OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Osijek

 

Reisgids Osijek - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze stad ligt in de buurt van Zagreb, het is een belangrijk economisch centrum, en naast alle andere attracties, is het beroemd om zijn schoonheid en iconische plaatsen. Osijek is voorwaardelijk verdeeld in drie delen: bovenste- en onderste stad en het fort Tvrda.
De bovenste stad is de meest interessante voor toeristen, want alle belangrijke attracties, populaire winkelcentra en restaurants zijn daar gevestigd. De beste winkels zijn op de Kapucinska Straat vinden. Dit is de locatie van boetieks, die kleding en accessoires van populaire Europese merken aanbieden, evenals een rijke keuze aan cosmetica en de grootste supermarkten. Het centrale plein van de bovenstad heet "Trg Ante Starcevica". Hier kunt u tussen de historische gebouwen wandelen, waarvan de bouw werd voltooid in de 19e eeuw.
Smalle straatjes leiden u naar het prachtige park, dat ligt aan de oever van de rivier Drva. Op het grondgebied van het park vindt u een mooie voetgangersbrug die het verplaatsen van de ene oever naar de andere mogelijk maakt. De kathedraal van St. Peter en Paul is een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden daar. De bouw werd in 1900 voltooid, dit is een prachtig gebouw in de laatgotische stijl, en de hoogte van een van de torens bereikt 90 meter. In de buurt van het centrale plein kunt u nog een mooi gebouw vinden - het Nationale Theater. Het gebouw werd volledig gerenoveerd nadat het was beschadigd tijdens de oorlog met Servië.
Veel entertainment centra zijn te vinden rond het plein "Europska Avenue". Hier ligt ook de oudste bibliotheek van de stad, die werd geopend in 1905. Daar is ook de Gallerij van Schone Kunsten, die werd een jaar later opgericht. Het "Holy Trinity" plein is een geweldige plek om te wandelen. Hier kunt u de monumenten en beelden van het verleden zien. Het oostelijke deel van het plein is de locatie van de kerk van St. Michael. Het Museum van Slavonië ligt dicht in de buurt.
  In Osijek vindt u een prachtig aquarium geopend in 1955, dat is een enkel complex met een dierentuin. De grootste dierentuin van het land heeft meer dan 650 dieren die behoren tot meer dan honderd verschillende soorten. Bezoekers van het aquarium zullen een niet minder indrukwekkende verzameling mariene inwoners ontdekken, waaronder vele zeldzame. Dit oriëntatiepunt is vooral gericht op reizigers met kinderen - het aquarium heeft informatieve excursies voor kinderen van alle leeftijden.
Belangrijke religieuze monument van de stad zijn de Franciscaanse kerk en het klooster van de verhoging van het Heilig Kruis. Er is geen exacte informatie over hun stichting. Volgens sommige historische gegevens werd het klooster gesticht in de regering van het Ottomaanse Rijk. Tot voor kort was het historische klooster een belangrijk bedevaartsoord en huisvestte het vele unieke religieuze artefacten. De religieuze constructie werd zwaar beschadigd tijdens de vijandelijkheden van 1991-1992. Sommige gebouwen waren verwoest en religieuze kostbaarheden waren voor altijd verloren. De restauratie van het klooster is nog niet voltooid. Sommige van zijn onschatbare artefacten zijn overleefd.
Een van de meest bezochte culturele voorzieningen van de stad is het Archeologisch Museum dat werd opgericht in 1877. De oprichter van het museum is de beroemde handelaar Franjo Sedlakovich. Zijn privé numismatische collectie vormde de eerste expositie. Sinds 1946 is het museum gevestigd in een gerenoveerd oud citadelgebouw. Tegenwoordig bevat de collectie enkele duizenden exposities. Velen van hen werden door rijke burgers in de 19e eeuw aan het museum geschonken. Het archeologisch museum heeft zijn onschatbare verzameling antiquiteiten in de oorlogsjaren volledig weten te behouden.
Een van de mooiste plekken in de stad is een park met de naam King Petar Krešimir IV. Het prachtige park werd gesticht aan het begin van de 20e eeuw. Vandaag kunt u hier prachtige eeuwenoude bomen zien en genieten van zeldzame planten. In de zomer is het park altijd versierd met chique bloembedden en landschapssamenstellingen; het is lang beschouwd als een uitstekende mijlpaal van nationaal belang. In de zomer zijn gasten van Osijek net zo geïnteresseerd in een wandeling door het charmante, historische King Tomislav Park dat ongeveer honderd jaar geleden is opgericht.
Dit artikel over Osijek is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Osijek

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Osijek:


Banja Luka - 146.3 km
Banja Luka is de hoofdstad van de Servische Republiek, een stad met een rijke oude geschiedenis. Banja Luka werd nooit beschouwd als een populaire toeristische bestemming, het is het grootste industriegebied. Echter, de...
verder
Beograd - 162.1 km
Belgrado heeft een unieke cultuur en een waardevolle verzameling aan historische schatten. Een combinatie van Westerse en Oosterse tradities maakt de sfeer van de stad ongewoon en fascinerend. Het trekt steeds meer...
verder
Sarajevo - 190.7 km
Sarajevo is een unieke stad, die erin is geslaagd, om zelfs in de naoorlogse tijd, zijn "oosterse" stijl en uitstraling te behouden. De stad is bezaaid met vele smalle straatjes. U kunt hier talrijke moskeeën en de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Osijek
 Osijek foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Osijek, Kroatie. Het plannen van een trip naar Osijek met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.