OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

40 Hotels in Varna

 

Reisgids Varna - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Varna is het grootste centrum van theatrale en architecturale kunst van het land. Dit is ook een van de meest populaire resorts van Bulgarije, dat traditioneel geliefd is bij reizigers van over de hele wereld.
Het Plaza de la Independencia ligt in het centrum van de stad. Dit is een enorm voetgangersgebied. Er is absoluut geen gemotoriseerd vervoer, dus niets zal de rust en gemeten sfeer van deze plek verstoren. Op het plein zijn twee belangrijke culturele centra: het Varna Drama Theater en het Opera Huis. Daartussen ligt een kleine markt die voor de gasten van deze prachtige stad zeker interessant is. Hier kunt u huishoudelijke goederen, handgemaakte sieraden, prachtige schilderijen, houten ambachtelijkheden en souvenirs vinden.
Het nabijgelegen gebied werd ter ere van Cyrillus en Methodius naar hen vernoemd. De Maria Hemelvaart-kathedraal is daar gelegen. De bouw van de kathedraal is afgerond in het einde van de 19e eeuw. Op zondag zijn daar de kerk diensten, die door zang van beroemdste Bulgaarse kerkkoor "Male Chorus" wordt begeleid.
De ruïnes van de Romeinse baden zijn, zonder twijfel, een grote historische bezienswaardigheid. Als u eenzaamheid zoekt, kunt u van de prachtige natuur in het Kust Park genieten. Dit park is 80 hectare groot, en op zijn grondgebied vindt u het Paleis van Cultuur en Sport, het Planetarium, en de Dierentuin met leuke dolfijnen.
Elke dag worden er excursies naar het Varna meer georganiseerd voor de toeristen. De ruïnes van de oude basiliek liggen aan de oever. Architectonische opgravingen stoppen niet in deze regio en u ziet de unieke artefacten die hier zijn gevonden. Het Varna Archeologisch Museum, heeft een verzameling van gouden en zilveren sieraden, beelden en grafstenen.
Het resort is het hele jaar open voor de bezoekers. Tegenwoordig zijn hier moderne balneologische- en wellnesscentra verschenen, die nog meer en meer bezoekers naar deze prachtige stad trekken.
  In Varna is er een zeer interessant aquarium, dat zijn deuren opende in 1912. Tegenwoordig is het gevestigd in een prachtig historisch gebouw, waarvan de gevel in het warme seizoen bijna volledig bedekt is met klimop. Dit aquarium bevat typische bewoners van de Zwarte Zee en ook meren en rivieren op het grondgebied van Bulgarije. De tour belooft ongelooflijk interessant en informatief te zijn, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
In de directe omgeving van Varna is een interessante natuurlijke attractie, het stenen bos. Zoals je bij de titel kunt raden, is het belangrijkste kenmerk van dit gebied de diversiteit van stenen kolommen. Kijkend naar dit verbazingwekkende stenen landschap, is het moeilijk voor te stellen dat het alleen werd gevormd door de acties van natuurlijke krachten. Het is opmerkelijk dat de onderzoekers de oorzaak van het uiterlijk van de stenen niet hebben kunnen achterhalen. Sommige wetenschappers geloven dat dit gefossiliseerde stammen zijn van oude bomen, terwijl anderen geloven dat de stenen unieke stalagmieten zijn, wier leeftijd meer dan 50 miljoen jaar is.
Een van de historische bezienswaardigheden is het Aladzha-klooster, dat ook in de omgeving van Varna ligt. De exacte datum van de stichting van het klooster is onbekend. De eerste officiële vermelding ervan dateert echter al uit de 10e eeuw. Het belangrijkste kenmerk van dit klooster wordt beschouwd als een ongelooflijk complexe architectuur. Het is simpelweg onmogelijk om over zijn grondgebied te wandelen, omdat het waarschijnlijk verdwaalt in het doolhof van gangen en passages. Het oude klooster wordt geassocieerd met interessante legendes. Volgens een van hen leeft de ziel van een monnik die hier ooit stierf binnen de muren van het klooster. Ze helpt verloren reizigers om uit het doolhof van gangen te komen.
Reizigers die van natuurlijke attracties houden, moeten beslist een wandeling maken door het natuurreservaat Longosa. Dit reservaat ligt aan de oever van de Kamchiya-rivier. In het warme seizoen krijgen de gasten zeer interessante bootexcursies aangeboden, en zelfs aan de oevers van de rivier kunnen ze een jeep of een wandeling maken. Tijdens de rondleiding kunnen de gasten zeldzame soorten watervogels zien en de zeldzame waterplanten bewonderen. In het reservaat is er een camping, zodat iedereen een paar dagen op deze pittoreske plaatsen kan verblijven.
Dit artikel over Varna is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Varna

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Varna:


Golden Sands - 12.3 km
Zlatni pjasatsi (Goudstrand, Golden Sands) is een populaire en aantrekkelijke badplaats die niet ver van Varna ligt. Het resort heeft zijn naam gekregen door een landelijk bekend park "Golden Sands", op het grondgebied...
verder
Sunny Beach - 60.8 km
Een van de meest populaire resorts in Bulgarije, Zonnestrand, is een award-winnende locatie, bekend om zijn uitstekende klimaat- en milieuomstandigheden. De natuur is is hier echt uniek, en prachtige architectonische...
verder
Nesebur - 63.8 km
Het is een van de mooiste steden van de Zwarte Zeekust. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Varna
 Varna foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Varna, Bulgarije. Het plannen van een trip naar Varna met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.