OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Ljubljana

 

Reisgids Ljubljana - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de grootste stad van het land. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Ljubljanica. Ljubljana is een grote industriële plaats met tal van goed ontwikkelde sectoren zoals farmaceutische -, leder - en schoenindustrie, voedselverwerking, houtbewerking, chemische -, textiel -, machines -, papier - en drukkerijenindustrie.
Deze zeer mooie stad ligt op beide oevers van de rivier en is beroemd om zijn bijzondere kasteel - het kasteel van Ljubljana - dat is gebouwd in de barokke stijl. Het ontwerp van het kasteel heeft de elementen van de Romeinse, Illyrische en Keltische stijl. De belangrijkste attractie van Ljubljana is het hoofd plein vernoemd Prešeren, dat werd gebouwd in de zeventiende eeuw. En de Franciscaanse kerk, gebouwd in de barokke stijl, is er in de buurt. Ljubljana is gemakkelijk te onderscheiden van andere steden van Slovenië door zijn drie centrale bruggen, gebouwd voor voetgangers. De bruggen zijn vernoemd "Tromostovje" en zijn versierd met grillige draken. Toeristen kunnen ook de kathedraal van St. Nicolaas, het paleis van Bischop met zijn overdekte galerij, de kerk van St. Jacob, tal van mooie paleizen in Ljubljana bezoeken, en van het architectonische ensemble van het Plein van de Revolutie genieten.
Vooral 's nachts is de stad erg mooi. U kunt dat ook goed zien vanuit ramen van de nacht café's en restaurants.
  In Ljubljana opereert het Nationaal Museum van Slovenië. Het werd in 1821 gesticht op bevel van keizer Franz II. In de loop der jaren is de collectie van het museum toegenomen. Tegenwoordig bezet het een enorm paleis. Binnen de muren zijn collecties van archeologische vondsten, kunstwerken van verschillende periodes, numismatische exposities en andere waardevolle historische tentoonstellingen. Bezoekers van het museum kunnen een wandeling maken door de omliggende pittoreske tuin.
Een heel bijzonder cultureel centrum is het Spoorwegmuseum van Slovenië. De opening vond plaats in de jaren zestig. Nu bezet het museum een ​​interessant oud gebouw, waarin vroeger de stookruimte was. Onder de belangrijkste tentoonstellingen zijn er oude locomotieven. Oude uitrustingen, die vroeger op de spoorweg werden gebruikt, worden ook in het museum bewaard. Dit museum varieert niet in schaal, maar alle tentoongestelde voorwerpen zijn zeer waardevol.
De oude kerk van de Heilige Drie-eenheid die werd gebouwd in de 18e eeuw is bewaard gebleven in de stad. Nu wordt de kerk beschouwd als een van de meest opvallende voorbeelden van barokstijl in Ljubljana. Het onderscheidt zich door een origineel dak met bochten en een niet-standaard gevel, aangevuld met kolommen. Binnen in de kerk zijn er vele unieke elementen van decoratie, waaronder een oud altaar. Het werd direct na de oprichting in de kerk geïnstalleerd. Het luxueuze marmer voor dit altaar werd uit Afrika geleverd.
Er zijn veel mooie parken in de stad, een wandeling die op elk moment van het jaar interessant zal zijn. Tivoli City Park werd gesticht in het begin van de 19e eeuw. Tegenwoordig trekt het de aandacht van reizigers niet alleen met natuurlijke schoonheden, maar ook met historische locaties die op het grondgebied zijn bewaard. Op het grondgebied van het enorme park kunt u een 17e-eeuws kasteel, een prachtig oud herenhuis en andere interessante gebouwen zien. Onlangs opende een modern sportpaleis zijn grondgebied.
Onder de ongewone architecturale monumenten van Ljubljana is het vermelden waard het gebouw, dat de wolkenkrabber Ljubljana wordt genoemd. Het werd gebouwd in de jaren 1930 en was ten tijde van de bouw het hoogst in de stad. Nu onderscheidt het gebouw zich op wonderlijke wijze tussen de omliggende historische gebouwen. Op een van de laatste verdiepingen van dit oude gebouw is een populair observatiedek, van waaruit u veel bezienswaardigheden in de stad kunt zien.
Dit artikel over Ljubljana is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ljubljana

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ljubljana:


Novo Mesto - 58.2 km
Het beroemde historische en culturele centrum, Novo Mesto, is ook een belangrijk industrieel en economisch gebied van het land. De stad is zeer schilderachtig, dus het heeft snel aan populariteit en erkenning onder...
verder
Celje - 61.4 km
De derde grootste stad van Slovenië, Celje, is bekend sinds de oudheid. In de Middeleeuwen was de stad het centrum van de enige Sloveense staat, en het is in geslaagd om volledige onafhankelijkheid (graafschap Celje)...
verder
Trieste - 72.7 km
Deze prachtige Italiaanse stad combineert organisch de eigenschappen van drie zeer verschillende culturen. De reden hiervoor ligt in het feit dat Trieste meer dan zes eeuwen onder het bewind van Oostenrijk was. Het...
verder

Onze diensten
 Ljubljana foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ljubljana, Slovenie. Het plannen van een trip naar Ljubljana met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.