OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

56 Hotels in Golden Sands

 

Reisgids Golden Sands - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Zlatni pjasatsi (Goudstrand, Golden Sands) is een populaire en aantrekkelijke badplaats die niet ver van Varna ligt. Het resort heeft zijn naam gekregen door een landelijk bekend park "Golden Sands", op het grondgebied daarvan zijn stranden, hotelcomplexen en andere vermakelijke centra van de stad gelegen. Het park beslaat een enorm gebied, elk stuk ervan is een kostbaar natuurreservaat. Hier vindt u bossen, schone stranden en kristalhelder water met een verbazingwekkende bodem, en nationale parken, die onderdak bieden aan zeldzame soorten dieren en vogels.
Op het grondgebied van Golden Sands bevinden zich 50 hotels, allemaal gelegen in de buurt van de kustlijn. Het resort is een perfecte bestemming voor het hele gezin, elk hotel heeft een eigen recreatiecentrum, waar ervaren pedagogen zorgen voor de kinderen. Er zijn speelkamers, pretparken en speelplaatsen, die zijn uitgerust met attracties voor de kleinsten op de stranden.
De voornaamste bijzonderheid van het resort is het groot aantal kwalitatief hoogwaardige zwembaden gevuld met mineraal water. U krijgt de gelegenheid om allerlei vormen van amusement te proberen. U kunt naar een duikschool gaan, met de deltavlieger vliegen, parachutespringen of van een tochtje met de waterfiets genieten. Bij een verblijf op een warm strand kunt u uw activiteiten diversifiëren met culturele evenementen en door de stad met zijn opmerkelijke plaatsen wandelen en naar de bezienswaardigheden kijken.
In het centrale deel van Golden Sands is er een kapel van St. Johannes de Doper, een prachtig oud gebouw. Ook van belang is het Aladzha Klooster, met een ongelooflijk mooie oude kerk, gelegen op een van de heuvels. Het zal interessant zijn voor liefhebbers van archeologie en geschiedenis, om hier te lopen, want ze kunnen hier oude rotsschilderingen zien, die in de buurt van het klooster zijn gemaakt. In 2003 opende Golden Sands het eerste waterpark van het land, het heeft snel aan populariteit onder toeristen gewonnen en blijft een van de meest bezochte plaatsen van het resort.
  In de directe omgeving van het resort is een zeer interessant tentoonstellingscomplex 'Chiflika' - een verbazingwekkend openluchtmuseum. Het bevat een interessante verzameling van etnografische artefacten. Bezoekers van het centrum zullen met eigen ogen kunnen zien hoe de lokale bevolking meer dan honderd jaar geleden leefde. Een verplicht onderdeel van de excursie is een picknick, waarbij u de meest populaire gerechten uit de Bulgaarse keuken kunt proberen. In het centrum worden vaak interessante culturele evenementen gehouden. Hier kunt u bijvoorbeeld zien hoe het traditionele Bulgaarse huwelijk is verlopen en ook kijken naar het werk van ambachtslieden. Er zijn verschillende uitstekende souvenirwinkels in het museum.
Het resort heeft een uitstekend dolfinarium, dat interessant is om te bezoeken voor reizigers met kinderen. Elke dag zijn er shows met getrainde dolfijnen en voor een extra vergoeding kunnen bezoekers zwemmen met dolfijnen in een zwembad. Een leuke toevoeging aan de rest is een memorabele fotosessie met deze geweldige zeedieren.
Een populaire plek voor wandelingen onder toeristen is het 'park aan zee', waar u ook veel interessante bezienswaardigheden kunt vinden. Hier is een exacte kopie van de Eiffeltoren - een prachtige structuur met een hoogte van meer dan 30 meter. In feite is dit een bar met een open zomerplein. Het ligt op grote hoogte en is perfect geschikt om het panorama van het park te bewonderen.
Als de attracties in het resort onvoldoende lijken, kunt u een excursie maken naar het nabijgelegen stadje Balchik. Deze stad werd meer dan 2,5 duizend jaar geleden gesticht. Op zijn grondgebied werden historische bezienswaardigheden van de meest verschillende periodes, waaronder de oudheid, bewaard. In deze stad is ook de grootste botanische tuin op het Balkan schiereiland, waarin meer dan 3000 soorten zeldzame planten en bloemen zijn vertegenwoordigd. Tijdens een wandeling door de stad vindt u bij elke stap interessante historische bezienswaardigheden. Een oude kerk en vele verbazingwekkende middeleeuwse gebouwen zijn hier bewaard gebleven. De stad heeft een historisch museum, waarvan de opening werd gehouden in 1907. Nu, naast unieke historische voorwerpen, bevat het een rijke verzameling oude kunstwerken.
Dit artikel over Golden Sands is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Golden Sands

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Golden Sands:


Varna - 12.3 km
Varna is het grootste centrum van theatrale en architecturale kunst van het land. Dit is ook een van de meest populaire resorts van Bulgarije, dat traditioneel geliefd is bij reizigers van over de hele wereld....
verder
Sunny Beach - 70.8 km
Een van de meest populaire resorts in Bulgarije, Zonnestrand, is een award-winnende locatie, bekend om zijn uitstekende klimaat- en milieuomstandigheden. De natuur is is hier echt uniek, en prachtige architectonische...
verder
Nesebur - 73.8 km
Het is een van de mooiste steden van de Zwarte Zeekust. Majestueuze witte kliffen, azuurblauwe zee, goudkleurig zand en eindeloze stranden, omgeven door duinen - dus Nessebar is een echte diamant en pracht van de...
verder

Onze diensten
 Golden Sands foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Golden Sands, Bulgarije. Het plannen van een trip naar Golden Sands met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.