OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

73 Hotels in Beograd

 

Reisgids Beograd - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Belgrado heeft een unieke cultuur en een waardevolle verzameling aan historische schatten. Een combinatie van Westerse en Oosterse tradities maakt de sfeer van de stad ongewoon en fascinerend. Het trekt steeds meer bezoekers uit de hele wereld.
De belangrijkste attractie is het Kalemegdan Park, dat is gelegen in het oude deel van de stad. Op zijn grondgebied is er de beroemde Belgrado vesting, aan alle kanten omgeven door weelderig groen. Dit fort heeft onder veel aanvallen geleden. Restaurateurs hebben erg veel delen herbouwd. Tegenwoordig, heeft de Belgrado vesting binnen de muren meerdere tentoonstellingen, theatervoorstellingen en riddertoernooien.
Orthodoxe gelovigen moeten zeker de kathedraal van St. Sava bezoeken, die de op een na grootste in de wereld is (de eerste is de kathedraal van Christus de Verlosser in Moskou.)
Het Nikola Tesla Museum, die de persoonlijke bezittingen en manuscripten van eminente wetenschapper beslaat, werd opgericht ter nagedachtenis van deze grote wetenschapper. Zijn tekeningen en schema's, waarop hij zijn uitvindingen uitwerkte, zijn bibliotheek en miniatuurmodellen van zijn uitvindingen worden hier bewaard.
Als u in Belgrado vakantie houdt in de zomer, kunt u naar het "Ada Ciganlija" gebied gaat. Dat is het beste recreatiegebied in de stad, u kunt daar een picknick in een schaduwrijk park houden, op het strand genieten, zwemmen in het meer en in het park wandelen. Een ander boeiend avontuur is het rijden met de retro trein. De wagens zijn ingericht volgens antieke stijl. De trein geeft u langzaam een rit langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het land, het is een geweldige ervaring van deze bijzondere reis.
  De focus van veel van de historische symbolen van de stad is het Plein van de Republiek. Het wordt beschouwd als een van de meest romantische plekken in de stad, dit plein is een zeer populaire ontmoetingsplaats tussen paren. Rond het plein zijn er verschillende mooie en historische gebouwen, die tegenwoordig worden gehouden door musea en andere culturele centra. Dit is waar het Nationaal Museum en het Nationale Theater zich bevinden, en een van de belangrijkste decoraties van het gebied wordt beschouwd als een monument voor Mihailo Obrenovic III.
Onder de opmerkelijke architecturale monumenten zou men absoluut de Huizen van het Parlement moeten benadrukken. Het gebouw wordt bekroond door een prachtige turkooizen koepel, de bouw van dit enorme gebouw begon in 1907 en duurde bijna 30 jaar. Rond de spectaculaire gebouwen vond een aantal uitstekende sculpturen; in het warme seizoen worden interessante landschappen gevormd als decoratie op een nabijgelegen locatie.
Een van de interessante bezienswaardigheden is de dierentuin van Belgrado - een van de grootste en mooiste dierentuinen van Europa. Deze dierentuin heeft veel interessante kenmerken, het is in de nabijheid van de oude stadsmuren, die deel uitmaken van zijn volières. Ooit was deze plek een groot stadspark en nu in ruime omhuizingen met exotische planten, kunt u dieren en vogels uit verschillende landen zien komen. De dierentuin beschikt over een prachtige kunstmatige vijver waarin roze flamingo's leven, ook op haar grondgebied zijn er vrij wandelende pauwen. Deze dierentuin verschilt van anderen door ongelooflijk mooi design, het gebied is uitgerust met tal van comfortabele rustplaatsen met banken en speelplaatsen voor de jongste bezoekers.
Voor fans van openluchtrecreatie in Belgrado is een enorme selectie van park beschikbaar; een van de mooiste en comfortabelste is het Tasmajdan-park. Dit park is geschikt voor zowel actieve als een ontspannende vakantie; op zijn grondgebied is uitgerust met verschillende speelplekken voor kinderen zijn uitgerust, en zo zijn enkele comfortabele zitbanken. Er zijn speciale paden om te wandelen en te fietsen, en u kunt een geweldige picknick maken in de eigen uithoeken van het park. In het park zijn meerdere symbolische monumenten, dus een wandeling errond kan een informatieve rondleiding worden.
Dit artikel over Beograd is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Beograd

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Beograd:


Timisoara - 121.3 km
Een van de oudste en meest pittoreske steden van het land, Timisoara, werd opgericht in het begin van de 13e eeuw. De stad is vernoemd naar de rivier Timis, aan de oevers waarvan de eerste nederzettingen verschenen....
verder
Osijek - 162.1 km
Deze stad ligt in de buurt van Zagreb, het is een belangrijk economisch centrum, en naast alle andere attracties, is het beroemd om zijn schoonheid en iconische plaatsen. Osijek is voorwaardelijk verdeeld in drie delen:...
verder
Sarajevo - 196.4 km
Sarajevo is een unieke stad, die erin is geslaagd, om zelfs in de naoorlogse tijd, zijn "oosterse" stijl en uitstraling te behouden. De stad is bezaaid met vele smalle straatjes. U kunt hier talrijke moskeeën en de...
verder

Onze diensten
 Beograd foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Beograd, Serbia. Het plannen van een trip naar Beograd met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.