OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

41 Hotels in Guadalajara

 

Reisgids Guadalajara - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Guadalajara is een stad in Mexico, in het zuid-westen van de Mexicaanse hoogvlakte. De stad is een administratief centrum van de staat Jalisco. Deze naam is ontleend aan de naam van een stad in Spanje. De naam kan worden vertaald als "de rivier tussen de bergen". Guadalajara heet Parel van het Westen en de Stad van de Rozen. De bevolking van de stad teld 1.646.000 mensen, waardoor Guadalajara de tweede grootste stad van Mexico is. De stad werd gesticht door de Spanjaarden in 1513.
Het is het belangrijkste economische centrum van het westen en noord-westen van Mexico. In Guadalajara is er een ontwikkelde brouw-, voedsel-, schoenen-, textiel- en chemische productie. In het stadium van ontwikkeling is de cementindustrie, machines en productie van meststoffen. Ook heeft de stad een groot transport hub, met inbegrip van een spoorlijn en snelweg knooppunten. Er zijn een productpijplijn en een gaspijpleiding.
Guadalajara heeft een onvergetelijke excursie naar de koloniale gebouwen uit de periode van de XVI-XVIIIe eeuw. De grootste belangstelling heeft de kerk gebouwd in de barokke stijl. De meest bekende van de bijzondere plaatsen zijn de kerk van Santa Monica, de kerk van San Francisco, de arena van Charreada Lienzo Charro en het museum van de staat.
In Guadalajara was de geboorte plek van de mariachi-muziek, dans met hoeden. Het was hier, dat men voor het eerst tequila begon te drinken, het dragen een sombrero en kijken naar een Mexicaanse rodeo. De stad is aantrekkelijk voor toeristen, want hier kunt u geweldige entertainment en attracties vinden. Er zijn hier een levende cultuur, galeries en musea, prachtige historische gebouwen, hotels met een goede service, comfortabele accommodatie voor toeristen, een uitstekende keuken en het nachtleven. Maar dit alles kan zonder veel poespas worden verkregen, die vaak inherent is aan de grote metropolen.
  Sommige van de historische monumenten van Guadalajara zijn erkend als UNESCO-werelderfgoed, waaronder het Cabañas Cultural Institute. Oorspronkelijk was in dit prachtige historische gebouw een ziekenhuis, waar kinderen en ouderen werden behandeld. Vandaag is het gebouw omgebouwd tot een museum gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de stad, en een deel van het historische gebouw is de kapel. Het mooie gebouw is de meest waardevolle monumenten van de architectuur. De beroemde Mexicaanse schilder, Jose Clemente Orozca, werkte aan het ontwerp. Prachtige fresco's die door hem zijn gemaakt, zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.
Er zijn veel mooie paleizen in de stad; een van de meest opvallende is het Palacio Del Gobierno, gelegen aan de Plaza de Armas. Nu is er in dit paleis een interessant historisch museum en een deel ervan werd gegeven voor de behoeften van staatsinstellingen. Oorspronkelijk was het aantrekkelijke paleis de hoofdresidentie van de president van Mexico. De inrichting was vrijwel intact en verbaast met zijn luxe. Zuinige toeristen zullen blij zijn om te horen dat een wandeling door de zalen van dit prachtige paleis helemaal gratis is.
Niet ver van het paleis, is er een interessante culturele instelling - Museum van Tequila, Mescal en Mariachi. Hier krijgen bezoekers de geschiedenis te horen van het verschijnen van populaire nationale drankjes. Onder de tentoongestelde voorwerpen van het museum, zijn er vele interessante technische apparaten die voor hun productie werden aangewend. Een verplicht onderdeel van de excursie is het proeven van populaire soorten tequila en mariachi. In het museum is een winkel waar je cadeausets van geliefde drankjes kunt kopen.
Een van de meest pittoreske en boheemse plaatsen in de stad kan gerust worden gezegd dat het de Garden of Arts is, een echt openluchtmuseum. Elke dag zijn er tentoonstellingen van lokale beeldhouwers, ambachtslieden en kunstenaars in deze schilderachtige tuin. Je kunt absoluut alle werken kopen die je leuk vindt. Ook wordt de tuin gebruikt voor vieringen en thematische evenementen gewijd aan nationale geschiedenis en cultuur.
Wandelliefhebbers houden van het beklimmen van de berg El Palomar. Op de top bevindt zich een uitstekend observatiedek, van waaruit een prachtig panoramisch uitzicht op Guadalajara en zijn omgeving opent.
Dit artikel over Guadalajara is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Guadalajara

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Guadalajara:


Puerto Vallarta - 197.3 km
Tot een paar decennia geleden, was Puerto Vallarta een klein vissersdorp, maar tegenwoordig is het een van de meest populaire Mexicaanse badplaatsen, waar de gasten rond het hele jaar kunnen blijven. Wonderlijke...
verder
Mexico - 459 km
Mexico is een hoofdstad vol met contrasten. U voelt zich er meteen prettig en thuis, ofwel, u voelt meteen een afkeer en een verlangen om zo snel mogelijk naar een rustiger plek te vertrekken. Er zijn prachtige gebouwen...
verder
Acapulco de Juarez - 556.2 km
Acapulco werd een populaire badplaats in de jaren zestig van de 20e eeuw. Deze plek is traditioneel geliefd bij beroemdheden, en Hollywood regisseurs gebruiken deze stad vaak als achtergrond voor een...
verder

Onze diensten
 Guadalajara foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Guadalajara, Mexico. Het plannen van een trip naar Guadalajara met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.