OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Honduras - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Honduras is een democratische constitutionele republiek in Midden-Amerika. Het land grenst aan Nicaragua in het zuiden, Salvador in het zuid-westen en Guatemala in het westen. Het wordt ook gewassen door Caribische Zee en de wateren van de Stille Oceaan. De bevolking van het land is slechts 7.4 miljoen mensen. De etnische samenstelling is vrij homogeen. Bijna 90% van de totale bevolking zijn mestiezen. Het grondgebied van Honduras is vooral een groot plateau dat wordt doorkruist door tweeduizend meter lange bergen van oost naar west. Het klimaat van het land is tropisch met lichte schommelingen van de temperatuur gedurende het jaar. Echter, in sommige periodes van het jaar, is er het risico van rampzalige tropische orkanen. Vanwege van feit is dat de beste tijd om de Caribische regio te bezoeken, van februari tot april.
De industriële ontwikkeling van Honduras is achtergebleven bij vele landen van Amerika, maar in termen van cultuur is deze plaats bekend, vanwege zijn rijke tradities en oude kunst nog uit de tijd van de Maya-stammen. De echo's uit het verleden worden bijgehouden in vele gebouwen, huizen, monumenten van koloniale architectuur en bezienswaardigheden, die zich presenteren in de Barok stijl en de Renaissance stijl.
De belangrijkste attracties zijn de piramides van Copan in Honduras. Dit is het ceremoniële centrum van het oude Maya-rijk, waar tot op heden tempels en stenen steles met mysterieuze houtsnijwerk bewaard zijn gebleven. Het land hecht ook veel belang aan muziek en kunst. In de Comayagua stad opende een school van beeldende kunst, die volledig door de overheid wordt gesponsord. Veel beroemde kunstenaars zijn opgeleid op deze school: de landschap schilder Carlos Garay, Arturo Lopez Rodenso, de primitivist Antonio Velazquez en vele anderen.
  Honduras is erg populair onder fans van ecotoerisme; ze bezoeken het pittoreske eiland Roatan. Dit eilandje is aantrekkelijk vanwege de prachtige natuur en stranden met kristalhelder water. In bepaalde tijden van het jaar kun je zien hoe kleine zee-bugs worden geboren. Er zijn veel interessante excursies rond het eiland, uitstekende omstandigheden om te duiken, en ook om dolfijnen te bekijken. Op het eiland zijn er verschillende originele nederzettingen, een wandeling langs die interessant zal zijn voor alle fans van ongewone excursies.
Op dit eiland is het elite-resort Little French Key, dat populair is bij rijke reizigers. Hier, tussen de pittoreske exotische struikgewas, is er een stijlvol hotel met een restaurant en een bar, op het grondgebied waarvan er een privéstrand met wit zand is. Voor toeristen, tussen de slanke palmbomen, zijn traditionele hangmatten uitgerekt en in het resort is er een interessante dierentuin. Fijnproevers hebben hier een uitstekend restaurant en een bar aan het water.
Het unieke historische monument van Honduras is de botanische tuin van Lancetilla. Het werd opgericht in 1926 met de steun van de lokale spoorwegmaatschappij. Deze botanische tuin bezet qua oppervlakte de tweede plaats ter wereld. Naast honderden zeldzame planten en bloemen kunnen bezoekers charmante vogels zien; meer dan 350 soorten leven in de tuin. Op het grondgebied van de botanische tuin is er een zeer interessant bamboebos en een enorme boomgaard. Op het grondgebied van de tuin stroomt de rivier de Lancetilla, aan de oever waarvan stranden beschikbaar zijn voor toeristen.
Fans van wandelingen in historische plaatsen zullen geïnteresseerd zijn om het archeologische park van Quirigua te bezoeken. Op zijn grondgebied kunt u de bewaard gebleven fragmenten van de gebouwen van de oude stad zien, die in dit gebied werd gesticht in de 2e eeuw na Christus en duurde tot de 8ste eeuw. Net als in veel andere oude Maya-steden zijn hier veel onverklaarbare voorwerpen ontdekt, waaronder fragmenten van mysterieuze kalenders, en sculpturen waarvan het werkelijke doel een mysterie blijft. Een paar jaar geleden werd het mysterieuze archeologische park opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is goed uitgerust. Alle historische artefacten die in het park worden gepresenteerd, zijn omsloten door speciale houten bijgebouwen.
Dit artikel over Honduras is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Honduras

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Honduras:


Roatan - 128.5 km
Een prachtig eiland met zandstranden en pittoreske groene heuvels, Roatan is beroemd om mooie riffen en zachte zon. Tot 1502 was het leven op het eiland rustig en gemeten, dat was, tot de eerste Europeaan een stap aan...
verder
Tegucigalpa - 162.5 km
Dit resort ligt in het zuidelijke deel van Honduras. De naam van de stad kan letterlijk worden vertaald als "zilver heuvel". Het werd opgericht in 1536 als een industrieel centrum, bleef lange tijd de grootste...
verder
Placentia Village - 270.3 km
Belize is een prachtige stad, met mooie regenwouden, een heerlijk mild klimaat, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het geld van Belize is de Belize dollar. De stad heeft een groot aantal banken van...
verder

Onze diensten
 Honduras foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Honduras, Honduras. Het plannen van een trip naar Honduras met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.