OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

57 Hotels in Calgary

 

Reisgids Calgary - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Eerste vermeldingen van Calgary stammen uit 1875. Dit is tegenwoordig een moderne badplaats, de grootste megalopolis van het land en de culturele hoofdstad van Canada. De stad trekt mensen die van actieve rust genieten, omdat op zijn grondgebied tal van sportfaciliteiten zijn gevestigd. Meerdere winkels, restaurants en musea, schaduwrijke valleien en parken - al deze factoren passen echt goed bij comfortabel uitrusten.
U kunt van het panoramische uitzicht over de stad genieten, als u 91 meter omhoog in de "Calgary Tower" gaat. De bouw van de toren is vrij ongebruikelijk en zelfs bij een zwakke wind beweegt hij een beetje, maar "Calgary Tower" behoudt een goede balans, zelfs in ernstige orkanen. Het grootste historische museum van Calgary is het "Heritage Park". Het is 27 hectare groot, het laat u kennis maken met de geschiedenis van de stad en biedt u de mogelijkheid om unieke collecties van exposities uit verschillende tijdperken te kijken. Kunstkenners kunnen van een bezoek aan de Glenbow Gallerij genieten, waarvan aan de muren meer dan 28 duizend afbeeldingenen hangen. Reizigers met kinderen moeten echt het Telus Museum bezoeken. In de buurt van dit museum bevindt zich ook een planetarium. Hier worden elke dag excursies en voorstellingen voor kinderen georganiseerd, die over de planeet en haar ontwikkeling vertellen.
Toeristen, die van wandelen genieten, kunnen de schoonheid van de Canadese natuur zien en met veel plezier hun tijd in het Galaway Park doorbrengen. Dit is het tweede grootste park van het land. Het Calgary is gekozen als de plaats van het uitvoeren van de jaarlijkse rodeo "Calgary Stampede and Exhibition" die in het midden van juli begint en 10 dagen duurt. De vakantie wordt begeleid door pittoreske parades, wedstrijden en optredens. Hieraast hebben de gasten van de stad de kans, om theaters en opera te bezoeken, naar prachtige oude kerken te kijken (er zijn meer dan vijfhonderd kerken op het grondgebied van de stad) en moderne bioscopen en tentoonstellingen te bezoeken. Calgary kan echt als een van de beste van de moderne badplaatsen worden genoemd, want voor een goede rust heeft het hier absoluut alles.
  Een van de grootste culturele centra in Canada - het Glenbow Museum, bevindt zich in Calgary. De collectie omvat meer dan een miljoen historische tentoonstellingen, die nu zijn vertegenwoordigd in 20 museumzalen met een totale oppervlakte van 8.600 vierkante meter. De collectie van het museum is zeer veelzijdig; het presenteert historische voorwerpen uit verschillende delen van de wereld, en een van 's werelds grootste mineralenverzamelingen. Verscheidene kamers dienen als locatie voor etnografische tentoonstellingen, die rechtstreeks verband houden met de inheemse volkeren van Noord-Amerika. Meer dan 26.000 exposities gewijd aan militaire geschiedenis zijn nog steeds in het museum.
Een merkwaardig symbool van Calgary is de voetgangersstraat van Stephen Avenue die zich in het hart van de stad bevindt. In deze straat kunt u veel prachtige historische gebouwen en bewaard gebleven huizen zien, die in het begin van de 20e eeuw werden gebouwd van zandsteen. Op dit moment zijn in deze historische gebouwen bekende restaurants en hotels, maar ook winkels en andere uitgaansgelegenheden.
In Calgary is er een uniek religieus monument - de Baitunnur-moskee - de grootste moskee in Canada. Het werd vrij recent gebouwd in 2008 en is in feite een belangrijk cultureel centrum. Verschillende zalen van de moskee worden aan het openbare centrum gegeven. Vaak worden hier interessante evenementen gehouden. Er zijn verschillende kantoren op het grondgebied van de moskee en een uitstekende speeltuin voor kinderen.
Een echte stadsattractie is de pittoreske wijk Chinatown - een plek waar je jezelf een paar uur lang kunt onderdompelen in de atmosfeer van het oostelijke land. In dit gebied is er een enorme keuze aan winkels, evenals restaurants die gespecialiseerd zijn in de Chinese keuken. Er zijn ook verschillende interessante theaters hier. Tal van interessante festivals worden meerdere keren per jaar gehouden in Chinatown.
Voor recreatie in de buitenlucht is het Prince's Island Park perfect. Het is een ongelooflijk mooi en goed uitgerust park. Het is gelegen op de top van een heuvel, dus het grondgebied van het park biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Op het grondgebied van het park zijn er speciale paden om te wandelen en te fietsen. Er zijn ook veel attracties en speeltuinen voor kinderen. Veel inwoners zijn ook aanwezig op het grondgebied van het park. Ganzen behoren tot de belangrijkste. Ze zijn erg vriendelijk en accepteren graag traktaties van mensen.
Dit artikel over Calgary is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Calgary

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Calgary:


Edmonton - 277.1 km
Lang geleden diende Edmonton als een soort van "poort" naar de rijkdom van het Noorden. De stad bereikte vooral veel tijdens de Klondike Gold Rush. De weg door de stad liept naar het noordwesten, naar Yukon en Alaska....
verder
Vancouver - 675.5 km
Vancouver is een oude en aantrekkelijke stad. U kunt uren op ruime straten wandelen, kijken naar oude gebouwen, die in de 19e eeuw zijn gemaakt en van zingende vogels en het geluid van bladeren in schaduwrijke parken...
verder
Seattle - 711 km
Het lijkt erop, dat iedereen weleens een keer heeft gehoord over "de stad van regen" in de Verenigde Staten. Deze stad is Seattle, die in het noord-westen van het continent is gelegen. Echter, de stad niet zo genoemd...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Calgary
 Calgary foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Calgary, Canada. Het plannen van een trip naar Calgary met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.