OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

31 Hotels in Klaipeda

 

Reisgids Klaipeda - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Klaipeda is een gezellige havenstad die bekend staat als een prachtige plek van rust voor kenners van wilde natuur en alle toeristen die houden van spannende excursies en diverse vormen van amusement.
U kunt uw bezichtiging van de stad door een bezoek aan de Oude stad van Klaipeda beginnen. Hier vindt u oude huizen versierd met kreupelhout van Noord-druif. Veel gebouwen doen denken aan sprookjes, heel wonderbaarlijk voor de moderne reiziger, kleine huisjes met pannendaken, die zijn omringd door struikgewas van bloemen. Kronkelige straatjes van de Oude Stad zijn erg ingewikkeld, dus de eerste keer is het beter om voor een wandeling onder begeleiding van een gids te gaan. Het centrale deel van het oude Klaipeda is het Theater Plein. Hier ziet u de fontein "Simon Dach" en nog een permanent symbool van de stad - een sculptuur van Anika Torava. Anika is het karakter van een van de oudste Litouwse liedjes.
Naast een wandelling door prachtige straten van de stad, raden wij aan, het Museum van klokken bezoeken. Hier ziet u verzamelingen van diverse objecten, die zijn gebruikt door onze voorgangers om tijd te meten. Sommige van deze mechanismen hebben bijna niets gemeen met de horloges die worden gebruikt door moderne mensen. U zult zeer verrast zijn, om te weten dat er zijn water- en vuur klokken, en een verscheidenheid van zonne-en zand klokken zijn te vinden en het is ook interessant om te weten, hoe ze werden- en worden gefabriceerd. Uw begrip van de productie van klokken en horloges zal uitbreiden. Een ander opmerkelijke culturele instelling is het Museum van Smeden. Hier kunt u de collectie van massieve hekken en kerk kruisen, evenals miniatuur kandelaars en ornamenten, zien.
Het Park van Sculpturen is een geweldige plek om in de frisse lucht te wandelen en meerdere monumenten te bezichtigen. Het Marine Museum is een prachtige plek om uw kennismaking met Klaipeda te besluiten. Deze stad heeft een rijke keuze aan entertainment voor de gasten en u kunt daar bijzonder goed van een fantastische rust genieten.
  Het iconische historische symbool van de stad is het kasteel van Klaipeda. Het werd gebouwd door Teutonic Knights. Gedurende vele jaren was het kasteel in verlatenheid. In het midden van de 20e eeuw bevond het zich op het grondgebied van een grote industriële zone en was het niet toegankelijk. In 1968 begon de restauratie van het kasteel, en gaat nog steeds door. Archeologische opgravingen worden nog steeds uitgevoerd op zijn grondgebied. In 2002 werd een interessant museum geopend in de kasteelmuren, waar je niet alleen de ontdekkingen van archeologen kunt zien, maar ook prachtige modellen van beroemde bezienswaardigheden.
Wandelaars zullen geïnteresseerd zijn in een wandeling door het havengebied, waar de oude vuurtoren te zien en te bezoeken is. Het werd gebouwd in 1796 en werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vuurtoren is in de kortst mogelijke tijd hersteld en blijft zelfs nu nog functioneren. De hoogte van de vuurtoren is 44,5 meter. Op bepaalde dagen mogen toeristen naar de top klimmen en de omgeving vanuit een vogelperspectief bekijken.
Een van de weinige bekende toeristische trekpleisters is het Museum van Litouwen. De opening vond plaats in 1912. Eerder stond het museum in hetzelfde gebouw met de bibliotheek. Oorspronkelijk bestond de expositie van het museum uit archeologische artefacten. Een zeer interessante verzameling oude munten is er vandaag in te zien. In de loop der jaren is de collectie van het museum uitgebreid. In 1924 werd het verplaatst naar een apart gebouw. Tijdens de oorlog werd het museum gesloten en na zijn voltooiing begon het pas in 1949 bezoekers te ontvangen. Nu presenteert het museum een ​​uitgebreide collectie historische tentoonstellingen gewijd aan de oude geschiedenis van Litouwen, cartografie, numismatiek en volkskunst.
Kunstliefhebbers zullen de kunstgalerie leuk vinden, genoemd naar de beroemde Litouwse kunstenaar Pranas Domasaitis. De opening van dit museum vond plaats in 1973. Het bevat 's werelds grootste collectie schilderijen van de expressionistische kunstenaar, die ongeveer 600 werken heeft. Het museum houdt vaak tentoonstellingen van hedendaagse kunst. De sculpturen en schilderijen van Litouwse kunstenaars zijn hier te bewonderen. Nog niet zo lang geleden werd een nieuw cultureel centrum gebouwd op het grondgebied van het museum, dat niet alleen wordt gebruikt voor tentoonstellingen, maar ook voor muziekconcerten.
Dit artikel over Klaipeda is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Klaipeda

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Klaipeda:


Palanga - 22.6 km
Palanga is niet alleen een badplaats, maar een echt recreatief centrum, dat beroemd is dankzij zijn unieke ecologische omgeving. De goede combinatie van de rijke dennenbossen en de zachte zee creëert een gunstige...
verder
Liepaja - 89.2 km
Liepaja is een beroemde havenstad, die is gelegen op het zuid-oosten van de Letse Republiek. Dit is een van de grootste steden van Letland. Liepaja betekent "de stad onder linden". Dit is echt zo. Naast tal van linden...
verder
Ventspils - 188 km
Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste...
verder

Onze diensten
 Klaipeda foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Klaipeda, Litouwen. Het plannen van een trip naar Klaipeda met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.