OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1 Hotels in Banja Luka

 

Reisgids Banja Luka - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Banja Luka is de hoofdstad van de Servische Republiek, een stad met een rijke oude geschiedenis. Banja Luka werd nooit beschouwd als een populaire toeristische bestemming, het is het grootste industriegebied. Echter, de afgelopen tien jaar, is zijn populariteit sterk toegenomen. De reden hiervoor was een mild gematigd klimaat en de prachtige natuur.
De hoofdstad heeft een groot aantal boulevards en parken. De belangrijkste attractie's voor de toeristen zijn wandelen en fietsen door de schaduwrijke straatjes, waarbij u van het groen kunt genieten. Een groot deel van het historische erfgoed van de stad, 16 oude moskeeën, van belangrijkste architectonische waarde werden tijdens de tragische gebeurtenissen van 1993, door Servische milities vernietigd.
Nu is de belangrijkste attractie een oud fort dat is gelegen aan de oevers van de Vrbas. Onlangs is de kathedraal van Christus de Heiland gerestaureerd en het Presidentieel Paleis wordt na de restauratie geopend.
Maar architectonische gebouwen zijn niet de enige waarde van het resort. De stad heeft natuurlijke zwavelbronnen waaromheen wellnesscentra zijn geopend, die populair zijn bij Europese toeristen. Ondanks het feit dat Banja Luka geen ruime keuze aan hotels heeft, zijn ze allemaal heel comfortabel en rustig. Op het grondgebied van elk van hen zijn er restaurants waar toeristen van nationale en Europese gerechten kunnen genieten. Elk jaar op 21 februari start een groot feest, het Winter Festival in de stad, tijdens welke er kleurrijke parades en concerten zijn. Het festival duurt tot 7 maart. Deze periode wordt als de beste tijd voor vakantie beschouwd.
  Een van de meest ongewone symbolen van de stad is de kathedraal van St. Bonaventure. Als je dat bekijkt, is het moeilijk om een ​​religieus gebruik van deze faciliteit te veronderstellen. Van buiten is de kathedraal meer een televisietoren, het werd in 1974 gebouwd op de ruïnes van de oude kerk. Tegenwoordig is de kathedraal met een wenteltrap een van de meest gefotografeerde locaties in de stad.
Voor liefhebbers van interessante musea, het Museum voor Moderne Kunst is het zeker een bezoek waard. Het werd geopend in 2004, het museum is gevestigd in een gerenoveerd oud treinstationgebouw. Vandaag bestaat de collectie van het museum uit schilderijen van beroemde Joegoslavische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw, ook in het museum worden vaak tijdelijke tentoonstellingen van beroemde hedendaagse kunstenaars en fotografen gehouden. Naast schilderijen heeft het museum een ​​rijke collectie sculpturen en oude foto's van de stad, evenals interessante thema-installaties.
De beste plaats om te wandelen in de stad wordt beschouwd als de landstraat, omdat hier veel prachtige historische gebouwen zijn herbouwd. Bedekt met kasseien, ziet deze straat er vandaag exact hetzelfde uit als honderd jaar geleden. Tegenwoordig zijn in veel historische gebouwen populaire nationale restaurants en souvenirwinkels gevestigd, waardoor de reis nog interessanter wordt.
Banski Dvor in het stadscentrum is een van de beroemdste culturele symbolen. De bouw van het cultureel centrum werd gebouwd in de jaren '30 en is een van de weinige die bewaard is gebleven ondanks natuurrampen en publieke onrust. Tegenwoordig heeft dit cultureel centrum een ​​concertzaal, verschillende expositieruimtes en speciale ruimtes voor academische activiteiten. Veel activiteiten die hier plaatsvinden zijn open voor het publiek.
Liefhebbers van natuurlijke attracties kunnen naar de top van de Banj Brdo-heuvel klimmen. Hier is een prachtig park, een wandeling die op elk moment van het jaar interessant zal zijn. Op de top van de heuvel zijn er enkele uitstekende uitkijkpunten met uitzicht op de stad en de rivier die door haar grondgebied stroomt. De rivier de Vrbas is ook apart vermelden waard; al vele jaren is het erg populair bij liefhebbers van raften. Je kunt leren hoe het te doen in de warmere maanden, met de steun van het plaatselijke sportcomplex.
Dit artikel over Banja Luka is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Banja Luka

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Banja Luka:


Velika Gorica - 135.6 km
Velika Gorica werd opgericht in 1278. Dit is een klein gezellig stadje met een interessante geschiedenis. Het is rijk aan bezienswaardigheden en culturele waarden. Tijdens de Onafhankelijkheids oorlog is de stad zwaar...
verder
Sarajevo - 140.3 km
Sarajevo is een unieke stad, die erin is geslaagd, om zelfs in de naoorlogse tijd, zijn "oosterse" stijl en uitstraling te behouden. De stad is bezaaid met vele smalle straatjes. U kunt hier talrijke moskeeën en de...
verder
Osijek - 146.3 km
Deze stad ligt in de buurt van Zagreb, het is een belangrijk economisch centrum, en naast alle andere attracties, is het beroemd om zijn schoonheid en iconische plaatsen. Osijek is voorwaardelijk verdeeld in drie delen:...
verder

Onze diensten
 Banja Luka foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Banja Luka, Bosnie en Herzegovina. Het plannen van een trip naar Banja Luka met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.