OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

86 Hotels in Mexico

 

Reisgids Mexico - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Mexico is een hoofdstad vol met contrasten. U voelt zich er meteen prettig en thuis, ofwel, u voelt meteen een afkeer en een verlangen om zo snel mogelijk naar een rustiger plek te vertrekken. Er zijn prachtige gebouwen en musea dicht om sloppenwijken van de armen. Er zijn oude kerken en groene vrede rustige parken palnaast levendige en te luidruchtige straten. Kortom, Mexico past perfect bij de definitie van "speciale", charmante, gekke, zeer veelzijdige en rare stad.
Castillo de Chapultepec.
Het paleis van Chapultepec (toon op kaart ) werd gebouwd tussen 1780 en 1790 bij het Azteken fort en heeft een panoramisch uitzicht over de stad. Keizerin Carlotta ontwierp zich haar eigen tuinen rondom het kasteel. Eerst zetelde de Militaire Academie in het gebouw, en vervolgens diende het als officiële koninklijke residentie. In 1939 is door het besluit van president Cardenas, het Nationaal geschiedenis Museum (Museo Nacional de Historia) in het kasteel ondergebracht. Het paleis van Chapultepec is onlangs heropend na een grondige twee-jaar durende restauratie. De restauratie omvatte niet alleen de structuur van het gebouw, maar ook de binneninrichting.
Frida Kahlo Museum.
Het Frida Kahlo Museum (Museo Frida Kahlo) is gevestigd in het voormalige huis van de mysterieuze en oorspronkelijke kunstenares Frida Kahlo, waar ze woonde met haar echtgenoot Diego Rivera. Het museum toont persoonlijke bezittingen van de kunstenares: sieraden, onafgewerkte schilderijen op schildersezels, en haar rolstoel, die staat in de studio, waar ze geschilderd. U kunt naast de schilderijen van Frida Kahlo's, in het Museum ook werken van de Mexicaanse kunstenaar Jose Maria Velasco en Jose Clemente Orozco vinden.
Basiliek van "Onze Lieve Vrouw van Guadalupe".
Basiliek van "Onze Lieve Vrouw van Guadalupe" (Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe) , werd volgens de legende, gebouwd op de plek waar in 1531 een man genaamd Juan Diego een visioen had van "Lieve Vrouw van Guadalupe". De plaatselijke priester, Frater Juan de Zumarraga was aanvankelijk sceptisch over deze bewering en eiste bewijzen. De Heilige Maagdelijke verscheen aan Diego de tweede keer, en haar gezicht was op miraculeuze wijze afgedrukt op de mantel van Diego en zijn verzamelde brandhout veranderde zij voor hem in rozen. Na deze wonderbaarlijke vertoning werd een kerk op deze plaats, op de top van de berg Tepeyac gebouwd, die is gewijd aan de patrones van Mexico-Stad, Immaculate Guadeloupe. Er kwam al eeuwen zo'n groot aantal gelovigen naar de kleine kerk kwamen al eeuwen naar de kleine kerk, dat het noodzakelijk was om de kerk door de basiliek te vervangen. Deze werd ontworpen door Pedro Ramirez Vazquez, de architect die ook het Nationaal Museum van Antropologie heeft gebouwd. De Heilige Mantel wordt achter het altaar in een glazen kast bewaard.
Nationaal Antropologisch Museum.
Het Nationaal Antropologisch Museum (Museo Nacional de Antropología) ,opende zijn deuren in 1968 en is een van de beste musea in zijn soort. De reusachtige figuur van de Azteekse god van de regen Tlaloc, die een gewicht heeft van bijna 200 ton, staat bij de ingang. Archeologische vondsten worden in 11 zalen van het museum tentoongesteld en geven voorstellingen van de oude beschavingen die bestonden op het grondgebied van het moderne Mexico. Een cafetaria van het Museum verdient bijzondere aandacht, want er zijn vaak shows met live muziek waar replica's van prehistorische muziekinstrumenten worden gebruikt.
Paleis van Schone Kunsten.
De bouw van het Paleis van Schone Kunsten (Palacio de Bellas Artes) werd in 1904 gestart op de ruïnes van het klooster van Santa Isabel. Het plan bestond, om de feestelijke opening van het paleis op de viering van de 100ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Mexico (ten opzichte van Spanje) te laten plaatsvinden. Echter, het project, onder leiding van de Italiaanse architect Adamo Boar, is met ernstige moeilijkheden geconfronteerd, door de onstabiliteit van de grond onder de bouwplaats. De tijd verstreek en er kwam ook een revolutie, zodat de bouw van het paleis pas in 1934 is voltooid. Architect Federico Mariscal leidde toen het project. Dus is het niet verrassend dat de marmeren gevel van het gebouw is gemaakt in de stijl als iets tussen neoklassiek en art nouveau. En het is in contrast met het interieur, waarvan de stijl kan worden omschreven als meer art-decos.De muurschilderingen, die zijn gemaakt door Rivera, Siqueiros, Orozco, Tamayo en Montenegro, zullen de kunstliefhebbers zeker niet onverschillig laten. Het glazen gordijn van Tiffany verdient ook speciale aandacht. Het kunstwerk is gemaakt van bijna een miljoen deeltjes. De Moderne Mexicaanse landschap-kunstenaar dr. Atl. heeft op dit glasgordijn de vulkanen van Mexico geschilderd.
De Xochimilco grachten.
De Xochimilco grachten (Xochimilco) werden gebouwd door de Azteken voor agrarische doeleinden. Dit is een hoog-technologisch project en het heeft de Azteken bijgedragen om een van de meest vooruitstrevende steden, als de hoofdstad van de deelstaat Tenochtitlan te creëren. De grachten van "Xochimilco"behoren tot de meest populaire toeristische bestemmingen. De oevers van de kanalen zijn bedekt met huizen en dokken. Vooral in het weekend zijn hier veel mensen. Veel Mexicaanse gezinnen en toeristen huren hier boten, compleet met een muziek en een eten.
Palacio Nacional.
Het Nationaal Paleis (Palacio Nacional) werd gebouwd op bevel van Hernan Cortes, de veroveraar van Mexico. Het gebouw waar we nu over praten, dateert uit het jaar 1693. In 1920 werd een extra verdieping gevoegd. Het Nationaal Paleis is vooral bekend om zijn mooie collectie van muurschilderingen van Diego Rivera. De meest bekende is een enorme werk "Het Epos over Mexicaanse mensen en hun strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid", het toont twee duizend jaar van de geschiedenis van Mexico. Het paleis huisvest ook een klein museum gewijd aan Benito Juárez en het Mexicaanse Congres. De toegang tot het paleis is gratis.
Dit artikel over Mexico is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mexico

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mexico:


Acapulco de Juarez - 298.9 km
Acapulco werd een populaire badplaats in de jaren zestig van de 20e eeuw. Deze plek is traditioneel geliefd bij beroemdheden, en Hollywood regisseurs gebruiken deze stad vaak als achtergrond voor een...
verder
Tampico - 337.1 km
Tampico is gelegen in het staat Tamaulipas en staat bekend als een centrum van de productie van olie, koper en zilver. Tampico kreeg de status van stad in 1823. Daarvoor werd het beschouwd als een kleine nederzetting,...
verder
Guadalajara - 459 km
Guadalajara is een stad in Mexico, in het zuid-westen van de Mexicaanse hoogvlakte. De stad is een administratief centrum van de staat Jalisco. Deze naam is ontleend aan de naam van een stad in Spanje. De naam kan...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Mexico
 Mexico foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mexico, Mexico. Het plannen van een trip naar Mexico met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.