OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

77 Hotels in Ankara

 

Reisgids Ankara - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De hoofdstad van Turkije is een beroemde resort stad met veel architectonische monumenten, moderne uitgaanscentra en een goed ontwikkelde infrastructuur. De eerste vermelding van de stad dateert uit de 7e eeuw. In eerste instantie werd de stad Ansira genoemd. De stad was een heel bekend handelscentrum, gelegen op het kruispunt van belangrijke routes tussen Azië en Europa.
De stad heeft veel interessante historische monumenten, die tot verschillende tijdperken behoren. De Tempel van Augustus herinnerend aan de tijden van het Romeinse Rijk. In de buurt van deze tempel is er de Haci Bayram Moskee. Deze 'Hadzhibayram moskee en de '' Aladdin moskee' zijn ook vermeldenswaard, onder de oude relikwieën. Dit zijn de mooiste islamitische heiligdommen in Ankara en de mooiste en meest elegante in Turkije. U kunt ook de Citadel en de vesting bezoeken, die zijn gelegen op een van de heuvels. Een dubbele verstevigde muur omringt deze gebouwen. Het architectonische complex is in de 6e eeuw gebouwd en wordt nu als een van de oudste monumenten van de stad beschouwd. Een observatiedek is op een heuvel gebouwd. Van hier kunt u prachtige moskeeën, moderne glazen winkelcentra en pleinen zien.
Een nog ander gebouw, van waaruit u de stadswijken kunt bewonderen, is in het centrale plein gelegen en dat is de Observatie Toren Atakule genaamd. De hoogte van de toren is 125 meter, het is een van de meest unieke moderne gebouwen. Op de eerste plaats van entertainment staat het waterpark Water City, dat dagelijks duizenden bezoekers ontvangt. Er zijn kunstmatige watervallen, glijbanen, zwembaden, sportvelden, tennisbanen, groene golfparken en er is entertainment voor alle smaken.
  Ankara beschikt ook over een aantal ongewone attracties, zoals het locomotievenmuseum, gelegen in de wijk Maltepe. Dit openluchtmuseum werd opgericht in 1924 en het is mogelijk om oude overblijfselen van verschillende tijdperken te zien en zelfs naar binnen te gaan. Een deel van het museum is een oud gebouw met twee verdiepingen, met een totale oppervlakte van 680 vierkante meter. Dit gebouw vertegenwoordigde een gevarieerde verzameling artefacten, hier kunt u de oude lichten, antieke documenten en delen van apparaten zien die door de spoorweg werden gebruikt.
Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, moet een bezoek brengen aan het Museum of Ancient Anatolian Civilizations. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele centra in Turkije, omdat dit museum een ​​fascinerende verzameling archeologische en historische artefacten bevat. Dit museum is ook een historisch centrum, het werd gesticht in 1921 en het museum bereikte zijn hoogtepunt als een cultureel centrum tijdens het bewind van Kemal Ataturk. Tegenwoordig heeft het museum duizenden unieke exposities uit verschillende delen van de wereld. Een van de meest ongewone en waardevolle tentoonstellingen van het museum wordt beschouwd als een fragment uit de muur van de Neolithische periode, waarvan de ouderdom dateert uit meer dan 8000 jaar. Het museum presenteert thematische collecties van tentoonstellingen over de geschiedenis van het oude Griekenland en Rome.
Een andere ongebruikelijke attractie: het Yazılıkaya-heiligdom, een complex met rotspartijen. Het werd gesticht in het Hutt-tijdperk en tegenwoordig zijn de belangrijkste waarde voor toeristen en onderzoekers honderden beelden die op de muren van het heiligdom zijn uitgehouwen. De onderzoekers geloven dat deze heiligdommen eens het eigendom waren van de koninklijke familie, evenals de urn met de as van zijn overleden leden. Tegenwoordig kan iedereen het oude heiligdom bezoeken en zijn goed bewaard gebleven bas-reliëfs bewonderen.
Liefhebbers van de natuur tonen grote belangstelling voor het park Goksu, dat officieel werd geopend in 2003. Het gebied van dit uitgestrekte park is meer dan 500.000 vierkante meter, het park is ideaal voor een vakantie met uw gezin. Op zijn grondgebied zijn veel speeltuinen, cafés en attracties, en er zijn speciale plekken om te picknicken. 'S Avonds maken velen een wandeling op de pier, die is versierd met spectaculaire verlichting.
Dit artikel over Ankara is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ankara

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ankara:


Konya - 232.1 km
Konya is een van de oudste steden in de wereld. Hier kunt u oude monumenten en architecturale bezienswaardigheden zien, de beste markten van het Oosten bekijken en prachtige tempels en moskeeën bezichtigen.

...
verder
Istanbul - 351.1 km
West is West, East is East, en ze zullen nooit ontmoeten ...- schreef Rudyard Kipling in een van zijn gedichten. Echter, op de Aarde is er een plaats waar deze wijsheid niet van toepassing is, en waar Oost en West niet...
verder
Manavgat - 372 km
Manavgat ligt aan de kust van de Middellandse Zee in de delta van de Manavgat rivier. Deze plaats staat bekend om een groot aantal indrukwekkende watervallen. De stad ligt aan de voet van de glooiende hellingen van het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ankara
 Ankara foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ankara, Turkije. Het plannen van een trip naar Ankara met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.