OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Liepaja

 

Reisgids Liepaja - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Liepaja is een beroemde havenstad, die is gelegen op het zuid-oosten van de Letse Republiek. Dit is een van de grootste steden van Letland. Liepaja betekent "de stad onder linden". Dit is echt zo. Naast tal van linden zijn er veel parken en bloemperken in Liepaja. De stad is ook rijk aan historisch en cultureel erfgoed. Liepaja is algemeen bekend als een recreatieoord met mineraalwater, prachtige stranden en helende modder.
Toeristen komen van oudsher naar Liepaja om talrijke bezienswaardigheden te zien of evenementen zoals muziekfestivals te bezoeken. Hier vindt u het professionele theater van Baltische landen, het grootste mechanische orgel, talrijke kerken en musea. De belangrijkste bezienswaardigheid van Liepaja is de hoofdwachtpost van de marine, die in een historische militaire nederzetting Karosta is gevestigd.
De mensen, die liever van culturele ontspanning genieten, zullen veel interessants vinden, wandelend op het "Zee" Park van Liepaja of op de smalle straten van de stad, de Trīsvienības Kerk, die is gebouwd in de XVIII eeuw, de Kerk van de Heilige Drie-eenheid met zijn grote oude orgel; de Saint Jazep kathedraal, waarin zeilers een model van een schip installeerde nadat ze op wonderbaarlijke wijze zijn gered na een rampzalige storm, het huis van Peter I, en diverse kunst - en historische musea. Toeristen, die genieten van frisse lucht en actieve ontspanning, kunnen verschillende activiteiten ondernemen, naast het zonnen op het strand. Tot hun beschikking zijn er tennisbanen, golf terreinen, een bowling, een skatepark, en de avond brengt het bruisende nachtleven.
  Het prachtige kasteel van Liepaja blijft een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De bouw begon in de late 19e eeuw op bevel van de Russische tsaar Alexander III. Dit kasteel maakte deel uit van een groot defensief complex. Het kasteel werd gebruikt voor het beoogde doel tot 1908, en daarna verloor het zijn strategisch belang. De constructie is zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu kunnen toeristen de overgebleven fragmenten van ooit onneembare vestingwerken zien.
De aandacht van toeristen wordt getrokken door een ongewoon gebouw, gebouwd van rode baksteen - de 'oude gevangenis Karosta'. Het werd gebouwd in 1900 en verloor zijn belang zeer recentelijk. De gevangenis heeft bijna honderd jaar in dit historische gebouw gewerkt. In 1997 besloot de regering van Liepaja om de gevangenis te sluiten en het museum in het historische gebouw op te zetten. De essentie van het museum is heel eenvoudig - het biedt bezoekers een kans om zich in de rol van gevangenen te voelen, rond de cellen te lopen en de instellingen van het verleden te beoordelen, die ongewijzigd zijn gebleven. Deze oude gevangenis blijft een van de meest mystieke plekken in de stad. Volgens zijn werknemers woonden in die tijd enkele tientallen geesten in het gebouw. Toeristen worden aangeboden om hier de nacht door te brengen om onafhankelijk het bestaan ​​van geesten te verifiëren.
Een van de meest pittoreske plekken in de stad en het startpunt van vele bezienswaardigheden is het Rozenplein. De naam is te danken aan een groot aantal bloembedden, waarin met de lente bloesem rozenstruiken. In het jaar 2000 werd het plein gereconstrueerd. Zeer mooie herdenkingstekens gewijd aan zustersteden van Liepaja werden rond de bloembedden geplaatst.
Fans van wandelingen door historische plaatsen krijgen de gelegenheid om het kasteel van Grabiński te bezoeken. Nu is dit eens onneembare kasteel ook in een vervallen staat. Het werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een volledig verwoeste vesting gebouwd door de Vikingen. Veel interessante verhalen zijn verbonden met het oude fort. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het 14 eigenaars vervangen en elk van hen introduceerde iets nieuws in zijn uiterlijk. Eenmaal in het fort werden de beste valken in de regio opgevoed voor valkerij. Het kasteel bleef tot de 18e eeuw onaantastbaar. Nu bevindt het kasteel zich op het grondgebied van een uitgestrekt park. Het is zeer interessant om deze plaatsen in de zomer te bezoeken.
Dit artikel over Liepaja is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Liepaja

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Liepaja:


Palanga - 66.7 km
Palanga is niet alleen een badplaats, maar een echt recreatief centrum, dat beroemd is dankzij zijn unieke ecologische omgeving. De goede combinatie van de rijke dennenbossen en de zachte zee creëert een gunstige...
verder
Klaipeda - 89.2 km
Klaipeda is een gezellige havenstad die bekend staat als een prachtige plek van rust voor kenners van wilde natuur en alle toeristen die houden van spannende excursies en diverse vormen van amusement.

U kunt...
verder
Ventspils - 102.5 km
Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Liepaja
 Liepaja foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Liepaja, Letland. Het plannen van een trip naar Liepaja met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.