OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Burgas

 

Reisgids Burgas - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Burgas is een van de meest beroemde Bulgaarse resorts. Het trekt van oudsher gasten door ruime stranden en een prachtige natuur. Het Centrale Strand wordt beschouwd als het grootste in Burgas. De breedte is 100 meter. De Marine Tuin ligt niet ver van de strand zone, dus kunnen toeristen gemakkelijk ontspanning vinden onder de zon en dit met wandelingen en bezichtiging van de lokale bezienswaardigheden en interessante plaatsen combineren. Een ander groot strand is in het noordelijke deel van de stad. Hier zijn er vele stranden en ze zijn allemaal goed uitgerust met duikscholen en verhuur van sportuitrusting.
Als een echt wonder van de natuur worden zout-en zoetwater meren beschouwd, waarvan het water helende eigenschappen heeft. Modder wordt met succes voor cosmetische procedures gebruikt, zodat u in de spa kunt ontspannen, de gezondheid verbeteren en voor uw uiterlijk zorgen. Ondanks het feit dat de meren grenzen aan het beschermde gebied, zijn ze open voor bezoekers. U kunt zwemmen, van de warme zon genieten en lekker naar het gezang van vogels luisteren. Vissers kunnen de meest populaire "vis plaatsen" bezoeken.
Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de stad, kunt u zeker naar het Historisch Museum gaan, waar een grote verzameling van foto's en artefacten u over de oude stad vertellen. Het Museum van natuur en wetenschap zal u van informatie over de flora en fauna van de streek voorzien. Het heeft ook een rijke collectie van mineralen. Ten slotte kunt u de zalen met expositie van cultuur en de levensstijl van de lokale bevolking in het Etnografisch Museum bezichtigen.
Na een drukke dag van veel excursies in de stad kunt u het het Zomer Theater bezoeken, dat wordt gekenmerkt door dagelijkse optredens en shows. En als u gewoon van de rust en stilte wilt genieten, gaat u dan voor een wandeling langs de belangrijkste avenue, een populair toevluchtsoord voor stedelingen en toeristen.
  In de directe omgeving van Burgas bevindt zich een uniek historisch monument - de oude nederzetting Akve Kalide. Het is een complex van oude thermale baden, die meer dan duizend jaar geleden werden gesticht en in 1206 werden vernietigd. Pas aan het begin van de 17e eeuw werd besloten om de oude thermale baden te herbouwen. Ze blijven zelfs nu werken. Op het grondgebied van het archeologische complex worden voortdurend opgravingen uitgevoerd. Vele unieke artefacten zijn hier ontdekt. Onderzoekers vonden oude Jewelries en fragmenten van oude wapens.
Een belangrijk deel van de gevonden voorwerpen is te zien in het Archeologisch Museum. Het is ook een uitstekende bezienswaardigheid in Burgas. Het museum is gehuisvest in een prachtig gebouw dat honderden jaren geleden werd bezet door een vrouwelijk gymnasium. Binnen zijn muren zijn honderden unieke tentoonstellingen. Sommigen van hen zijn meer dan 2,5 duizend jaar oud.
Tot de interessante religieuze bezienswaardigheden behoren de Saints Cyril en de Methodius-kathedraal. Dit is de grootste kerk in de stad, die meer dan honderd jaar geleden werd gebouwd door een bekende architect Ricardo Toscani. De kerk is vooral opmerkelijk vanwege het onnavolgbare ontwerp. De poort is versierd met bekwame mozaïeken en binnenin zie je een stijlvolle gebeeldhouwde iconostase en bewaard gebleven oude fresco's.
In Burgas is een zeer interessant natuurwetenschappelijk museum, dat interessant zal zijn voor een familie-excursie. Dit museum presenteert een interessante verzameling geologische tentoonstellingen. Hier kunt u monsters zien van zeldzame mineralen en bodems afkomstig uit verschillende delen van de wereld. De trots van het museum is de uitgebreide collectie insecten. Ook bevat het een zeer interessante verzameling shells. In dit museum worden zeer cognitieve excursies uitgevoerd, ook voor de jongste bezoekers.
Als de bezienswaardigheden in de stad niet genoeg zijn, kun je naar het eiland St. Anastasia gaan. Het is slechts 6 kilometer van de kust van Burgas gescheiden. In de jaren 20 van de vorige eeuw was er een concentratiekamp op het grondgebied van dit pittoreske eiland. Tegenwoordig kunnen de gasten de historische bezienswaardigheden van het oorlogstijdperk bewonderen, evenals het prachtige landschap bewonderen. De bouw van het oude klooster, waarin zich tijdens de oorlogsjaren een gevangenis bevond, werd hier bewaard.
Dit artikel over Burgas is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Burgas

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Burgas:


Nesebur - 27.2 km
Het is een van de mooiste steden van de Zwarte Zeekust. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de...
verder
Sunny Beach - 29.2 km
Een van de meest populaire resorts in Bulgarije, Zonnestrand, is een award-winnende locatie, bekend om zijn uitstekende klimaat- en milieuomstandigheden. De natuur is is hier echt uniek, en prachtige architectonische...
verder
Varna - 87.7 km
Varna is het grootste centrum van theatrale en architecturale kunst van het land. Dit is ook een van de meest populaire resorts van Bulgarije, dat traditioneel geliefd is bij reizigers van over de hele wereld....
verder

Onze diensten
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Burgas
 Burgas foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Burgas, Bulgarije. Het plannen van een trip naar Burgas met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.