OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

52 Hotels in Azoren

 

Reisgids Azoren - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan is een prachtige plek van rust en kalmte voor de reizigers die op zoek zijn afzondering en stilte. Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Tijdens hun rust  kunnen reizigers ook kennis maken met de plaatselijke bezienswaardigheden van de Azoren. 
 De oudste gebouwen en de mooiste meren zijn te vinden op het grootste eiland van de archipel, Sam Miguel. De plekken die u zeker moet bezoeken zijn de kerk van Sint Sebastiaan, het Fonte Bela paleis, de kerk van Sint Peter, het stadhuis en het huismuseum van Carlos Machado. De hoofdstad van het eiland, Santa Maria, is een plek waar u de oudste gebouwen kunt vinden en de traditionele levensstijl van de lokale bevolking kunt zien. Toeristen, die liever dicht bij de natuur willen zijn, moeten het eiland Pico bezoeken, de meest opvallende bezienswaardigheid is de vulkaan genoemd naar het eiland. Graciosa eiland staat bekend om zijn grotten, de meest bekende van hen is Furna do Enxofre. Veel grotten hebben een vulkanische oorsprong en dus vindt je er enorme ondergrondse meren. In Graciosa zijn er ook diverse architectonische bezienswaardigheden: de Santo Cristo kerk, oude windmolens, een lokale tempel en een groot aantal woningen uit de 18e en 19e eeuw. 
 Eén van de meest onvergetelijke grotten bevindt zich op de eiland Terceira en heet Algar do Carvao. Het ontstond door een vulkaanexplosie en ziet eruit als een 100 meter lange buis, gemaakt van koud magma. De hoofdstad van het eiland, Angra do Heroísmo, heeft ook zijn bekende bezienswaardigheden, zoals de São João Baptista en San Sebastian forten, Kapitaish Zheneraish en Betancourt kastelen, diverse kerken en een prachtige kathedraal met een schatkamer die nog vol is. Flores eiland wordt beschouwd als de meest pittoreske plaats. Hierop vindt u zeven vulkanische meren en prachtige watervallen en diverse oude kerken en huizen.
  Het echte paradijs voor wandelaars is het bedekt met het groene eiland São Jorge. Hier op de vruchtbare vulkanische bodem groeien zeldzame soorten planten, waarvan sommige endemisch zijn. Tijdens een wandeling over het eiland kun je naar de top van een uitgedoofde vulkaan klimmen, met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen dorpen en uitgestrekte velden die de lokale bevolking gebruikt om vee te laten grazen. Op het eiland is er een prachtig meer, waar de lokale bevolking heerlijke weekdieren vangen. Veel fijnproevers komen hier speciaal om te proberen deze zeldzame delicatesse bereid in de nationale stijl.
Het unieke natuurpark ligt op het eiland File, bijna al het gebied wordt ingenomen door caldera's, waarvan de hellingen bedekt zijn met ondoordringbare cederbossen. Ook in deze pittoreske plaatsen liggen talloze wandelroutes, het is het meest aantrekkelijk om samen met een gids het reservaat rond te lopen. De grootste van de steden op het eiland is Horta. Dit is een ongelooflijk charmante stad met koloniale architectuur, die bewaard wordt in het oude havengebied. Tegenwoordig is Horta een prestigieus resort, waar fans van yachting hun tijd hier regelmatig doorbrengen.
Degenen die weg willen blijven van drukke resorts, moeten naar het eiland Flores gaan. Het staat bekend om zijn prachtige bergwatervallen en zelfs kristalheldere meren die gevuld zijn met het diepe turquoise water. Deze meren zijn rijk aan zeldzame soorten forel en karper, hier kunnen reizigers gaan vissen en genieten van heerlijke visgerechten in lokale restaurants.
Een andere geweldige plek om te ontspannen weg van de beschaving - is het eiland Corvo. Het is de kleinste van de negen eilanden van de archipel, bijna het hele eiland is een vulkanische caldera. Hier kunnen toeristen het prachtige heuvelachtige landschap verkennen en de meren in de caldera bewonderen. Op dit eiland zijn er maar een paar mensen, en vanuit toeristisch oogpunt is het de meest onderontwikkelde.
Dit artikel over Azoren is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Azoren

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Azoren:Onze diensten
 Regio gidsen
 Autoverhuur
Huur een auto in Azoren
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Azoren
 Azoren foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Azoren, Portugal. Het plannen van een trip naar Azoren met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.