OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

37 Hotels in Zadar

 

Reisgids Zadar - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Zadar is een legendarische onneembare vesting, die werd opgericht door de Venetianen, en meer dan driehonderd jaar diende om de invasie van de Turkse troepen te weerstaan. Tegenwoordig kunt u de goed bewaard gebleven stadsmuren, poorten en machtige vesting torens zien, die aan de afgelopen eeuwen herinneren. Het grootste deel van Zadar wordt bezet door oude straatjes en een historische wijk. Het moderne hotelcomplex ligt in een gebied genaamd Borik. Hier kunt u de meest populaire stranden, restaurants en uitgaansgelegenheden vinden.
Naast de traditionele wandelingen naar winkels, rust op het strand of sport entertainment, biedt Zadar de bezoekers een ruime keuze aan excursies. Het meest grootschalige architectonische complex van de stad is het oude Romeinse Forum, dat werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Vlakbij het forum kunt u diverse oude kolommen, de ruïnes van tempels en de kerk van Sint-Donatus, die later is gebouwd, zien. Het heiligdom werd gebouwd in de 9de eeuw en was oorspronkelijk Kerk van de Heilige Drie-eenheid genoemd. De huidige naam, het heeft het pas in de 15e eeuw gekregen. Deze kerk wordt beschouwd als het beste monument van de Byzantijnse architectuur.
Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er 15 oude kerken in Zadar en elk van hen is uw aandacht waard. We moeten zeker de kerk van Saint Simeon, de Kerk van het Franciscaner klooster en de kathedraal van Saint Anastasia, die is gelegen aan de centrale straat van de stad, noemen. Vanuit cultureel oogpunt, is het meest interessante religieuze gebouw van Zadar, het Sint Maria Klooster. De zalen van dit gebouw worden de tentoonstelling "Goud en Zilver van Zadar" gebruikt. Hier ziet u de verzamelingen van interieur artikelen en sieraden, die zijn gemaakt van edele metalen. Vlakbij de fort muren bevinden zich twee prachtige parken, vernoemd, om de koningin Helen en Vladimir Nazor te eren . Dit is een prachtige plek voor avondwandelingen en hier vindt u altijd stilte een gezellige sfeer, rust en comfort.
  Natuurliefhebbers kunnen het charmante Paklenica National Park bezoeken. De belangrijkste waarde is de snelle bergrivieren. Hun kusten hebben een reeks prachtige rotsformaties. De hoogte van sommige rotsen is meer dan 700 meter. In het park zijn er verschillende prachtige grotten die ook te bezoeken zijn. Het Nationaal Park is erg populair bij liefhebbers van wandelen en bergbeklimmen. In de warmere maanden zijn er campings op het grondgebied, zodat reizigers een paar dagen op deze pittoreske plaatsen kunnen verblijven.
Van de meest ongebruikelijke attractie in de stad kan gerust worden gezegd dat het het 'zeeorgel' is. Het is vanaf de waterkant te zien en te horen. In 2005 werd een leidingsysteem gebouwd in de trede van de dijk die, onder invloed van zeegolven, zeer melodische en aangename geluiden produceert. Deze plaats aan het water is populair bij de lokale bevolking. Velen van hen komen hier 's avonds om te ontspannen en te luisteren naar de verbazingwekkende geluiden die door het unieke muziekinstrument worden geproduceerd.
Niet minder interessante attractie is het moderne monument, dat 'Groet aan de zon' wordt genoemd. Het is een complex van 300 zonnemodules, die overdag intensief zonne-energie accumuleren. De modules zijn verdeeld over de grond in de vorm van een cirkel met een diameter van 22 meter. Met het aanbreken van de avond beginnen de glasplaten te gloeien. Dit ongewone LED-paneel reproduceert een verscheidenheid aan lichtcomposities. 'S Avonds kun je de parade van de planeten observeren, evenals de vorming van verschillende kalenders en andere illustraties van cognitief licht. Dit ongewone monument ligt aan de waterkant van Zadar, dat de meest populaire plek is voor avondwandelingen.
Over de opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad gesproken, het is de moeite waard om het mooie strand van Ninska Laguna te noemen. Het wordt door de lokale bevolking vaak 'koninklijk strand' genoemd, en dit alles dankzij het kristalheldere water en het aantrekkelijke omliggende landschap. Op het grondgebied van dit strand zijn er verschillende bronnen van helende modder, dus het is erg populair onder aanhangers van gezondheidsrecreatie. Op het hoogtepunt van het toeristenseizoen is er altijd een autocamping op dit gedeelte van de kust. Toeristen krijgen veel interessante animaties aangeboden.
Dit artikel over Zadar is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Zadar

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Zadar:


Split - 118.4 km
Deze stad werd in de 3e eeuw gesticht door de orde van de Romeinse keizer Diocletianus. Voor een lange tijd bleef deze plek een soeverein gebied, toen werd Split beschouwd als een deel van Oostenrijk, en pas daarna werd...
verder
Pula - 138.4 km
De stad werd gesticht door de oude Grieken en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste en grootste steden van Istrië dankzij de gunstige ligging. In de Romeinse tijd heeft Pula jaren van snelle expansie meegemaakt....
verder
Hvar - 142.9 km
Dit zonnige eiland trekt altijd toeristen met zijn prachtige natuurlijke landschappen, unieke monumenten en rijke keuze aan vermaak. Lavendel wordt beschouwd als het symbool van de stad. De geur van deze bloem kan...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Zadar
 Zadar foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Zadar, Kroatie. Het plannen van een trip naar Zadar met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.