OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

44 Hotels in Palanga

 

Reisgids Palanga - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Palanga is niet alleen een badplaats, maar een echt recreatief centrum, dat beroemd is dankzij zijn unieke ecologische omgeving. De goede combinatie van de rijke dennenbossen en de zachte zee creëert een gunstige atmosfeer en heeft een helende werking.
Ruime stranden, kristalhelder water en brede selectie van entertainment maken Palanga een van de populairste badplaatsen van Litouwen. Hier vindt u meer dan tweeduizend restaurants en café‘s die verschillende speciale gerechten en lekkernijen serveren. Gasten van Palanga zijn vaak door één ding verbaasd, - in deze stad zijn er gewoon geen koffiemachines. De reden hiervoor ligt in alle respect dat er is voor deze drank en de traditie van de voorbereiding. Hierdoor gebeurd het maken van deze drank met grote zorg.
De stad is gewoon perfect voor familievakanties. Er zijn verschillende mooie parken, diverse pretparken, attracties en carrousels. Vergeet niet om naar "Kinderen Straat" te gaan, waar werkelijk alles voor jonge toeristen is gemaakt. Hier bevinden zich speelgoeden- en kleding winkeltjes, evenals een groot pretpark, dit alles, zal niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders behagen.
Als u Palanga in het begin van het zomerseizoen bezoekt, kunt u aan "Summer Holiday" deelnemen. Het wordt gevierd op het eerste weekend van juni en is beroemd om een groot aantal concerten, disco's, shows en sportevenementen. De viering wordt traditioneel vergezeld van beurzen en wordt afgesloten met vuurwerk.
De stad beschikt over uitstekende omstandigheden voor sport en er zijn letterlijk geen beperkingen hier. Naast sporten zoals waterfietsen, surfen, duiken en beach soccer dat de traditionele sporten zijn voor badplaatsen, kunnen toeristen hier tennisbanen en golfbanen bezoeken, van paardrijden genieten of een fiets huren. Uw rust in Palanga zal niet alleen prettig en comfortabel, maar ook goed voor uw gezondheid zijn.
  Een van de herkenningspunten van de stad is een pier gebouwd in de late 19e eeuw, die een favoriete wandelplaats is voor inwoners en toeristen. De allereerste pier die hier werd gebouwd, werd een paar jaar na zijn ontdekking verwoest. Stormen bedekten de pier vaak met zand, dus het moest regelmatig worden herbouwd. De 470 meter lange kade waar mensen vandaag de dag lopen, werd gebouwd in 1997.
Een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van Palanga is het Amber Museum dat in 1963 werd geopend. Het museum is momenteel gevestigd in een majestueus oud paleis, dat vroeger toebehoorde aan graaf Feliks Tyszkiewicz. Binnen de muren is een rijke verzameling van prachtige barnsteenproducten gemaakt door de beroemdste juweliers en kunstenaars van Litouwen.
Het museum is gevestigd in een prachtige botanische tuin, gesticht in 1897 op bevel van graaf Tyszkiewicz. De charmante tuin is niet alleen interessant vanwege de verscheidenheid aan zeldzame planten, maar ook vanwege de unieke antieke decoraties. Hier vindt u beelden uit de late 19e eeuw, een kunstmatige grot en een rotonde waar regelmatig klassieke concerten worden gehouden. In de grote tuin is er een vijver met eenden en zwanen.
De stad heeft verschillende prachtige religieuze bezienswaardigheden bewaard, waaronder de Hemelvaartkerk van de Heilige Maagd Maria. Het werd geprojecteerd en gebouwd in 1907 door de beroemde architect K. Strandman. Nu is de oude kerk een uniek neogotisch monument. Sinds de oprichting is de kerk erin geslaagd om niet alleen een origineel uiterlijk, maar ook de originele interieurdecoratie te behouden.
In het warme seizoen is klimmen naar de Birute's Hill, de belangrijkste piek van de regio, erg populair bij toeristen. Deze pittoreske plaats is gehuld in vele interessante verhalen en legendes. Men gelooft dat lokale mensen in de oudheid een heilig vuur op de top van de heuvel hebben gehouden. De belangrijkste attractie van de heuvel vandaag is een miniatuur rode bakstenen kapel gebouwd in 1869. Op de top van de heuvel, is er een park waar u eeuwenoude bomen en zeldzame planten kunt bewonderen, evenals het panorama van de stad kunt waarderen van verschillende natuurlijke kijkplatformen.
Dit artikel over Palanga is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Palanga

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Palanga:


Klaipeda - 22.6 km
Klaipeda is een gezellige havenstad die bekend staat als een prachtige plek van rust voor kenners van wilde natuur en alle toeristen die houden van spannende excursies en diverse vormen van amusement.

U kunt...
verder
Liepaja - 66.7 km
Liepaja is een beroemde havenstad, die is gelegen op het zuid-oosten van de Letse Republiek. Dit is een van de grootste steden van Letland. Liepaja betekent "de stad onder linden". Dit is echt zo. Naast tal van linden...
verder
Ventspils - 166.7 km
Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Palanga
 Palanga foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Palanga, Litouwen. Het plannen van een trip naar Palanga met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.