OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

211 Hotels in Tokyo

 

Reisgids Tokyo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Tokio is onmogelijk Tokio is onmogelijk te beschrijven in een paar woorden. De Japanse hoofdstad is enorm groot en heeft vele gezichten. Aan de ene kant is deze stad de belichaming van de oude Japanse tradities, en aan de andere kant is het een super moderne zakelijke metropool. Tokio is gegroeid tot wat het nu is, uit een vissersdorpje "Edo". Er zijn bezienswaardigheden uit het tijdperk van shoguns in de oude stad. Een lange tijd waren de shoguns de absolute heerser van Japan. U kunt de sfeer van het oude Tokio voelen, als u iets van vele paleizen, tempels en heiligdommen bezoekt. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen een verscheidenheid aan interessante musea (kaart: museums ) bezichtigen, waaronder bijvoorbeeld het Nationaal Museum (toon op kaart ), waar de 's werelds grootste collectie van Oosterse kunst wordt tentoongesteld.
De Japanse cultuur is heel anders dan de Westerse, het is veelzijdig en vaak heel bijzonder, net als het nachtleven van Tokio. Iedereen zal hier iets voor zichzelf vinden, van trendy cafés en restaurants (kaart: restaurants ) tot extravagante strip bars en disco's.(kaart: disco/clubs ). Tokyo is ook over de hele wereld bekend als een paradijs voor winkelend publiek (kaart: shopping areas ). In deze metropool kunt u letterlijk alles kopen van de laatste technologische innovaties tot Japanse souvenirs of mode kleding. Tokio heeft ook iets te bieden op het gebied van gastronomie. In de wereld is er nauwelijks een persoon die niets weet van- of nooit hoorde over de beroemde sushi of sashimi. Maar de Japanse keuken is zeer divers en in Tokio kunt u alles proeven.
De Sensoji tempel.
De Sensoji tempel in Asakusa, in de oudste wijk van Tokyo, werd in 628 opgericht om het gouden standbeeld van de godin Bodhisattva Kannon (Goddess of Mercy) te behouden. Dit is een van de meest vereerde boeddhistische tempels sinds eeuwen, die vele pelgrims en toeristen van over de hele wereld trekt. Veel gelovigen staan er niet eens bij stil, dat het nu een nagemaakte tempel is. De tempel, en de vijf verdiepingen tellende pagode zijn slechts betonnen kopieën. De gelovigen geloven dat de rook van de grote kuip, die voor wierook is bestemd, in deze tempel een helende kracht heeft.
De imposante poort Kaminarimon (Donder Poort) , bekend om zijn enorme rode papieren lantaarns en vreeswekkende standbeelden van bewakers. De weg naar de tempel is met kleine winkeltjes met traditionele snoep en souvenirs bezaaid. Tijdens de Edo-periode, diende de Asakusa als het centrum van de stad (Shitamachi). Straten, winkels en restaurants die zijn gelegen rond de tempel, hebben de sfeer van de oudheid bewaard. Elk jaar in het derde weekend van mei, wordt er in Asakusa een groot feest "Sanya" gevierd. Honderden "Mikoshi" (portable Shintoïsme altaren), zijn vergezeld van de lawaaiige en drukke feestelijke optocht van mensen, die hardlopen op de straten tijdens dit festival.
Meiji Shrine tempel.
Meiji Shrine, het Shinto heiligdom, is een van de mooiste voorbeelden van de architectuur van de Shinto religie in Japan. Deze tempel ligt midden in een donker bos, dat een onverwachte oase vormt in het hart van de stad. Om de tempel te bereiken, moeten de bezoekers door een enorme houten toren en verder over het brede, met kiezels bezaaide pad. De tempel werd gebouwd in 1920 ter ere van keizer Meiji en keizerin Schocken, tijdens wier bewind Japan is uitgegroeid tot een bloeiende moderne staat, geopende voor de hele wereld. U kunt op het territorium van de tempel in het weekend vaak traditionele bruiloft processies zien. De tempel heeft een mooie Iris-tuin, het is vooral prachtig in juni op het moment van bloei van de irissen.
Imperial Palace.
Het keizerlijk paleis werd gebouwd in 1590 tijdens het bewind van Ieyasu, de eerste van het Tokugawa-shogunaat. Eeuwenlang is het paleis gestaag uitgebreid, steeds voor zijn tijd tot het grootste paleis in de wereld. De binnenplaats van het paleis is slechts twee keer per jaar voor bezoekers geopend: op 2 januari, voor Nieuwjaar, en op 23 december, voor de verjaardag van de keizer. Speciale aandacht wordt gevraagd voor Nijubashi. Dit is een dubbele stenen boogbrug, vroeger diende het als hoofdingang voor het paleis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het paleis gesloopt, en in 1968 weer herbouwd. De resten van de echte Edo Tokugawa Shogun kasteelmuren en grachten werden in het algemene beeld van een modern paleis geïntegreerd. Tot op heden, woont de koninklijke familie nog steeds in het westelijke deel van het paleis.
Het keizerlijk paleis "Kokyo Higashi Gyoen" , dat vroeger tot de shogun behoorde, werd in het Oosten van de Tuin van een oud kasteel van de Edo-periode gevestigd. Tegenwoordig is de tuin het enige deel van het Imperial Palace, dat voor het publiek is geopend. De ingang naar de prachtige, zorgvuldig aangelegde tuin is de "Otemon" poort, die ooit de ingang van het kasteel was. In de tuin, die gedeeltelijk wordt omringd door de voormalige gracht, zijn de muren en een poorthuisje van het interne kasteel gelegen. Bovendien zijn er in de tuin een theehuis, een vijver en een waterval.
De Regenboog.
De Regenboog stad ligt op een groep van kunstmatige eilanden in de baai van Tokio, die bekend staat als Odaiba en "de kust van Tokyo van de XXIe eeuw" wordt genoemd. Deze eilandengroep is het belangrijkste punt van vele futuristische plannen van ontwikkeling. Tegenwoordig zijn er daar kantoor-complexen, parken en attracties voor toeristen. De architectuur van Odaiba is in staat om iederen te shockeren. Het door Kenzo ontworpen "Tange Fuji Television Centrum", winkel- en restaurant complex "Decks Tokyo Beach" and tentoonstellingscentrum "Tokyo International Exhibition Center" (Tokyo Big Sight) zijn de nieuwe symbolen geworden van Tokyo. Om Odaiba te bezoeken, is het fantastische uitzicht alleen al genoeg. Dat uitzicht begint zich te openen voor u, tijdens het reizen in een volledig geautomatiseerde monorail, die leidt naar het eiland.
Dit artikel over Tokyo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Tokyo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Tokyo:


Kanagawa - 27.5 km
De prefecture van Kanagawa is gelegen op het Honshu eiland. Tegenwoordig is dit een van de belangrijkste industriële centra van het land. Ondanks het feit dat Kanagawa ernstig werd verwoest door de aardbeving in 1923...
verder
Nagano - 177.9 km
Nagano ligt in het centrale deel van het land en kenmerkt zich door de aanwezigheid van de hoogste bergketens in Japan (Hotaka, Jari, Kiso en Akaisi), waartussen snelle berg rivieren stromen, de grootste waarvan zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Tokyo
 Tokyo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Tokyo, Japan. Het plannen van een trip naar Tokyo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.