OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

62 Hotels in Cancun

 

Reisgids Cancun - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Cancun werd de meest bezochte plaats in het Caribisch gebied, het is beroemd om zijn prachtige stranden en een massa van historische monumenten overgebleven uit de tijd van de Maya indianen.
De stranden van Cancun zijn verrassend schoon, dus duiken is uitgegroeid tot het belangrijkste entertainment voor toeristen. Stel u voor dat, bij rustig weer, het zicht onder water reikt tot 100 meter! Duikers kunnen volop genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld, grillige zee-bewoners, mooie rifkolones en vissen bewonderen. Hier ligt ook het beroemde Zwarte Koraalrif, dat zeer geliefd is onder de duikers. Het werd ontdekt door Jacques Cousteau.
Een van de belangrijkste culturele gebieden van de stad is het centrale plein. Elke woensdag vertonen matadors hun macht en demonstreren hun moed. Tijdens andere dagen kunt u muziek optredens zien op dit plein. Na een dag, vol met excursies, is het hoog tijd om te ontspannen en het Nationale Folkloristische Ballet te bezoeken. U kunt bij de ballet show in het plaatselijke restaurant erg genieten van bijzondere maaltijden en pittig dineren. De kosten van het eten zijn inbegrepen in de prijs van de ballet tickets.
Het Eiland van Vrouw is uitgegroeid tot een van de meest opmerkelijke plekken van de aarde. Het eiland is bereikbaar met het jacht of met de boot. Witte zandstranden, excursies langs de kust op boten, wandelingen en winkelen - dit zijn slechts enkele animaties beschikbaar voor de gasten van dit resort. Scheepstochten zijn erg populair hier. Een schip genaamd Atlantis zal u de schoonheid van het onderwaterleven tonen. U kunt op bijzondere foto's jagen of een mooie video maken. Toeristen zullen ook tal van soorten van amusement vinden tijdens een cruise met de cruiser genaamd het Caribisch Carnaval. U zult in de gelegenheid zijn om van de spectaculaire schoonheid van de onderwaterwereld te genieten en om culinaire meesterwerken en bijzondere lekkere gerechten van de lokale keuken te proberen. Het schip zal u naar een ruim strand brengen, waar alle bezoekers aan een boeiende tentoonstelling kunnen deelnemen in de beste tradities van de Caribische eilanden.
  De belangrijkste archeologische vindplaats van Cancun is de oude stad van Maya El Meco. Op zijn grondgebied zijn er unieke gebouwen uit de 10e tot de 11e eeuw. Hier kunnen reizigers de El Castillo-piramide zien, waarvan de hoogte 10 meter is, evenals 13 andere unieke gebouwen, die elk hun eigen unieke betekenis hebben. Ondanks het feit dat dit archeologische gebied tegenwoordig over de hele wereld bekend is, wordt het bezocht door een relatief klein aantal toeristen.
Fans van ongewone culturele en amusementsevenementen moeten absoluut het House of Culture Cancun bezoeken. Het organiseert regelmatig verschillende evenementen, van tentoonstellingen van lokale kunstenaars tot uitvoeringen en literaire avonden. Toeristen worden vooral aangetrokken door nationale dansavonden, waarbij men niet alleen de uitvoeringen van professionele dansers kan bekijken, maar ook enkele lessen van meesterschap van hen kan nemen.
Onder de culturele instellingen is het vermelden waard het Anthropological Museum. De opening van dit museum werd in 2006 relatief recent gehouden. Onder de exposities zijn speelgoed en handwerken te zien die zijn gemaakt door lokale ambachtslieden: unieke schilderijen, maskers en sculpturen, ongelooflijk mooie sieraden, voorwerpen uit keramiek en glas. Dit museum is gewijd aan de meest uiteenlopende soorten volkskunst van Mexico. Sinds de opening is het een van de meest bezochte in het land. Op het grondgebied van het museum is er een uitstekende souvenirwinkel met handgemaakte artikelen uit verschillende regio's van het land.
De meest ongebruikelijke attractie in de stad kan gerust worden gezegd dat het het onderwatermuseum van Cancún is. De basis van de expositie van dit museum zijn de sculpturen van Jason deCaires Taylor, toegewijd aan een verscheidenheid aan sociale problemen. In totaal presenteert het museum meer dan 450 sculpturen, die allemaal op de zeebodem worden geplaatst. Deze meesterwerken van hedendaagse kunst zijn alleen te bewonderen met versleten uitrusting om te duiken. Zo'n origineel museum heeft zijn eigen doel, namelijk dat het tijdgenoten stimuleert om zorgvuldiger met het milieu om te gaan.
In de omgeving van Cancun zijn er veel unieke reservaten, waaronder het biosfeerreservaat van Sian Ka'an. Tijdens wandelingen kunt u veel zeldzame planten zien en exotische vogels bewonderen.
Dit artikel over Cancun is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Cancun

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Cancun:


Playa del Carmen - 65.8 km
Zelfs een paar decennia geleden was Playa del Carmen een van de vele vissersdorpjes, onopvallend en afgelegen. De oorzaak van de plotselinge groei van het aantal nieuwkomers was gelegen in het feit dat duikers deze...
verder
Cozumel - 74.1 km
Cozumel is de grootste Mexicaanse stad, waarvan de kust gewoon volledig bezet is door witte zandstranden, terwijl het centrale deel wordt bedekt met groen. Het resort is in korte tijd populair geworden onder...
verder
Merida - 289.7 km
Merida is een van de oudste steden in Mexico. Toeristen worden aangetrokken door zonnig weer, dat is het meest typerend voor deze plaats, gedurende het hele jaar. In de oudheid, was de Maya nederzetting "Ichkaanziho"...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Cancun
 Cancun foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Cancun, Mexico. Het plannen van een trip naar Cancun met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.