OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Cozumel

 

Reisgids Cozumel - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cozumel is de grootste Mexicaanse stad, waarvan de kust gewoon volledig bezet is door witte zandstranden, terwijl het centrale deel wordt bedekt met groen. Het resort is in korte tijd populair geworden onder duikliefhebbers. Het water is hier erg schoon en de reden hiervoor is het ongewone koraalzand. Het resort werd geopend in 1950. Sinds die tijd zijn er enkele tientallen hotels gebouwd. Elk hotel heeft een strand op zijn grondgebied, een keten van restaurants en winkels.
Veel toeristen kunnen gewoon van de warme zon op het strand, of van verse cocktails in lokale bars genieten, maar actieve sportliefhebbers zullen vele interessante en leuke activiteiten vinden in Cozumel. De Asul Galerij beschikt over echte meesterwerken van glas, die de door lokale glasblazers zijn gecreëerd. Hier vindt u ook een grote collectie vazen, lampen en sieraden, die zijn gemaakt in de Maya-stijl. De Balam Galerij is niet minder populair. Deze Galerij toont een zeldzame vorm van kunst - op basis van vogelveren. Kleine frames, die we meestal voor foto's gebruiken, houden veren, die in oogopslag gewoon lijken. Echter, als u goed kijkt, ziet u bijzondere tekeningen met prachtige landschappen en mooie bloemen.
Het "Real" kasteel is, waarschijnlijk, de beroemdste architectonische bezienswaardigheid van deze plaats. Het werd gebouwd door de Maya's. Op het grondgebied van het kasteel vindt u een goed bewaard gebleven oude tempel, terwijl de uitkijktoren van het kasteel een prachtig panorama van de kust en een spectaculair uitzicht op de hele natuur biedt. Het Museum van Cozumel is een van de meest bezochte plaatsen. Het museum beschikt over verschillende tentoonstellingen. Hier vindt u een verzameling van geografische artefacten, tentoonstellingen waar u kennis kunt maken met de cultuur van de Maya's, en collecties van mooie planten en bijzondere insecten. Het centrale plein is een geweldige plek om te wandelingen. In de buurt van het plein vindt u tal van winkelcentra en restaurants.
  U kunt de natuurlijke schoonheden bewonderen in het Chankanaab Beach Adventure Park, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Dit park is goed uitgerust voor recreatie, er zijn veel mooie plekken om te wandelen, en er is ook een prachtig meer. Je kunt niet in het meer zwemmen, maar aan de kust zijn er verschillende stranden waar je kunt zonnebaden en kunt genieten van actieve rust. In de buurt van het meer zijn er diverse restaurants en cafés, en ook uitstekende souvenirwinkels.
Fans van sensatie krijgen een excursie aangeboden naar het ecologische strandpark Punta Sur. De belangrijkste bewoners zijn krokodillen, die vanaf een veilige afstand kunnen worden bekeken. Dit reservaat, gelegen langs de kust, is ook beroemd om zijn natuurlijke schoonheden.
U kunt uw vakantie diversifiëren door het oude San Gervasio Maya Sanctuary te bezoeken. Eens voerden de Maya's ceremoniën uit ter ere van de godin Ix-Chel. Tegenwoordig kunnen toeristen de bewaard gebleven fragmenten van het heiligdom bewonderen, waardoor u de vroegere grootsheid ten volle kunt waarderen. Het heiligdom bevindt zich ook op het grondgebied van hetzelfde natuurreservaat, waar veel inheemse planten groeien.
Ontdek Mexico Park Cozumel is een geweldige plek om de cultuur en tradities van Mexico te verkennen. Op zijn uitgestrekte grondgebied zijn er kleine exemplaren van de beroemdste bezienswaardigheden van het land. Er zijn veel groenvoorzieningen en ongelooflijk mooie plekken om te ontspannen. In dit park worden recreatieve activiteiten vaak gehouden voor bezoekers. Ze kunnen deelnemen aan masterclasses, interessante tentoonstellingen en dansvoorstellingen bezoeken.
Het meest mysterieuze monument van het eiland Cozumel is de Little Hands-tempel. Dit is de naam van de grot waarin onderzoekers op de muren terechtkwamen, veel vingerafdrukken van kleine handen in rode kleur. Hoe en met welk doel deze afdrukken werden gemaakt - is nog steeds een mysterie voor onderzoekers. Volgens sommige aannames zou er in de tijd van de Maya een tempel zijn gewijd aan de god van de oorlog Ah Hulneb in deze grot.
Elk strand van het eiland is een uniek herkenningspunt. De kust is niet alleen geschikt voor recreatie, maar ook voor spannende excursies. Tijdens een duidelijke wandeling langs de kustlijn zul je een verscheidenheid aan verbazingwekkende bevindingen tegenkomen. Onder hen zijn interessante geologische formaties, grotten met een verscheidenheid aan archeologische artefacten, wonderbaarlijk mooie kleine baaien en ongelooflijk grote kokospalmen.
Dit artikel over Cozumel is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cozumel

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cozumel:


Playa del Carmen - 17.4 km
Zelfs een paar decennia geleden was Playa del Carmen een van de vele vissersdorpjes, onopvallend en afgelegen. De oorzaak van de plotselinge groei van het aantal nieuwkomers was gelegen in het feit dat duikers deze...
verder
Cancun - 74.1 km
Cancun werd de meest bezochte plaats in het Caribisch gebied, het is beroemd om zijn prachtige stranden en een massa van historische monumenten overgebleven uit de tijd van de Maya indianen.

De stranden van...
verder
Merida - 282.4 km
Merida is een van de oudste steden in Mexico. Toeristen worden aangetrokken door zonnig weer, dat is het meest typerend voor deze plaats, gedurende het hele jaar. In de oudheid, was de Maya nederzetting "Ichkaanziho"...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Mexico
 Cozumel foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cozumel, Mexico. Het plannen van een trip naar Cozumel met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.