OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

13 Hotels in Kalmar

 

Reisgids Kalmar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kalmar is een havenstad, die is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Dit beslaat het grondgebied van verschillende eilanden die door middel van een systeem van bruggen zijn verbonden. Dit maakt deze plek vrij bijzonder voor toeristen en dus wordt Kalmar jaar na jaar bezocht door grotere aantal gasten. De totale lengte van de bruggen is 6700 meter; tegenwoordig is Kalmar een groot centrum van de scheepsbouw en voedingsindustrie.
Het belangrijkste historische monument van de stad is het Kasteel van Kalmar, in de zalen worden dagelijkse excursies gegeven. De mooiste ruimte is de Kamer van Eric XIV, de "Vaas". U kunt het prachtige interieur antiek meubilair zien en op de muren van de kamer ziet u de fijnste houtsnijwerken. Het Kasteel zal u verwonderen door geheime doorgangen, originele kamers en de onuitsprekelijke sfeer van de Middeleeuwen. Afgezien van het feit dat het kasteel volledig is gerenoveerd tot een museum, is een aantal van de zalen open voor feesten en conferenties. Er worden vaak concerten en culturele evenementen georganiseerd. Aan alle kanten wordt het kasteel omgeven door een groot park, dat werd opgericht in 1880. Hier kunt u een verscheidenheid aan exotische planten zien, waarvan vele helemaal niet typisch uit deze regio zijn. In de avonden, herbergt het park fascinerende muzikale optredens.
Een andere belangrijke attractie is de kathedraal, het gebouw is van het begin van de 17e eeuw, ontworpen in de barokke stijl. Een van de meest bezochte musea is het Maritiem Museum. Het museum vertelt u over de industriële en militaire geschiedenis van de stad. En nog een mooie bezienswaardigheid is het Kalmar Kunst Museum. Het toont de prachtige werken van de beroemde schilders en vooraanstaande kunstenaars.
Een ander opvallend kenmerk en interessant feit over Kalmar is dat alle bruggen van deze stad werden overgedragen privé-eigendom van omwonenden, en nu wordt elke brug versierd met een plaat met de naam van de eigenaar.
  De stad heeft een zeer interessant openluchtmuseum in de provincie Kalmar, dat interessant zal zijn voor een familiebezoek. Het neemt gasten mee naar een unieke sfeer uit de Middeleeuwen. Het museum is gebouwd als een model van een middeleeuwse stad, die in de 17e eeuw volledig werd verwoest. In elk van de gebouwen van het museum is een verzameling interessante historische tentoonstellingen te zien. Ook worden hier verschillende evenementen voor bezoekers gehouden. Iedereen kan nationale klederdracht proberen, leren pijlen schieten, brood bakken volgens oude recepten en zelfs deelnemen aan een riddertoernooi.
De wereldberoemde brug Aland, is de langste wegbrug in Zweden, is gelegen in Kalmar. De lengte is 6.072 meter. Het verbindt de stad met het eiland Åland. Een tocht langs deze brug wordt een onvergetelijk avontuur. Op het eiland zijn er ook veel interessante bezienswaardigheden en amusement voor reizigers. De belangrijkste historische objecten zijn windmolens, die in de 17e eeuw op het eiland werden gebouwd. Sommigen van hen verkeren momenteel in een vervallen staat, terwijl anderen tot de dag van vandaag perfect bewaard zijn gebleven.
Het Borgholm-kasteel bevindt zich ook op het eiland. Tot nu toe hebben slechts een paar fragmenten van dit ooit majestueuze gebouw overleefd. Na het bewonderen van de ruïnes van het kasteel, kunt u het nabijgelegen Solliden Palace, dat de zomerresidentie is van de koninklijke familie, waarderen. Niet ver van deze historische plaatsen liggen de intrigerende archeologische gebieden. Hier ontdekten onderzoekers artefacten die meer dan 8000 jaar oud zijn.
Fans van wandelingen in historische plaatsen zullen worden uitgenodigd om het bord van Stora Alvaret te bezoeken, waar twee oude begraafplaatsen werden ontdekt door onderzoekers. Het kalksteenplateau is niet alleen een aantrekkelijke historische plek, maar ook een geweldige natuur. Een paar jaar geleden werd het erkend als UNESCO-werelderfgoed.
Elk jaar op het eiland wordt het oogstfeest van Scarefest gehouden, waarbij de beste prestaties worden vertegenwoordigd door boeren van overal. Tijdens het festival zijn er beurzen, verschillende gastronomische en amusementsevenementen. Op dit moment kunt u veel zeldzame nationale delicatessen kopen. Het centrum van het feest is de stad Borgholm.
Dit artikel over Kalmar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kalmar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kalmar:


Kristianstad - 154.6 km
Kristianstad is een stad in het zuidelijke deel van Zweden. Het ligt in de monding van de rivier Helge ten noorden van het Hammarsjön eiland. De stad is het administratieve centrum van het Kristianstad district. De...
verder
Halmstad - 214.5 km
Halmstad is een belangrijke zeehaven en een beroemd industrieel centrum. De stad werd gesticht in de 11e eeuw en tot de 16e eeuw werd het gebruikt als een militaire basis. Deze plaats is een van de grootste defensieve...
verder
Norrkoping - 215.2 km
Norrköping, een belangrijk industrieel centrum van Zweden, wordt ook wel het "Zweedse Manchester" genoemd. De reden hiervoor is het feit dat de stad snel groeide tijdens de industrialisatie. Tegenwoordig is de stad de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kalmar
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Kalmar
 Kalmar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kalmar, Zweden. Het plannen van een trip naar Kalmar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.