OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Winnipeg

 

Reisgids Winnipeg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een kleine stad Winnipeg ligt in de buurt van een meer met dezelfde naam. Winnipeg is in honderd jaar van een bescheiden nederzetting tot een moderne megalopolis uitgegroeid. En nu is het een centrum van industrie en toerisme van Canada. Deze stad is erg populair onder immigranten geworden. De prijzen voor appartementen zijn daar laag, dus tijdens het lopen op de straten van Winnipeg hoort u Engelse, Franse, Oekraïense en Russische taal. Een dergelijke verscheidenheid aan culturen heeft een grote invloed op de gewoonten van de stad. Nu zijn er vele internationale culturele centra op grondgebied van Winnipeg geopend.
De belangrijkste toeristische attractie is de fabriek van de Royal Canadian Mint. Daar vindt het proces van fabricage van munten plaats, voor Canada en enkele andere landen. Het binnentreden van het gebouw is ten strengste verboden, maar het in staat om u een hoop indrukken te geven, en u kunt de echt ongewone architectuur van dit gebouw zien.
De meest populaire bestemming voor wandelaars is het Assiniboine Park. Het park is ook een geweldige plek om de schoonheid van de Canadese natuur te verkennen. Voor gezinnen met kinderen is er een interessant uitstapje naar de dierentuin Kildonan Park, die ook in de stad is gevestigd. Fans van architectuur moeten echt een bezoek aan de wijk "Exchange" overwegen, waar u prachtige gebouwen van de Victoriaanse periode zal vinden. Aangezien de stad door vele verschillende etnische groepen wordt bewoond kunt u kwartalen van verschillende nationaliteiten bezichtigen, zoals het Italiaanse kwartaal, het Franse kwartaal en Chinatown. In elk van deze wijken kunt u winkelketens en restaurants, uitgevoerd in de beste stijl van iedere nationaliteit en cultuur vinden.
De meest scherpzinnige toeristen kunnen de overeenkomsten in de naam van de stad met de naam van een populair kinder karakter Winnie-de-Poeh opmerken. Inderdaad, de naam van Winnipeg komt uit een legende over de teddybeer, die de reis van Canada naar het Verenigd Koninkrijk heeft gemaakt.
  Onder de culturele centra van de stad is het Ed Leith Krijt. Het presenteert bezoekers met een verzameling archeologische vondsten met betrekking tot het Krijt tijdperk. In dit museum kunnen bezoekers de skeletten van dinosaurussen en enorme vissen zien, evenals een verzameling unieke fossielen die meer dan 100 miljoen jaar oud zijn. Dit museum heeft veel informatieborden, dus zelfs een onafhankelijke rondleiding belooft heel spannend te worden.
Niet minder interessant is het Robert B. Ferguson Museum of Mineralogy. Het is gevestigd in een prachtig modern gebouw met panoramische ramen. Het museum bevindt zich op het grondgebied van de Wallace University. De vorming van de unieke verzameling mineralen die de bezoekers van het museum vandaag kunnen zien, begon al in 1918. De beroemde geoloog Joseph Spencer presenteerde de universiteit met zijn verzameling mineralen, die meer dan 1000 tentoonstellingsstukken genummerd. Het voorbeeld van de bekende geoloog werd gevolgd door andere wetenschappers. Geologen uit heel Canada begonnen monsters van gesteenten en mineralen naar de universiteit te sturen. In de loop van de tijd is de collectie zo groot geworden dat een heel gebouw is toegewezen voor opslag. Gasten van Winnipeg kunnen dit geweldige museum gratis bezoeken.
Tijdens een wandeling door de stad zie je veel interessante sculpturen. Een van de meest effectieve en herkenbare is de sculptuur Golden Boy. Dit beeld is opmerkelijk, allereerst door een ongewone opstelling; het is gemonteerd op de bovenkant van de koepel van het gebouw van de wetgevende vergadering. De hoogte van dit beeld is meer dan 5 meter en het bevindt zich op een hoogte van 77 meter, zodat je de figuur van de gouden jongen uit veel delen van Winnipeg kunt zien. Het beeldhouwwerk dat in 1919 werd geïnstalleerd, symboliseert de god van Mercurius - de beschermheer van commerciële aangelegenheden.
De stad heeft zeer interessante religieuze bezienswaardigheden. St. Mary's Cathedral is een uitstekend voorbeeld. Het werd gebouwd in 1880 en is een opvallend monument in de Romaanse stijl. De gevel van de kathedraal die meer dan honderd jaar oud is, is bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Het belangrijkste kenmerk van het interne ontwerp van de oude kathedraal die werd bewaard, wordt beschouwd als glas in lood. Onlangs is in de kathedraal een modern elektronisch orgel geïnstalleerd waar iedereen naar kan luisteren. Velen komen speciaal naar de kathedraal om de oude iconen te bewonderen met de afwerking van verguldsel.
Dit artikel over Winnipeg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Winnipeg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Winnipeg:


Minneapolis - 619 km
Minneapolis is een typische moderne metropool met een goed ontwikkelde industrie en zakelijke infrastructuren. Hier kunt u gewoon bij iedere stap, hoge torens van wolkenkrabbers, prachtige gebouwen gemaakt van glas en...
verder
Milwaukee - 1038.8 km
Milwaukee wordt letterlijk als "goede land" vertaalt, zo noemdede de indianenstammen het gebied, zij waren de eerste bewoners. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en het is een van de grootste steden in de Verenigde...
verder
Chicago - 1154.4 km
Als iemand Chicago zegt, denken we misschien onmiddellijk aan de maffia. En niemand van ons zal Chicago waarschijnlijk een van de culturele hoofdsteden van de staten noemen. Maar deze stad heeft alles wat een groot...
verder

Onze diensten
 Winnipeg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Winnipeg, Canada. Het plannen van een trip naar Winnipeg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.