OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

19 Hotels in Makarska

 

Reisgids Makarska - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een ongewone stad, genoemd Makarska is gelegen in de nabijheid van de Osejava kaap en de St. Peter kaap in Dalmatië. Deze plaats is ook bekend als cultureel, economisch en sportcentrum van Kroatië. De ligging van de stad is werkelijk schilderachtig als u naar het oosten van de Kaap van St. Peter gaat, vindt u talrijke jachthavens en een haven, terwijl het westelijke deel van de stad opmerkelijk is, door stroken van smaragd kleurige stranden, die geleidelijk veranderen in de prachtige Marineta waterkant.
De dijk is de locatie van tal van hotels, restaurants, café's, bars en andere voorzieningen die van oudsher toeristen - en de lokale bevolking trekken door de unieke originaliteit en schoonheid van hun Dalmatische landschappen. Het "Kacic Miosic's" Plein is het hart van de stad en de locatie van de mooie St. Marcus kerk. De kerk wordt omgeven door de oude binnenstad, die een oude regio van Makarska is, en beroemd om zijn smalle straatjes waar de zon bijna niet door kan breken, door de schaduw van de wijnranken waarmee ze zijn overwoekerd. De straten in dit deel van de stad lijken op Middellandse kasseien doolhoven. Het Franciscaner klooster is een erg prachtig gebouw uit oogpunt van de architectuur. Het klooster is gelegen in het zuidoostelijke deel van de stad. Een interessant feit is dat een deel van de wijnkelders in het klooster is gewijd aan het Museum van Schelpen. De klimatologische omstandigheden van Makarska zijn echt gunstig. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 16 graden Celsius. Dit maakt het mogelijk om altijd van een spectaculair uitzicht te genieten en bijna het hele jaar in dit deel van de wereld verschillende activiteiten te kunnen ondernemen.
Echter, de prachtige stranden zijn nog steeds de belangrijkste trots van Makarska. De stranden strekken zich uit langs de gehele kustlijn. Zij worden gerekend tot de beste stranden van het Kroatische grondgebied. De stranden bieden een breed scala van faciliteiten voor watersport en andere activiteiten, dus iedereen zal hier iets interessants vinden. Vanwege de gunstige geografische positie van Makarska kunnen toeristen gemakkelijk naar Dubrovnik en Split, of Sumartin per reguliere veerboot bereiken.
  In het pittoreske gedeelte van de uitlopers is er een oude kerk van St. Mark, die enkele decennia geleden werd gebouwd en werd ingewijd in 1756. Nu is de kerk een model van de neogotische stijl en bewaart ze waardevolle religieuze relikwieën binnen haar muren. Voor de kerk staat een prachtig fort, genoemd naar de beroemde Kroatische dichter Andrija Kacic. Op nationale feestdagen worden interessante evenementen gehouden op het plein. Nog niet zo lang geleden werd op het plein een nieuw beeld van de dichter geïnstalleerd.
Natuurliefhebbers krijgen de gelegenheid om het natuurpark Biokovo te bezoeken, met als belangrijkste attractie het Dinarische gebergte. Dit is de op een na hoogste berg ter wereld. In 1981 werd een park rond het bergmassief gevormd. Naast de majestueuze bergtoppen kunnen bezoekers veel zeldzame planten zien en ook wilde dieren observeren, waarvoor deze onaantastbare bergen een thuis zijn geworden.
Een van de mooiste en meest interessante plekken om te wandelen in het resort is het schiereiland St. Peter. De belangrijkste attractie is een standbeeld van de heilige. Op het schiereiland kun je de resterende fragmenten van oude verdedigingswerken zien. Nu zijn deze plaatsen volledig gegeven aan de kracht van de natuur. Bijna het gehele grondgebied van het schiereiland is bedekt met dichte begroeiing, wiens achtergrondfragmenten van historische gebouwen er uniek uitzien.
De verbazingwekkende natuurlijke schoonheid is te bewonderen in het Osejava-park. Het ligt op een berghelling die over een kleine pittoreske baai hangt. In dit park worden handige looppaden gebouwd voor bezoekers. Het niveau van vooringenomenheid in dit gebied is vrij groot, en dat kan niet anders dan het uiterlijk van de vegetatie beïnvloeden. In sommige delen van het park kan het lijken alsof de bomen onder een grote helling groeien. In feite waren hun kronen, die zich natuurlijk uitstrekken naar het licht, zo ongewoon gevormd. Sommige delen van het park bieden een prachtig uitzicht op de kust.
In de directe omgeving van de stad is er een pittoresk dorpje genaamd Kotishina. Hier kunnen reizigers de bewaard gebleven fragmenten van een oud middeleeuws kasteel zien en ook de oude botanische tuin bezoeken. In dit dorp, zelfs na honderden jaren later, is de zeer originele en gastvrije sfeer bewaard gebleven.
Dit artikel over Makarska is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Makarska

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Makarska:


Hvar - 48.6 km
Dit zonnige eiland trekt altijd toeristen met zijn prachtige natuurlijke landschappen, unieke monumenten en rijke keuze aan vermaak. Lavendel wordt beschouwd als het symbool van de stad. De geur van deze bloem kan...
verder
Split - 51.4 km
Deze stad werd in de 3e eeuw gesticht door de orde van de Romeinse keizer Diocletianus. Voor een lange tijd bleef deze plek een soeverein gebied, toen werd Split beschouwd als een deel van Oostenrijk, en pas daarna werd...
verder
Dubrovnik - 113.1 km
Dubrovnik is de parel van de Adriatische Zee, de stad is bekend om zijn prachtige natuur en de mediterrane sfeer. De Riviera van Dubrovnik is de zuidelijke regio van Dalmatië. De glanzende blauwe zee, pittoreske...
verder

Onze diensten
 Makarska foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Makarska, Kroatie. Het plannen van een trip naar Makarska met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.