OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Velika Gorica

 

Reisgids Velika Gorica - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Velika Gorica werd opgericht in 1278. Dit is een klein gezellig stadje met een interessante geschiedenis. Het is rijk aan bezienswaardigheden en culturele waarden. Tijdens de Onafhankelijkheids oorlog is de stad zwaar beschadigd en veel gebouwen en monumenten zijn vernietigd. Tegenwoordig herinneren verschillende monumenten aan deze moeilijke tijden. De stad koestert elke getuigenis van een rijke geschiedenis.
Een van de onderscheidende kenmerken van Gorica is het grote aantal tentoonstellingszalen en bibliotheken. De burgers van deze stad hebben traditioneel veel belangstelling om te lezen. De oudste bibliotheek werd hier nog in 1886 opgericht. De collectie van de bibliotheek is zo groot dat er in 1999 het nog een gebouw moest worden gebouwd om het groeiende aantal boeken op te kunnen slaan.Tegenwoordig worden de boeken in twee gebouwen voor de burgers van Gorica bewaard, om de inwoners van de stad uit in de gelegenheid te stellen, om Gusto's favoriete werken te herlezen, net als honderden jaren geleden. Een meer bekend object in de stad is het Turopolje Museum, dat in het gebouw van het voormalige stadhuis werd geopend. Het huis werd in 1765 gebouwd. Op dat moment werd de eerste verdieping van het gebouw gebruikt als gevangenis en de tweede verdieping was aan assemblages gewijd. In 1960 werd het twee verdiepingen tellende gebouw omgebouwd tot een museum om een grote collectie van culturele, archeologische en historische artefacten te bewaren. Bovendien heeft het museum de plaats gekozen om een verzameling van meer dan 20 duizenden foto's te kunnen tonen, die over de geschiedenis van Velika Gorica vertellen.
Als we praten over de moderne culturele bezienswaardigheden, moeten we zeker de prachtige sculpturen vermelden, die in parken zijn te vinden. Het eerste monument verscheen in Velika Gorica in 1970. Vanaf die tijd werd de traditie zeer populair, om boulevards, lanen en dalen in echte tentoonstellingen te veranderen. Het is een waar genoegen om in de parken van Velika Gorica te wandelen. Deze stad heeft ook ideale omstandigheden voor sportieve activiteiten. Reizigers kunnen ook aan groot aantal excursies en toeristische programma's deelnemen.
  In de directe omgeving van de stad bevindt zich een interessant archeologisch gebied - de ruïnes van het Romeinse Anderson. Er was eens een bloeiende Romeinse stad, waarin duizenden mensen woonden. Tegenwoordig kunnen tijdgenoten alleen de fragmenten van de ooit grote gebouwen bewonderen. Meestal bestrijkt een rondleiding door dit archeologische gebied de omliggende natuurlijke attracties.
Houten kapellen van Turopolia zijn ook een permanent symbool van de stad; een aantal van hen hebben het overleefd in de omgeving van Goritsa. Deze miniatuurkapellen waren volledig gebouwd van hout. Ze werden allemaal gebouwd in de 17e eeuw. Wonder boven wonder werden deze fragiele gebouwen bewaard in de oorlogsjaren. In sommige kapellen blijft de versiering zelfs na enkele honderden jaren onveranderd. Elke kapel is uitzonderlijk en heeft zijn eigen unieke kenmerken. Tijdens de excursie kunnen reizigers veel interessante religieuze voorwerpen zien.
Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden is de charmante Lago Chiche, een favoriete vakantiebestemming, niet alleen voor toeristen, maar ook voor de lokale bevolking. Het is zeer interessant om in het warme seizoen langs de oevers van het meer te wandelen, wanneer de kronen van bomen overal groen zijn en de aarde is bedekt met zacht tapijtgras. Dit charmante meer is op elk moment van het jaar prachtig. De meeste vakantiegangers zijn in het weekend in de buurt te vinden. Locals komen hier voor een picknick en om actief te rusten.
Een van de drukste plekken in de stad is het centrale plein. Daarnaast zijn populaire winkels en restaurants, evenals verschillende interessante culturele instellingen. Op het centrale plein worden op nationale feestdagen amusementsevenementen gehouden en zelfs hier worden vaak interessante beurzen gehouden. Nabij het centrale plein beginnen ook de populairste winkelstraten.
In de buurt van de stad ligt het oude kasteel Lukavec-Citadel, dat onvermijdelijk ook geschiedenisliefhebbers zal interesseren. Dit prachtige kasteel heeft niet alleen zijn unieke uiterlijk behouden, maar ook de innerlijke atmosfeer van voorbije eeuwen. Het bevat een verzameling kunstwerken en ander interessant antiek. Een pittoresk park omringt het kasteel, een wandeling langs die ook veel indrukken zal geven.
Dit artikel over Velika Gorica is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Velika Gorica

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Velika Gorica:


Zagreb - 11.4 km
Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en een belangrijk economisch en wetenschappelijk centrum. Reizigers noemen Zagreb "de stad van de musea". Het aantal culturele bezienswaardigheden en tentoonstellings centra is...
verder
Novo Mesto - 71.2 km
Het beroemde historische en culturele centrum, Novo Mesto, is ook een belangrijk industrieel en economisch gebied van het land. De stad is zeer schilderachtig, dus het heeft snel aan populariteit en erkenning onder...
verder
Celje - 85.4 km
De derde grootste stad van Slovenië, Celje, is bekend sinds de oudheid. In de Middeleeuwen was de stad het centrum van de enige Sloveense staat, en het is in geslaagd om volledige onafhankelijkheid (graafschap Celje)...
verder

Onze diensten
 Velika Gorica foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Velika Gorica, Kroatie. Het plannen van een trip naar Velika Gorica met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.