OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

Hotel Boeken

 

Reisgids Georgetown - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De grootste stad van het land, George Town, begon zijn geschiedenis al in de 10e eeuw. Tijdens deze lange geschiedenis werd George Town meerdere malen veroverd. De stad was een kolonie van de Nederlanders, en later behoorde het tot Frankrijk en Engeland. Een dergelijke rijke geschiedenis heeft haar weerspiegeling gevonden in onvergetelijke architectuur en een groot aantal unieke monumenten die zorgvuldig tot onze dagen worden bewaard.
Het centrale deel van de stad is letterlijk ondergedompeld in groene gebieden. Verschillende botanische tuinen zijn in de stad geopend. U kunt ook bij een wandeling op boulevards verschillende gebouwen van de 19e eeuw zien. De belangrijkste bezienswaardigheid van de centrale regio van George Town is de dam, die als zeewering door de Nederlanders werd gebouwd. Het mooie gebied rond de dam is een favoriete plek voor de rust van de lokale bevolking en toeristen. In de ochtend uren komen mensen hier om een run te maken, en in avond kunt u koppels zien, die hun gehaaste wandelingen langs de kanalen maken, zien. In de buurt van de dam zijn ook verschillende sportcomplexen geopend, een solarium, een schoonheidssalons, spa centra en zones om te zwemmen.
Onder de religieuze bezienswaardigheden is er de kathedraal van St. George, die werd gebouwd in de late 19e eeuw. De hoogte van de klokkentoren is 40 meter, de kathedraal is erkend als een van de hoogste houten gebouwen in de wereld. Het interieur van de kamers verdient ook aandacht en bewondering, het is vervaardigd door de beste meesters. Tegenover het heiligdom is er een prachtige tuin "Company-Pat Gardens". Een ander mooi architectonisch gebouw is het Parlementsgebouw, dat is gebouwd in 1834, in zijn entourage zijn er ook verschillende administratieve gebouwen. Hier is ook de oude kerk, vernoemd naar St. Andrew. Op een tegenoverliggend plein ligt de grootste open markt, die de lokale bevolking Starbok noemen.
  De stad heeft vele verbazingwekkende architecturale monumenten. Een van de meest indrukwekkende is het huis van Khoo Kongsi. Dit prachtige huis werd in 1851 gebouwd voor leden van de Khoo-clan. Tegenwoordig bevindt zich een zeer interessant museum in het gerestaureerde gebouw. De expositie van dit museum is gewijd aan de geschiedenis van clan-gemeenschappen. Onder de exposities zijn prachtige schilderijen gesneden uit hout en stenen beeldjes. Al meer dan honderd jaar in het oude huis was het mogelijk om veel elementen van het luxueuze ongerepte interieur te behouden, die op zich onbetaalbare museumstukken zijn.
Het belangrijkste historische symbool van de stad is Fort Cornwallis. Het werd gebouwd in het begin van de 19e eeuw om de kust te beschermen tegen piraten. Al meer dan 200 jaar behoudt het fort zijn majestueuze en onneembare uiterlijk. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers de meest verborgen hoeken van de verdedigingsstructuur bekijken. Oude gevangeniscellen, evenals barakken en pakhuizen, die vroeger munitie opsloegen, werden hier bewaard. Op het grondgebied van het fort, is er ook de oudste christelijke kapel op het eiland. Momenteel wordt een deel van de zalen van het enorme fort bewoond door het Militair Museum.
Voor liefhebbers van wandelingen in Georgetown, een van de favoriete plaatsen is de regio Little India. In de centrale straat van deze wijk kunt u veel mooie oude gebouwen zien. Op de eerste verdiepingen zijn er zeer interessante winkels. Er zijn ook veel juweliers waar je gouden sieraden kunt kopen voor de meest aantrekkelijke prijzen. Dit gebied is ook beroemd om gespecialiseerde winkels met thee en specerijen. Hier kunt u verschillende uitstekende restaurants van de Indiase keuken bezoeken.
Fans van wandelingen op pittoreske plaatsen zullen zeker van de botanische tuin houden, het werd opgericht in 1884. Nu is de tuin ongeveer 29 hectare groot. Honderden plantensoorten zijn op zijn grondgebied vertegenwoordigd. De pittoreske tuin is een favoriete vakantiebestemming voor de inheemse bevolking. Veel sportvelden en gezellige recreatiegebieden bevinden zich op het grondgebied. De belangrijkste bewoners van de botanische tuin zijn langstaartmakaken. Ze zijn erg slim, dus vakantiegangers moeten hun bezittingen zorgvuldig in de gaten houden en, indien mogelijk, geen waardevolle spullen en accessoires meenemen. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat je geen dieren in de tuin kunt voeren. Een hoge boete wordt opgelegd voor het overtreden van deze wet.
Dit artikel over Georgetown is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Georgetown

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Georgetown:


Montego Bay - 374.1 km
Montego Bay is een geweldige plek in Jamaica, die echt goed is voor degenen die graag genieten van ruime witte stranden, een rijk nachtleven en de grote keuze aan restaurants. Bijzondere aandacht mag worden besteed aan...
verder
Kingston - 501.8 km
Kingston is een belangrijke handelshaven en een centrum van handel en toerisme. De stad ligt in een van de baaien. Kingston is omgeven door kleine nederzettingen en dorpen. Jarenlang was visserij de belangrijkste...
verder
Cozumel - 599 km
Cozumel is de grootste Mexicaanse stad, waarvan de kust gewoon volledig bezet is door witte zandstranden, terwijl het centrale deel wordt bedekt met groen. Het resort is in korte tijd populair geworden onder...
verder

Onze diensten
 Georgetown foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Georgetown, Cayman Islands. Het plannen van een trip naar Georgetown met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.