verkocht, worden kleurrijke gerechten met de hand beschilderd, worden interessante ambachten uit klei en hout gemaakt. Er zijn ook heel mooie accessoires en sieraden gemaakt van edelstenen.
Fans van natuurlijke attracties moeten zeker een bezoek brengen aan de Zeytin Tash-grot, die zich ook in de directe omgeving van het resort bevindt. Deze grot is pas een paar jaar geleden ontdekt, volgens sommige bronnen is het mogelijk om de beste stalactieten ter wereld te zien. Nu is de grot goed uitgerust voor bezoekers, met speciale houten bruggen waarmee u het ondergrondse landschap kunt bewonderen zonder schade aan te richten.
Een van de belangrijkste symbolen van Belek is een moskee, het is in het hart van de stad en een echt voorbeeld van lokale religieuze architectuur. Toeristen zullen niet alleen genieten van de moskee zelf, in de buurt waar u spectaculaire foto's kunt maken, maar ook de omliggende landschapstuinen. Er zijn verschillende prachtige fonteinen met interessante stenen composities en de moskee is altijd omringd door veel decoratieve planten.
De moderne badplaats is aantrekkelijk en heeft een goed ontwikkelde sportinfrastructuur. Op haar grondgebied en in de nabije omgeving zijn er verschillende uitstekende golfcentra, en er zijn uitstekende omstandigheden voor watersport. Fans van buitenactiviteiten zullen veel interessante wandelingen worden aangeboden, evenals paardrijden.
Dit artikel over Belek is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Belek

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Belek:


Side - 30.1 km
Side is een stad met een rijke geschiedenis. In het verleden was deze plek een toevluchtsoord voor allerlei criminelen, randfiguren, afvalligen, piraten en weggelopen slaven. Dit was ook de voormalige grootste...
verder
Antalya - 32.5 km
Een uitstekende geografische ligging van de stad heeft het tot de warmste en meest pittoreske badplaats van de Turkse kust gemaakt. Zoals elke oude stad heeft Antalya buiten zijn prachtige stranden een breed scala aan...
verder
Manavgat - 33.5 km
Manavgat ligt aan de kust van de Middellandse Zee in de delta van de Manavgat rivier. Deze plaats staat bekend om een groot aantal indrukwekkende watervallen. De stad ligt aan de voet van de glooiende hellingen van het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Belek
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Belek
 Belek foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Belek, Turkije. Het plannen van een trip naar Belek met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.