OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Kos

 

Reisgids Kos - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Kos is een prachtige stad en een prachtig strand resort dat, binnen slechts enkele decennia aan populariteit heeft gewonnen onder Europese en Amerikaanse reizigers. Oude gebouwen werden tijdens de aardbeving in 1933 volledig verwoest. Hierna werd de stad gewoon weer vanuit as herbouwd. Tegenwoordig is het een mooie hoek van de natuur, die is rijk aan grote parken en valleien, palmbomen en sprookjesachtige bloembedden. De stad en zijn voorsteden zijn fantastisch mooi en interessant door verschillende architectonische bezienswaardigheden, waarvan het bezoek zeker moet worden opgenomen in het bezichtigingsprogramma van elke reiziger.
Het kasteel van de orde van Johannite Ridders is gebouwd in de 15e eeuw. Bij de bouw van het fort was gebruikt gemaakt van steen en marmer, de rest van de huizen werd verwoest in de aardbeving. De "Palm Avenue" is een zeer interessante plek, die wordt aanbevolen voor een bezoek. Hier kunt u een enorme plataan zien. Volgens een van de theorieën, werd deze boom door Hippocrates geplant. Onder de schaduw van deze machtige boom leerde hij zijn studenten geneeskunde. Het centrale deel van de stad wordt "Elevterias" genoemd. Hier bevindt zich een archeologisch museum dat gebruikelijk is voor het merendeel van de oude Griekse steden.
Het is vermeldenswaard dat de opgravingen in de stad tegenwoordig blijven doorgaan, dus verzamelingen worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe artefacten. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheid is het oude ziekenhuis Asklipio, waar met magisch water werd genezen. Tegenwoordig zijn er van het ziekenhuis slechts een paar fragmenten van de kelder en pijlers overgebleven.
Avontuur liefhebbers moeten echt de naburige resorts bezoeken. Ieder van hen is onderhoudend en heeft een bijzondere uitstraling. De stad Kardamena is beroemd om zijn nachtclubs en bars. Hier vindt u ook een gezellig dorp, dat wordt beschouwd als een ideale plek om te vissen. De stad Lambi beschikt over een ruime keuze aan restaurants, zodat deze plaats kan worden aanbevolen voor gourmetten.
  Voor degenen die van wandelingen op de schilderachtige natuurlijke plaatsen houden, zijn excursies naar de Nisyros-vulkaan erg populair. Nu slaapt deze vulkaan, maar eenmaal heeft de krachtige uitbarsting geleid tot de vorming van het eiland. Op de hellingen van de vulkaan en voet gebieden, worden spannende wandelingen georganiseerd voor toeristen, waarbij ze kunnen genieten van de zeldzame planten, exotische vogels en andere bewoners van deze plaatsen.
Er zijn veel archeologische vindplaatsen op het eiland, een van de meest beroemde is Paleo Pili, die door de lokale bevolking vaak de 'spookstad' wordt genoemd. Eens was er een prachtige welvarende stad, op de top van een van de heuvels. Het werd opgericht na de Trojaanse oorlog. Vandaag herinneren alleen de ruïnes van vestingwerken ons aan een ooit prachtige stad. Verschillende interessante legendes worden geassocieerd met deze fantastische plaatsen. Volgens een van hen had Jezus zich op deze plaatsen aan mensen getoond. Nu op de top van de heuvel is er een prachtige kerk van de verschijning van Christus, die hier in de 11e eeuw werd gebouwd.
Een reis naar het bergdorpje Zia zal ongelooflijk interessant zijn. Het ligt in een heel mooi bergachtig gebied. Wandelend langs de kronkelende straatjes van het dorp, kunt u de mooie oude huizen bewonderen en vanuit sommige straten kunt u een prachtig uitzicht op de kust zien. In dit dorp zijn er verschillende oude kerken. Zia is ook beroemd om zijn ambachtelijke winkels, waar je veel interessante ambachten kunt kopen.
Vanaf het eiland Kos worden fascinerende excursies georganiseerd naar het nabijgelegen eiland Nisyros. De belangrijkste attractie van het eiland is het vulkanologisch museum. De expositie is zeer divers. In het museum zie je voorbeelden van vulkanische rotsen, interessante foto's en exposities gewijd aan de vulkanen op de eilanden. Dit museum is een enkel complex met een observatorium. De medewerkers kijken dag en nacht naar de activiteit van vulkanen in Griekenland.
Een van de meest pittoreske plaatsen op het eiland Kos is het Peacock Plaka-woud. Zoals je kunt raden aan de naam, zijn de belangrijkste bewoners van dit reservaat pauwen. Ze lopen vrij door zijn territorium. Voor vogels zijn er absoluut geen beperkingen hier. Bezoekers van het reservaat zullen de pauwen kunnen voeden, en ook veel geweldige foto's maken. Dit geweldige bos is erg populair bij toeristen met kinderen.
Dit artikel over Kos is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kos

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kos:


Bodrum - 20.2 km
Bodrum ligt op de legendarische plaats van Halicarnassus, dat u veel over de kracht van deze stad kan vertellen. Immers, er bevindt zich een fenomenale hoeveelheid van kunst en cultuur in deze stad. Het symbool van de...
verder
Patmos - 81.7 km
Dit is een klein en gezellig eiland, waar toeristen altijd rust en harmonie vinden. In de regel zijn er weinig toeristen op deze plek, hoewel er tal van spannende excursies op Patmos worden uitgevoerd.

Het...
verder
Marmaris - 87.1 km
Marmaris is een stad, die is gelegen in de grootste haven ter wereld. Dit is een plaats aan de zuid-westkant van Turkije, waar de Middellandse Zee en de Egeïsche Zee bij elkaar komen. Marmaris is een bekende Turkse...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kos
 Kos foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kos, Griekenland. Het plannen van een trip naar Kos met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.