OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Monterrey

 

Reisgids Monterrey - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Monterrey wordt beschouwd als de rijkste stad van het land, soms wordt het ook Noordelijk Sultan genoemd. Tegenwoordig is dit een groot toeristen- en winkelcentrum en alle grote kantoren van de grootste bedrijven van het land zijn daar gevestigd.
Het is niet overdreven om te zeggen dat Monterrey de meest progressieve stad in Mexico is. Bezoekers zullen talrijke toeristische complexen, hotels en pensions vinden in Monterrey. Vanwege het feit dat de stad perfect gepland is, zijn de bezichtigingen aan de lokale bezienswaardigheden en gedenkwaardige plaatsen erg gemakkelijk te doen. Er is een grote keuze aan moderne winkelcentra, restaurants, uitgaansgelegenheden, culturele attracties en musea. De sortering is zo rijk, dat het simpelweg onmogelijk is om ze nu allemaal in een beschrijving te noemen. We hoeven alleen maar te vermelden dat de restaurants en café's gerechten serveren uit alle populaire wereldkeukens. Entertainment centra bieden diverse activiteiten, ook voor kinderen.
Vanwege het feit dat het lokale landschap grotendeels bestaat uit woestijn, en door ravijnen en berghellingen wordt onderbroken, organiseert het resort van Monterrey een grote keuze aan sport amusement. U kunt een fiets huren en naar de bergen fietsen, of met de jeep door de woestijn rijden, of gewoon de lokale schoonheid te voet verkennen.
Het centrale plein genaamd "Marco Plaza" is niet alleen de meest opmerkelijke plaats in de stad, maar ook de locatie van het hoogste monument genaamd "Faro del Comercio". In feite, is het plein een complex van verschillende pleinen, die door talrijke loopbruggen en parken zijn verbonden. Dat grondgebied is versierd door geweldige fonteinen, en hier vindt u ook diverse winkelcentra en paviljoens die geweldige souvenirs verkopen. Het gebied dat het plein omringt is de locatie van de verschillende theaters en een majestueus gebouw van de kathedraal.
  Het Metropolitan Museum valt echt op tussen de culturele voorzieningen van Monterrey. De bouw van het gebouw begon in de 17e eeuw en duurde tot 1887. In 1974 werd het erkend als een monument van nationaal belang, en een paar jaar later werd hier een museum geopend. Vier ruime beurshallen presenteren een interessante verzameling historische tentoonstellingen. Daarnaast organiseert het museum vaak verschillende educatieve en culturele evenementen.
Alle natuurliefhebbers krijgen de gelegenheid om een ​​rondleiding door de prachtige Cola de Caballo-waterval te maken. Het ligt in de directe omgeving van Monterrey, tussen de pittoreske ravijnen en weelderige exotische vegetatie. Een zeer handig wandelpad leidt naar de waterval waar u speciaal uitgeruste bruggen en observatieplatforms vindt.
Een zeer ongewone attractie in de stad is Fundidora Park. Het is moeilijk voor te stellen dat er nog niet zo lang geleden op zijn site een grote metallurgische fabriek was die bijna honderd jaar vanaf 1900 opereerde. De fabriek werd enkele jaren na zijn faillissement verlaten totdat besloten werd om het gebied open te stellen voor het publiek. . Tegenwoordig zijn er veel oude industriële gebouwen die als populaire attracties worden beschouwd. Het uitgestrekte gebied herbergt musea en beurshallen, evenals verschillende sportvelden en speeltuinen.
Wanneer u door Monterrey reist, moeten fans van historische bezienswaardigheden zeker een bezoek aan Templo de San Luis Gonzaga plannen. De bouw van de kerk begon in 1898 en duurde 25 jaar. De prachtige kerk is het enige neogotische gebouw in de stad. Het was mogelijk om een ​​origineel mooi interieur te behouden, inclusief een rijk versierd altaar.
Het museum van Mexicaanse geschiedenis werd onlangs in een modern gebouw geopend in 1994. De zalen, met een totale oppervlakte van 15.000 vierkante meter, bieden interessante collecties van historische, etnografische en archeologische tentoonstellingen. Een belangrijk deel van het culturele centrum wordt ingenomen door een bibliotheek, terwijl er ook een bioscoop en een café zijn.
Dit artikel over Monterrey is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Monterrey

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Monterrey:


Tampico - 458.2 km
Tampico is gelegen in het staat Tamaulipas en staat bekend als een centrum van de productie van olie, koper en zilver. Tampico kreeg de status van stad in 1823. Daarvoor werd het beschouwd als een kleine nederzetting,...
verder
Guadalajara - 635.6 km
Guadalajara is een stad in Mexico, in het zuid-westen van de Mexicaanse hoogvlakte. De stad is een administratief centrum van de staat Jalisco. Deze naam is ontleend aan de naam van een stad in Spanje. De naam kan...
verder
Chihuahua - 658.8 km
Een van de belangrijkste industriële centra van Mexico, Chihuahua, is gelegen op het plateau "Noord Mesa". De hoogte van de stad is 1400m boven de zeespiegel. Hier zijn de- mechanische engineering, houtverwerking,...
verder

Onze diensten
 Monterrey foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Monterrey, Mexico. Het plannen van een trip naar Monterrey met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.