OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

47 Hotels in Ottawa

 

Reisgids Ottawa - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een verrassend rustige en mooie stad, ondanks het feit dat een dergelijke rustige sfeer niet typerend is voor grote stedelijke gebieden. Hier vindt u vele ruime bossen. De stads straten zijn versierd met kleurrijke bloembedden, en u kunt gewoon overal mooie kleine huisjes van verschillende stijlen en vormen zien. De naam van de stad kan worden vertaald als "uitwisseling". De reden hiervoor ligt in het feit dat Ottawa enkele eeuwen geleden één van de grootste winkelgebieden was, dat handelaren uit alle buurlanden aantrok.
Enkele belangrijke bezienswaardigheden bevinden zich rond het centrale plein. Hier staat ook de toren van de Vrede, die een hoogte van 96 meter heeft. Het plein is ook de locatie van overheidsgebouwen. Ze zijn gemaakt in de gotische stijl wat ongebruikelijk is voor moderne architectuur, zodat deze huizen meer op prachtige middeleeuwse gebouwen lijken dan op simpele moderne gebouwen. Elke ochtend om 10:00 uur, wordt op het plein de wacht gewisselt, door de officieren van de Royal Mounted Police.
Er zijn verschillende instellingen die zeker door liefhebbers van kunst moeten worden bezocht. Klassieke muziek fans zullen van de optredens van het Canadese orkest genieten, die worden in het "National Arts Centre" georganiseerd. Hier worden ook optredens van het Koninklijk Ballet van Ottawa uitgevoerd. De meest populaire tentoonstelling centra zijn het congrescentrum, het Ottawa Civic Centrum en het "Nepean Sportsplex". Hier worden talloze tentoonstellingen gewijd aan de schilderkunst, literatuur, geschiedenis en archeologie uitgevoerd. In deze stad vindt u veel plaatsen om te wandelen. Prachtige parken en lanen zijn er op elke stap in Ottawa. In de zomer is dit een ideale plek voor een picknick en om te fietsen, en in de winter is de tijd om te skiën. Als u in het voorjaar naar Ottawa gaat, kunt u deelnemen aan één van de favoriete vakantie‘s van de lokale bevolking – het "Tulip Festival".
  Een van de mooiste lokale architecturale monumenten is het parlementsgebouw van Canada. Het is een chique neo-gotische stijl die eruitziet als een luxueus kasteel. Het grootschalige gebouw werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd. Mooi grijs graniet werd gebruikt voor de constructie. In de buurt van het spectaculaire gebouw, zie je tal van monumenten gewijd aan vooraanstaande figuren uit de politiek en cultuur.
Niet minder aantrekkelijk gotisch monument is de basiliek Notre-Dame kathedraal gebouwd in het midden van de 19e eeuw op de plaats van een bouwvallige houten kerk. Tegenwoordig is deze kathedraal de oudste in de stad, een paar jaar geleden werd deze erkend als een historisch monument van nationaal belang. Het belangrijkste kenmerk van het gebouw is twee hoge torens die later aan het gebouw werden bevestigd in de late 19e eeuw.
Een interessante culturele site is het Canadese oorlogsmuseum, waarvan de expositie zich begon te vormen in 1880. Oorspronkelijk bestond het uit een kleine verzameling militaire artefacten; de officiële opening van het museum vond plaats in 1942. Tegen die tijd was de collectie van het museum vrij groot en daarom werd het in het oude staatsarchief geplaatst. In 2005 werd het museum verplaatst naar een nieuw, prachtig gebouw en nu presenteert het zeer interessante tentoonstellingen gewijd aan wereldoorlogen van de 20ste eeuw.
In de directe omgeving van Ottawa bevindt zich het Canadese Museum of Civilization, dat een futuristisch modern gebouw van asymmetrische vorm herbergt. De uitgebreide tentoonstelling van dit museum is opgedragen aan de inheemse volkeren van Canada. Hier kunt u unieke archeologische vondsten bekijken, evenals voorwerpen uit de pre-koloniale tijd. De collectie van het museum groeit gestaag, dus vandaag heeft het vele exposities van de Nieuwe Tijd.
Een soort symbool van de stad is het prachtige Fairmont Château Laurier. Dit kasteel in Franse stijl werd gebouwd in 1912. Een van de beroemdste en meest populaire hotels in Ottawa wordt hier al meer dan honderd jaar beheerd. De inrichting van het hotel valt ook op door zijn pracht: veel originele designelementen zijn volledig bewaard gebleven. In de lobby van het hotel kunt u luxueuze gebrandschilderde ramen van Tiffany zien, evenals elementen van figuratief stucwerk. De muren van het hotel hebben een rijke collectie antiek meubilair, kunstwerken en andere decoraties.
Dit artikel over Ottawa is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ottawa

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ottawa:


Montreal - 162.9 km
Eerste nederzettingen op het grondgebied van Montreal verschenen in 1535. Tegenwoordig is Montreal een moderne metropool, en duizenden toeristen komen hier, om kennis te maken met de attracties.

Een van de...
verder
Toronto - 354.3 km
Toronto is een mooie en moderne metropool, het is een plaats waar u glinsterende wolkenkrabbers en prachtige oude gebouwen, grote parken en stadions, musea en concertzalen kunt zien. Zo'n ruime keuze aan...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ottawa
 Ottawa foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ottawa, Canada. Het plannen van een trip naar Ottawa met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.