OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

33 Hotels in Kaunas

 

Reisgids Kaunas - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kaunas in Litouwen heeft slechts een waardige concurrent, dit is Vilnius, omdat hier aantal historische monumenten en memorabeele plaatsen hier, niet minder is dan in het hoofdstedelijk gebied. Het oude deel van de stad herbergt naast gebouwen van 20s-30s van de XX eeuw, talrijke kathedralen en kerken. En de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad is het kasteel van Kaunas. De schoonheid van architectonische gebouwen vult perfect de rijke natuur en pittoreske landschappen.
Het fort van Kanuas werd gebouwd in de 14e eeuw. In die tijd was dit een grote beschermer. Het kasteel werkte een aantal keren als hinderlaag tijdens de slag van Grunwald. In 1655 werd het volledig verwoest door Russische troepen. Tegenwoordig herinneren slechts een overgebleven toren en een deel van de muur van het kasteel toeristen aan het leven van dit belangrijke strategische object. Naast het kasteel zijn er verschillende middeleeuwse gebouwen in de stad. De meest opvallende van hen zijn het stadhuis, dat is gebouwd in de 16e eeuw en het Huis van Perkunas gemaakt van rode bakstenen. Ooit was deze plek eigendom van het Gilde van Kooplieden. Bij religieuze bezienswaardigheden van deze plek moeten we zeker de Kerk van de Heilige Drie Eenheid en de Witowd Kostel vermelden. Beide kerken werden gebouwd in de 15e eeuw.
Ondanks het feit dat de wijk Zaliakalnis wordt beschouwd als een nieuw deel van de stad, zijn de meeste van de gebouwen opgetrokken in het begin van de 20e eeuw. In 1931 werd hier een kabelbaan geopend. Het werkt nog tot in onze dagen. Maakt u een wandeling op de centrale Laisves straat en u vindt tal van prachtige fonteinen. U kunt de meest populaire culturele voorziening van de stad - het Museum van van de duivels bezoeken. In het museum is er een grote collectie voorwerpen te vinden, die verbonden zijn met zwarte magie en boze geesten. Deze plaats is heel vreemd, maar het is van oudsher populair bij Europese toeristen.
  Fans van kunst zullen het Ciurlionis Museum leuk vinden, gewijd aan het werk van de beroemde kunstenaar en componist. In dit museum, geopend in 1921, wordt een interessante schilderijencollectie gepresenteerd. Hier kunt u dagboeken, manuscripten en bezittingen van de beroemde artiest zien. De afgelopen jaren is de expositie van het museum aanzienlijk uitgebreid. Momenteel presenteert het een verzameling houten sculpturen uit de 19e eeuw, maar ook handwerk en volkskunst.
Vilniaus Street blijft een populaire bestemming voor toeristen. Dit is de centrale straat van de historische wijk, die volledig toegankelijk is voor voetgangers. Er zijn veel uitstekende monumenten van de architectuur, waaronder een prachtige kathedraal. Een aanzienlijk deel van de huizen in deze straat werd gebouwd in de 16e eeuw. Sommigen van hen zijn erin geslaagd om te overleven tot op de dag van vandaag in hun oorspronkelijke vorm. De historische straat heeft nog een ander interessant kenmerk: de oude telefooncellen, die bewust niet zijn verwijderd, om de historische uitstraling van deze plaatsen niet te bederven. In veel historische gebouwen zijn interessante winkels en restaurants tegenwoordig geopend. Een bezoek aan hen maakt de wandeling nog interessanter.
In een van de meest rustige en pittoreske gebieden van Kaunas is er het prachtige Pazaislis-klooster, dat wordt beschouwd als een van de mooiste in Europa. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en veranderde zijn status vele malen in de geschiedenis van zijn bestaan. Op een bepaald moment in het enorme gebouw van het klooster was er een ziekenhuis, een archief en zelfs een toeristenbasis. Religieuze betekenis werd pas recent teruggegeven aan het historische gebouw. Nu zie je in het klooster interessante kerkrelieken. Interessante culturele evenementen en concerten met klassieke muziek worden hier vaak uitgevoerd. In het klooster was er ook een geheime doorgang, waarvan de lengte ongeveer 12 kilometer is. Honderden jaren geleden verbond het het klooster met het centrum van Kaunas.
De stad heeft een zeer interessant Museum van de Geschiedenis van de Litouwse Geneeskunde en de Apotheek, dat in 1936 werd geopend in de bouw van een oude apotheek. De expositie van dit museum omvat oude apparatuur, die werd gebruikt voor medicijnen, oude boeken over medicijnen, flesjes voor medicijnen en andere farmaceutische accessoires. Momenteel heeft de collectie ongeveer 17.000 exposities. Het museum is gehuisvest in een zeer mooi gebouw uit de 16e eeuw.
Dit artikel over Kaunas is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kaunas

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kaunas:


Vilnius - 94 km
Door de vele barokstijl gebouwen, arcades van smalle middeleeuwse straatjes, mysterieuze pleintjes, torens en kastelen, een groot aantal kerken en kathedralen wordt er bijzondere en onvergetelijke sfeer gecreëerd in...
verder
Klaipeda - 198.2 km
Klaipeda is een gezellige havenstad die bekend staat als een prachtige plek van rust voor kenners van wilde natuur en alle toeristen die houden van spannende excursies en diverse vormen van amusement.

U kunt...
verder
Bialystok - 202.5 km
De bevolking van de stad bestaat uit Wit-Russen en Polen. In de stad liggen vijftien universiteiten. Een van bezienswaardigheden van de stad is de kerk van de Hemelvaart van de Maagd. Deze plek trekt erg veel bezoekers....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kaunas
 Kaunas foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kaunas, Litouwen. Het plannen van een trip naar Kaunas met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.