OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

113 Hotels in Antalya

 

Reisgids Antalya - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een uitstekende geografische ligging van de stad heeft het tot de warmste en meest pittoreske badplaats van de Turkse kust gemaakt. Zoals elke oude stad heeft Antalya buiten zijn prachtige stranden een breed scala aan excursies en mooie omgeving.
Een van de aantrekkelijkste en meest bezochte plaatsen is het Archeologisch Museum dat werd geopend in 1972. In de ruimtes van het Archeologisch Museumzijn staan zeer waardevolle objecten die bij opgravingen van de 18e tot de 20e eeuw zijn gevonden.Hiervoor werden deze onbetaalbare artefacten in de Yivli moskee opgeslagen. Maar op dit moment hebben de artefacten minstens een dozijn ruime kamers nodig. De Hıdırlık toren is het opmerkelijkste architecturale gebouw dat is gebouwd in de tijd van de Romeinen. Historici weten niet zeker of de toren als vesting werd gebruikt, of dat het een historische vuurtoren is. Doordat er eenenorme steen, die op een grafsteen lijkt, in de toren ligt, denkt men dat hij diende als een begraafplaats voor een van de grote heersers.
Het symbool van de stad is al voor enkele eeuwen de Yivli Minaret, die 38 meter hoog is. De minaret werd gebouwd in de 13e eeuw,het ziet eruit als een mooi paleis en is omringd door kleurrijke groene planten en bloemen. Het karaaloiglu park toon de pracht van de natuur. De landschappen lijken daar op scènes uit oosterse verhalen. Geurige groene sinaasappelbomen, mooie beelden en fonteinen creëren een romantische sfeer. Geliefden stellen kiezen dit park als de beste plek voor een ontspannen avondwandeling. De waterval 'Duden' is een van de natuurlijke wonderen. Hier kan iedereen haar schoonheid zien en voelen. De waterval ziet er fascinerend uit. U kunt uren van het vallend water, die breken uit hoge kliffen, genieten.
  Er zijn een aantal unieke archeologische gebieden in de buurt van Antalya; niet meer dan een half uur rijden scheidt de stad van een oud amfitheater van Aspendos. Meer dan 2000 jaar geleden, op het grondgebied van een grote, welvarende stad, kon dit enorme amfitheater gelijktijdig plaats bieden aan maximaal 50000 toeschouwers. Door de inspanningen van moderne archeologen werd het amfitheater bijna in zijn oorspronkelijke vorm herbouwd en vandaag is de gerestaureerde constructie de locatie van belangrijke culturele evenementen. Het belangrijkste kenmerk is de verbazingwekkende akoestiek. Zelfs als het slechts een klein muntstuk is dat op het podium is gevallen, is het geluid van de val te horen in de achterste rijen.
Niet iedereen weet dat Antalya niet alleen over de prachtige stranden en waterparken gaat, maar heeft ook een geweldig skigebied Saklikent. Het biedt alle voorwaarden voor een comfortabel verblijf; op het grondgebied van het resort zijn er paden van verschillende moeilijkheidsgraden, verhuur van sportuitrusting en skischolen. Hier breng je een geweldige paar dagen door; en voor de toeristen in het resort zijn er mini-hotels en verschillende pensions.
Als u wat meer variatie aan het excursieprogramma wilt toevoegen, moet u de Karain-grot bezoeken, die zich ook in de directe omgeving van Antalya bevindt. Deze grot is de archeologische vindplaats van het belang van de wereld; het is 's werelds grootste monument van paleolithische tijden. Het eerste archeologische onderzoek begon hier in 1946, sindsdien worden ze bijna non-stop uitgevoerd. De grot werd door mensen meer dan 25.000 jaar bewoond, en hier vonden de onderzoekers unieke gereedschappen van primitieve mensen, evenals rituele objecten en ornamenten. Karain Cave is vrij groot, bijna alle zalen van vandaag zijn uitgerust met speciale uitkijkplatforms.
Een van de meest aantrekkelijke plaatsen voor gezinnen wordt beschouwd als de Antalya Zoo. Het beslaat een gebied van meer dan 300 hectare, en tegenwoordig heeft de dierentuin meer dan 80 diersoorten op zijn grondgebied. Bezoekers zullen wilde zwijnen en wolven kunnen zien, de schattige eenden kunnen voeren en de slimme apen kunnen zien. Deze dierentuin is niet alleen aantrekkelijk door de verscheidenheid aan dieren, maar ook door een uitgebreid ontwerp. Op het grondgebied zijn er veel recreatiegebieden met banken en partytenten, evenals een speeltuin voor kinderen en een gezellig café.
Dit artikel over Antalya is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Antalya

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Antalya:


Belek - 32.5 km
Belek is de beste badplaats in Turkije. Een belangrijke populariteit kreeg het vanwege het enorme aantal zandstranden gelegen op zijn grondgebied. De belangrijkste attractie van de stad is het Nationaal Park "Canyon...
verder
Kemer - 34.1 km
Kemer is een schilderachtig stadje, dat niet ver van Antalya is gelegen. Dit is een ideale plek voor de strand rust. Gunstige klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor een vakantie aan de kust van de Middellandse...
verder
Side - 62.2 km
Side is een stad met een rijke geschiedenis. In het verleden was deze plek een toevluchtsoord voor allerlei criminelen, randfiguren, afvalligen, piraten en weggelopen slaven. Dit was ook de voormalige grootste...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Antalya
 Antalya foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Antalya, Turkije. Het plannen van een trip naar Antalya met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.