OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

37 Hotels in Zagreb

 

Reisgids Zagreb - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en een belangrijk economisch en wetenschappelijk centrum. Reizigers noemen Zagreb "de stad van de musea". Het aantal culturele bezienswaardigheden en tentoonstellings centra is werkelijk groot. Bovendien zijn de meeste van hen uniek op landelijke schaal.
Voor het gemak is de stad in drie districten verdeeld. Het historische centrum is "Gornji grad". Straten van dit district werden nog tijdens de middeleeuwse periode gebouwd. Het merendeel van de tochten vinden hier plaats. "Donji grad" is het handels district van Zagreb. De grootste markten en handelscentra bevinden zich op de straten en pleinen van deze wijk. Hier vinden vaak eerlijke handel en diverse leuke evenementen plaats. Het moderne deel van Zagreb wordt "Novi Zagreb" genoemd en zijn straten en pleinen werden ongeveer 50 jaar geleden gebouwd. Hoge gebouwen, kantoor-centra en entertainment complexen zijn ook zeer interessant voor de bezoekers van deze prachtige stad.
Het Archeologisch Museum neemt de eerste plaats in, onder de culturele voorzieningen van de stad. De expositie van dit museum heeft meer dan 400 duizend items. Het museum beschikt over collecties van archeologische vondsten, verzameld in verschillende delen van Kroatië in de laatste drie eeuwen. Liefhebbers van wandelingen kunnen oude kastelen bezoeken en de toren van Lotrshchak, die werd gebouwd in de 13e eeuw. De toren heeft gediend als een defensief punt en is gelegen nabij de zuidelijke poort van de stad. De mooie hoek van de natuur, de Botanische Tuin, is gelegen naast de universiteit van Zagreb. Deze is opgericht door de werknemers van de universiteit en hier vinden belangrijke studies en onderzoeken plaats. Een deel van de tuin is gewijd aan excursies. Kunstkenners zullen van een bezoek aan de "Galerij van Ivan Meshtrovic" en de "Galerij van Strossmayer" genieten, deze tonen grote particuliere collecties van schilderijen en gobelins (wandtapijten).
  In de stad zijn veel mooie oude kerken bewaard gebleven. Een van de meest pittoreske is de St. Mark's Church. De miniatuurkerk uit de 13e eeuw is al meer dan 700 jaar een van de belangrijkste symbolen van de stad. Het wapen van Zagreb is op het dak neergelegd met behulp van gekleurde tegels. Binnen de muren van de kerk zijn verborgen unieke artistieke schatten - prachtige fresco's, gemaakt door beroemde Europese meesters. De kerk is vrij klein, maar de schoonheid van het ontwerp heeft geen gelijke in de stad.
Een origineel symbool van de stad is de oude kabelbaan; het verbindt de onder- en bovenstad. Deze kabelbaan die in 1893 werd geopend, is de kortste en steilste ter wereld; de lengte is slechts 66 meter. De helling van de cabine tijdens de beklimming is 52 graden, wat een waar wereldrecord is. Iedereen die van ongebruikelijke activiteiten houdt, kan op deze kabelbaan rijden. De hutten zijn ontworpen voor 28 passagiers.
Een uitstekende plek voor een familie-excursie is het Etnografisch Museum. Het bevindt zich in een spectaculair gebouw uit het begin van de 19e eeuw. Sinds de oprichting is dit gebouw gebruikt voor verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen. Later werd besloten om het in een museum om te zetten. Vandaag heeft de unieke collectie ongeveer 80.000 tentoonstellingen, maar slechts een klein deel - ongeveer 3.000 - is vertegenwoordigd in de zalen van het museum. De collectie van het museum is zeer divers. De zalen zijn voorzien van oude nationale klederdrachten, kunstwerken, wapens, keukengerei en zelfs luxe sieraden die vroeger toebehoorden aan de rijkste inwoners van Kroatië.
Een andere geweldige plek om de cultuur van de stad te verkennen, is de Strossmayer Gallery of Old Masters. Dit is een ongelooflijk interessant kunstmuseum waarin de werken van beroemde Kroatische schilders uit de 18e tot de 20e eeuw worden gepresenteerd. De galerij beslaat ook een uitstekend historisch gebouw in de neorenaissancistische stijl, dat van grote architectonische waarde is.
Een belangrijke historische plaats in Zagreb is Capol Square, waar u de overgebleven verdedigingsgebouwen uit de middeleeuwen kunt zien. Rondom het plein liggen verschillende oude torens, evenals een deel van de vestingmuur. De bouw van deze vestingwerken begon in 1478. Tegenwoordig worden op het beroemde historische plein vaak leuke evenementen voor toeristen gehouden.
Dit artikel over Zagreb is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Zagreb

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Zagreb:


Velika Gorica - 11.4 km
Velika Gorica werd opgericht in 1278. Dit is een klein gezellig stadje met een interessante geschiedenis. Het is rijk aan bezienswaardigheden en culturele waarden. Tijdens de Onafhankelijkheids oorlog is de stad zwaar...
verder
Novo Mesto - 64.8 km
Het beroemde historische en culturele centrum, Novo Mesto, is ook een belangrijk industrieel en economisch gebied van het land. De stad is zeer schilderachtig, dus het heeft snel aan populariteit en erkenning onder...
verder
Celje - 74.5 km
De derde grootste stad van Slovenië, Celje, is bekend sinds de oudheid. In de Middeleeuwen was de stad het centrum van de enige Sloveense staat, en het is in geslaagd om volledige onafhankelijkheid (graafschap Celje)...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zagreb
 Zagreb foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Zagreb, Kroatie. Het plannen van een trip naar Zagreb met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.