OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1 Hotels in Novo Mesto

 

Reisgids Novo Mesto - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het beroemde historische en culturele centrum, Novo Mesto, is ook een belangrijk industrieel en economisch gebied van het land. De stad is zeer schilderachtig, dus het heeft snel aan populariteit en erkenning onder toeristen gewonnen.
Het Volks Huis is een van de meest bekende attracties van deze plaats. Dit is een oud gebouw met een rijke historie. Het centrale plein van de stad, dat ook het belangrijkste winkelcentrum is, heet "Glavni". De grootste winkels en restaurants van Novo Mesto liggen er omheen. Van tijd tot tijd wordt het plein de plaats van beurzen en tentoonstellingen van schilderijen. Andere bekende plaatsen in de omgeving zijn het Stadhuis, het Franciscaanse klooster, de oude kerk van St. Nicolaas, en het Dean Huis. Dit zijn de mooiste gebouwen van de stad, ze zijn zo indrukwekkend, dat toeristen er vele uren aan besteden. De binnenste decor van het klooster en de kerk zijn gewoon opvallend door de elegantie van stijl en de gracieuze vormen.
Daarnaast is in de buitenwijken van Novo Mesto de locatie van 8 middeleeuwse kastelen, die bedoeld waren om het gebied te beschermen. De kloosters hebben goed weten te overleven tot in onze dagen. Tegenwoordig is een deel van kastelen omgebouwd tot musea, die het licht werpen op de geschiedenis van de stad en waardevolle collecties van artefacten tonen. Het populairste museum van de stad wordt Dolenjska genoemd. Het heeft diverse collecties van verschillende items. Verschillende zalen van het museum zijn gewijd aan historische collecties, u vindt hier ook een verzameling schilderijen en sculpturen.
De buitenwijken van deze stad zijn perfect geschikt, om te fietsen en te wandelen. Tijdens dergelijke wandelingen maakt u kennis met prachtige parken en natuurreservaten. Sommige gebieden zijn geschikt om te vissen. Met betrekking tot toeristische bestemmingen in Novo Mesto, zijn toeristen van harte welkom om rondleidingen bij te wonen. U kunt naar Klagenfurt, Zagreb, Ljubljana en Punat. Deze oude steden zullen u ook veel entertainment en onvergetelijke herinneringen bezorgen.
  Een van de favoriete wandelplaatsen van de lokale bevolking en stadsbezoekers is de pittoreske Breg-dijk met de mooiste historische gebouwen. Veel van de overgebleven gebouwen die hier zijn gevestigd dateren uit de 17e en 18e eeuw en de meesten van hen huisvesten momenteel prestigieuze hotels en restaurants.
Een bijzondere attractie is de KaKandija-brug die eind 19e eeuw over de Krka-rivier is gebouwd. Deze transportbrug wordt al meer dan een eeuw gebruikt voor zijn doel, en trekt toeristen aan met zijn locatie in een schilderachtig gebied. De brug en de oever van de rivier zijn ideaal voor het maken van geweldige panoramische foto's van de stad, vanaf hier kunt u duidelijk oude gebouwen en huizen met pannendaken zien.
De stad heeft veel interessante bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog bewaard en een lokale Duitse bunker is een geweldig voorbeeld. De perfect bewaard gebleven bunker werd in 1943 door de Duitse indringers gebouwd. Tegenwoordig bevindt het militaire monument zich in een prachtig park op een kleine heuvel, zodat het ook een prachtig panoramisch uitzicht over de stad biedt. Tijdens de tour mag iedereen de bunker betreden en zelfs de overgebleven gevechtswapens aanraken.
Een prachtige plek om de lokale stedelijke landschappen te bewonderen is Trška Gora met een prachtig park op de top. Hier kunt u wandelen tussen uitgestrekte eeuwenoude bomen en de beroemde bezienswaardigheden van de stad bewonderen vanuit de natuurlijke gezichtspunten. Het park biedt veel mooie plaatsen, banken en kinderspeelplaatsen voor afgelegen rust.
Grad Grm Castle, een attractie met een omringende tuin, is enorm populair bij liefhebbers van historische rondleidingen. Dit kasteel werd gebouwd in 1586. Veel elementen van het gebouw zijn sinds de oprichting ongewijzigd gebleven. Tijdens de tour slenteren bezoekers van het kasteel door de meest verborgen hoeken en bezoeken de groene tuin met veel oude elementen van stenen decoratie. De beste tijd om het oude kasteel te bezoeken is lente of zomer, wanneer de grote tuin is ingericht met originele landschapssamenstellingen en bloeiende bomen.
Dit artikel over Novo Mesto is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Novo Mesto

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Novo Mesto:


Celje - 50 km
De derde grootste stad van Slovenië, Celje, is bekend sinds de oudheid. In de Middeleeuwen was de stad het centrum van de enige Sloveense staat, en het is in geslaagd om volledige onafhankelijkheid (graafschap Celje)...
verder
Ljubljana - 58.2 km
Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de grootste stad van het land. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Ljubljanica. Ljubljana is een grote industriële plaats met tal van goed ontwikkelde sectoren zoals...
verder
Zagreb - 64.8 km
Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en een belangrijk economisch en wetenschappelijk centrum. Reizigers noemen Zagreb "de stad van de musea". Het aantal culturele bezienswaardigheden en tentoonstellings centra is...
verder

Onze diensten
 Novo Mesto foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Novo Mesto, Slovenie. Het plannen van een trip naar Novo Mesto met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.