OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Mechelen

 

Reisgids Mechelen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze Belgische stad is recentelijk erg populair geworden onder Russische toeristen. Sinds de oudheid is Mechelen beroemd om bell kunst. Veel klokken, vervaardigd door lokale kunstenaars zijn geïnstalleerd in de grootste kerken van Moskou en St. Petersburg. Er is ook een oude school van klokkenluiders genoemd Het Shipka in Mechelen.
Als het gaat om historische en architecturale monumenten van de stad, kunnen we zeker de kathedraal van St. Rumbolt vermelden. Enkele van de torens van de kathedraal hebben een hoogte van 97 meter. Om naar de top van de toren te klimmen, moet men 514 treden beklimmen. Het observatie gebied op de top van de toren biedt een perfect zicht, op de buurten van Mechelen. Bij helder weer kunt u de vorm van Antwerpen aan de horizon zien. Het altaar van de kathedraal is gemaakt van marmer. De meester werkte aan deze creatie in 1665. Als u achter het altaar loopt, ziet u prachtige fresco's, drieluiken en sculpturen die zijn gemaakt in de 14de - 16de eeuw. De meest kostbare inrichting van deze heilige plaats is het schilderij van Van Dyck getiteld "De kruisiging van Christus".
De belangrijkste historische waarde van de stad is het monument van Margaretha van Oostenrijk, die de tante van Karel de Vijfde was. Tijdens haar regeerperiode had de stad een periode van snelle groei. Het stadhuis en het paleis van Margaretha van Oostenrijk blijven het beste architecturale complex. Deze gebouwen combineren op ongelooflijke wijze, de tradities van de gotische stijl en renaissance. Tegenwoordig is de de rechtbank van de stad gelegen binnen de muren van het paleis. De kerk van St. John is een van de beste voorbeelden van de barokke stijl, en de Kathedraal van Sint Peter en Paul, beschikt over een rijke collectie schilderijen die behoren tot de 17e eeuw. Lopen in de stad is, zonder twijfel, een onvergetelijke ervaring, en nieuwe ontdekkingen liggen simpelweg, voor elke stap. In Mechelen vindt u vele theaters, musea en expositieruimtes.
  De eerste vermelding van de stad dateert uit de 11e eeuw. Veel van de huidige straten zijn historisch; ze zijn bijna duizend jaar lang niet van locatie veranderd. Op dit moment in de buurt van Mechelen, zijn er veel belangrijke archeologische gebieden waar onderzoekers artefacten uit de tijd van het Romeinse Rijk ontdekten. Sommige gebieden zijn open voor toeristen om te bezoeken, en de vondsten van archeologen kunnen worden bewonderd in lokale musea.
In de 16e eeuw verloor de stad bijna volledig haar unieke uiterlijk. Het werd vernietigd tijdens de vijandelijkheden in de loop van de strijd voor onafhankelijkheid. Al in de 17e eeuw slaagden bewoners erin hun huizen en vele historische monumenten te herstellen, evenals fabrieken waar nog steeds hoogwaardige stoffen en veters worden geproduceerd. Deze historische fabrieken behoren tot de belangrijkste historische locaties. Ze houden fascinerende excursies voor toeristen.
Onder de historische symbolen van Mechelen, is het Huis van Busleyden opmerkelijk. In de 16e eeuw was het eigendom van een beroemde politicus en wetenschapper. Het luxueuze gotische herenhuis draagt ​​zelfs nu de naam van de eigenaar. Het gebouw huisvestte het stadsmuseum van Mechelen sinds enkele decennia. De collectie is zeer uitgebreid en omvat het meest uiteenlopende aspect van geschiedenis en cultuur. Collecties van artistieke meesterwerken, oude kostbare tentoonstellingen, voorwerpen uit het dagelijks leven van de afgelopen eeuwen en militaire artefacten zijn slechts een deel van de rijke collectie van het museum.
Er zijn verschillende unieke monumenten van wereldbelang in de stad. Het Groot Begijnhof in Mechelen werd opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een grootschalig architecturaal complex. De bouw ervan begon in de 13e eeuw. Nu wordt het centrale deel van het complex bezet door de kapel van St. Maria Magdalena. Het wordt omringd door oude woongebouwen. Tegenwoordig is een aanzienlijk deel van de oude huizen in privébezit, maar sommige herenhuizen kunnen door toeristen worden bezocht.
Een van de andere opmerkelijke attracties is het Clock and Watch Museum, gehuisvest in een prachtig historisch gebouw. Het slaat unieke horloges op, die de meesters honderden jaren geleden maakten. Sommige van de exposities zijn in één exemplaar. Toeristen met kinderen zullen geïnteresseerd zijn in het Speelgoedmuseum, dat ook veel interessante oude tentoonstellingen bevat. Het Museum voor Spoorwegvervoer is een uitstekende plek voor een familiebezoek.
Dit artikel over Mechelen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mechelen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mechelen:


Antwerpen - 20.7 km
Antwerpen is een prachtige stad, die vanwege haar culturele en historische bezienswaardigheden een speciale plek inneemt tussen de andere steden en dorpen van de Benelux. In het centrum van Antwerpen vindt men een...
verder
Brussel - 22.6 km
Als u in Brussel komt kan het enkel blijken dat u fysiek niet genoeg tijd heeft om alle bezienswaardigheden, monumenten en historische gebouwen van deze stad te bezoeken. Het symbool van modern Brussel is het Atomium,...
verder
Leuven - 23.8 km
Leuven is een stad in België, in de provincie Brabant. Leuven is ook een havenstad die aan de rivier Dijle ligt en via een kanaal met de Schelde in verbinding staat. De bevolking van de stad telde 32,2 duizenden mensen...
verder

Onze diensten
 Mechelen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mechelen, Belgie. Het plannen van een trip naar Mechelen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.