OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Marmaris

 

Reisgids Marmaris - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Marmaris is een stad, die is gelegen in de grootste haven ter wereld. Dit is een plaats aan de zuid-westkant van Turkije, waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee bij elkaar komen. Marmaris is een bekende Turkse badplaats, 76 procent van het grondgebied is bedekt met bossen en kleine heuvels die zich uitstrekken langs de kust.
Vroeger heette Marmaris "Physkos". Die plaats stond bekend om zijn handels tradities. Later werd de stad veroverd door Alexander de Grote, en vervolgens door het Byzantijnse Rijk en Seldjoekse. Tijdens de periode geregeerd door de Ottomanen, werd Marmaris herbouwd en kreeg zijn huidige naam. Alleen het fort van de Sultan, die vol trots boven het centrum van de stad uit prijkt, herinnert aan die tijd.
Sinds oude dagen werd de stad Cnidus gevestigd in het grondgebied van Marmaris. Die plaats werd gesticht in de IVe eeuw voor Christus. Tegenwoordig wordt deze plek veel bezocht door toeristen die de ruïnes bezichtigen, van de tempel van Aphrodite en wandelen tussen de resterende fundamenten van oude huizen en delen van oude amfitheaters. Natuurlijke bezienswaardigheden van deze plaats zijn Millet en Efeze, waar Johannes de Evangelist drie katholieke Brieven - en het Evangelie heeft geschreven.
Niet ver van Marmaris ligt de landschappelijke bezienswaardigheid - Pamukkale - het achtste wereldwonder, de wateren bevatten veel minerale zouten, en de stromen die naar beneden vallen van de hoge richels creëren dus onvergetelijke witte cascades. In de nabijheid van de stad ligt een eiland van Cleopatra, dat beroemd is om zijn speciale witte zand dat zonnebrand voorkomt.
  Als je de stad binnenkomt, kun je een heel interessant beeldhouwwerk zien, de Pearl. Het heeft een zeer ongebruikelijke vorm. Het beeldhouwwerk is gemaakt in de vorm van een halfopen bol, waarin een miniatuurparel verborgen zit. Voor de stad is dit beeldhouwwerk een nationaal monument. Het ligt in een zeer mooie omgeving. Vanaf het plein voor het beeldhouwwerk opent zich een chique bergzicht.
Met de komst van de avond, moeten de gasten van het resort zeker nog een mijlpaal bezoeken - een zingende fontein. Het werd gebouwd in 2012 op de site, waar eerder een bekende supermarkt Tansas was. 'S Avonds verandert deze prachtige fontein in een echt extravaganza van muziek en licht. Het is opmerkelijk dat het muzikale programma nooit wordt herhaald. De betoverende show begint elke avond om 21.00 uur. Zowel toeristen als de lokale bevolking komen ernaar kijken.
Fans van ongewone excursies houden van reizen naar het Hare-eiland. Op zijn grondgebied is een mysterieuze grot van piraten, die wordt geassocieerd met vele verbazingwekkende legendes. Er wordt aangenomen dat piraten in deze grot hun buit hebben verborgen. Volgens legendes is zelfs een deel van de onvertelde schatten verborgen in de grot. Eenmaal erin was er nog een pas van meer dan 100 meter lang. Het brokkelde af tijdens de volgende ineenstorting en blokkeerde de weg naar de hal waar schatten werden opgeslagen volledig geblokkeerd. In deze grot zijn er interessante attracties voor toeristen - ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan de meest echte opgravingen en alle gevonden voorwerpen mee te nemen.
Het mooiste natuurlijke monument is de Turgut-waterval. Het ligt op het grondgebied van een schilderachtig park. De hoogte van deze waterval is ongeveer 5 meter. Hier worden interessante excursies georganiseerd voor reizigers. Een aangename toevoeging om te rusten in de natuur zal een gelegenheid zijn om te zwemmen in de prachtige waterval.
Voor degenen die willen kennismaken met de cultuur en tradities van de lokale bevolking, is het de moeite waard om een ​​excursie te maken naar het nabijgelegen dorp Turgut. Hier kun je wandelen langs de prachtige oude straatjes met miniatuurhuizen, en de lokale bevolking zien, die elke dag exclusief nationale kostuums blijft dragen. Als je het geluk hebt om in het huis van een van de lokale families te kijken, kun je in het meubilair items van verschillende oude gebruiksvoorwerpen zien.
Dit artikel over Marmaris is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Marmaris

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Marmaris:


Faliraki - 57.5 km
Dit kleine vissersdorp is uitgegroeid tot een echte "stad van vermaak" voor toeristen. Hier vindt u passend vermaak voor iedere smaak, dat is waarom zo veel reizigers liever ontspannen in Faliraki.

...
verder
Rhodos - 75 km
Een van de meest populaire en wereldberoemde resorts,´´Rhodos´´ heeft de liefde van vakantiegangers gewonnen vanwege de schilderachtige landschappen, de zachte zon en de fascinerende azuurblauwe kustlijn. Hier vindt...
verder
Bodrum - 76.8 km
Bodrum ligt op de legendarische plaats van Halicarnassus, dat u veel over de kracht van deze stad kan vertellen. Immers, er bevindt zich een fenomenale hoeveelheid van kunst en cultuur in deze stad. Het symbool van de...
verder

Onze diensten
 Marmaris foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Marmaris, Turkije. Het plannen van een trip naar Marmaris met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.