OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Opatija

 

Reisgids Opatija - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad is een van de meest populaire vakantieoorden in Kroatië. Al in het begin van de vorige eeuw trok deze mooie plaats toeristen uit Europa. Mild klimaat, schilderachtige natuur en veel animatie zijn hier 12 maanden per jaar beschikbaar. De naam van de stad kan letterlijk vertaald worden uit het Latijn als het "klooster". De reden daarvoor is het feit dat de eerste nederzettingen werden gesticht rond het Benedictijner klooster, gebouwd in de 15e eeuw. Vanaf het midden van de 19e eeuw begonnen rijke en nobele mensen van Europa de bouw van de eerste villa's en herenhuizen in Opatija. Gestaag werd de stad de plaats voor vakantie van koningen en hun families, evenals vele kunstenaars. Tegenwoordig is bijna elke villa en elke oude huis verbonden met de namen van grote heersers en edelen.
De stad ligt aan de voet van de berg Učka, waarvan de hellingen al lange tijd wintersporters en skiliefhebbers aantrekken. Het skiseizoen opent hier eind november en duurt tot de medio maart. De berg beschermd Opatija tegen koude wind, dus het klimaat is hier verrassend mild. Dergelijk windstil weer is vooral geliefd bij de fans van de visserij. De beste plekken om te vissen zijn de volgende gebieden - Lovran, Icici, Moshenicheska Draga, Veprinats en Kastav.
We kunnen niet nalaten, het hoge niveau van service te noemen van de exellente moderne touristische resorts. De keuze van hotels is echt geweldig. U vind hier historische gebouwen en ook volledig nieuwe gebouwen, maar zonder uitzondering zijn ze uitgerust met de nieuwste technologie en voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende gasten. In de kustzone vindt u de beste restaurants, waar traditionele Europese gerechten, maar ook specialiteiten uit de Oriëntaalse - en Mexicaanse keuken worden geserveert. Veel restaurants hebben terrassen die worden gebruikt voor muzikale avonden, concerten en voorstellingen. Als u niet onverschillig tegenover de schilderachtige natuur en een romantische rustige vakantie staat, dan zal Opatija perfect bij u passen.
  In een van de historische straten van Opatija vindt u de prachtige 15e-eeuwse kerk van St. James, een levendig monument van middeleeuwse architectuur. Tegenwoordig is de kerk interessant vanwege de religieuze artefacten - sommige ervan dateren al meer dan 500 jaar. De laatste jaren organiseert de kerk vaak kamermuziekconcerten.
Een ander mooi monument van architectuur is Villa Angiolina, gebouwd in het midden van de 19e eeuw door de beroemde aristocraat Iginio Scarpa. Later werd de luxueuze villa omgebouwd tot een sanatorium waar vele wereldberoemdheden werden behandeld. Tegenwoordig werkt de luxueuze villa met een delicate roze gekleurde gevel als een museum van toerisme. Het biedt een interessante expositie gewijd aan de geschiedenis van de ontwikkeling van het resort. De meest ongewone collectie die in het museum wordt gepresenteerd, is degene die zwemkleding toont. Na een rondleiding door de oude villa, kunt u een wandeling maken door een prachtige omliggende tuin. In het warme seizoen is het altijd versierd met prachtige landschappen. Verschillende prachtige oude bomen zijn bewaard gebleven in de tuin.
Zorg ervoor dat u de kerk van de aankondiging van de Heilige Maagd Maria bezoekt, die gemakkelijk herkenbaar is dankzij een ongewone groen gekleurde koepel. De bouw van de kerk begon in 1906, maar deze was nog niet voltooid aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. In de oorlogsjaren werd het onafgemaakte kerkgebouw gebruikt als een kamp voor muilezels. Vervolgens werd de constructie pas in 1920 voortgezet. Tegenwoordig is de prachtige kerk interessant met zijn prachtige muurschilderingen gemaakt door de beroemde Sloveense kunstenaar Tone Král.
De favoriete wandelplek voor de lokale bewoners en gasten van het resort is de Lungomare - een kustpromenade met een lengte van ongeveer 12 km. Er zijn veel populaire restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden aan het water. Hier kunt u ook veel oude luxueuze herenhuizen zien, waarvan sommige zijn omgebouwd tot hotels.
Een van de belangrijkste symbolen van de stad is een sculptuur genaamd 'The Girl with a Seagull'. Dit beeld werd meer dan 50 jaar geleden op de rotsen voor de kust geïnstalleerd. Het monument is gehuld in vele romantische verhalen en legendes. Het dient vaak als een ontmoetingsplaats voor geliefden.
Dit artikel over Opatija is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Opatija

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Opatija:


Rijeka - 7.9 km
De grootste havenstad in Kroatië en een groot transport centrum, Rijeka, is ook een populair toeristisch gebied.

Het centrale deel van de stad, dat wordt Korzo genoemd, is het meest opvallende deel in...
verder
Trieste - 53.7 km
Deze prachtige Italiaanse stad combineert organisch de eigenschappen van drie zeer verschillende culturen. De reden hiervoor ligt in het feit dat Trieste meer dan zes eeuwen onder het bewind van Oostenrijk was. Het...
verder
Porec - 57.3 km
Dit is een van de meest populaire en luidruchtige badplaatsen van Kroatië. Op de straten van Porec kunt u altijd veel mensen zien. Café‘s en restaurants zijn hier altijd vol met bezoekers. U zal vrolijke gelach van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Opatija
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Opatija
 Opatija foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Opatija, Kroatie. Het plannen van een trip naar Opatija met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.