OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

8 Hotels in Nagasaki

 

Reisgids Nagasaki - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Nagasaki is gelegen in een schilderachtige Japansebaai, van alle kanten omgeven door bergen. Gedurende een lange tijd was deze stad de enige havenstad die de communicatie met Europa mogelijk heeft gemaakt.
In 1945 sloeg een echte tragedie toe, de stad werd een slachtoffer van de atoombom. Een groot deel van de stad werd verwoest, en de explosie doodde 25 duizend mensen. Vanwege het feit, dat Nagasaki vooral in heuvelachtig terrein is gelegen, was het effect van de explosie enigszins gereduceerd. Tegenwoordig is het monument met de naam "Roep Om Vrede" geïnstalleerd op de plaats van het epic centrum van de explosie. Het noordelijke deel van de stad is de locatie van andere memorabele ensembles - het Vredes Park en het Museum van het Atoom Bombardement.
De stad heeft verband met de Europese landen behouden, ze hadden een grote impact op de cultuur en levensstijl. Tegenwoordig noemen veel mensen Nagasaki de meest Europese stad van het land. Het westelijke deel van de stad ziet er echt als een moderne Europese regio. Zelfs gebouwen zijn hier niet specifiek Japans. De meest opmerkelijke structuur van deze regio is het herenhuis Glover, waar ooit een rijke koopman uit Engeland woonde. Maar het centrale deel van Nagasaki is meer als Chinatown. De Chinese gemeenschap woonde hier al enkele eeuwen, dus de belangrijkste lokale historische bezienswaardigheden worden vertegenwoordigd door een aantal kerken gebouwd in de 17e eeuw. Fijnproevers zullen van Chinese restaurants in het gebied genieten. Elk jaar is er de spectaculaire "Chinese Dragon" Parade - een fascinerend - en betoverend feest.
Onder de religieuze bezienswaardigheden van Nagasaki vind u de katholieke kerk Urakami, die zwaar werd beschadigd door de explosie, maar hij werd volledig gerenoveerd in 1981. Het enige gebouw in de gotische stijl is de katholieke kerk Oura Catholic.
  Het Confucius-mausoleum van Nagasaki is een historisch monument van nationaal belang. Deze toeristische attractie wordt vaak de 'meest Chinese' in Japan genoemd. Het ding is dat het mausoleum is gebouwd in de beste tradities van de Chinese stijl. Materiaal dat uitsluitend uit China werd geïmporteerd, werd tijdens de constructie gebruikt. Bovendien werd de bouw van het mausoleum uitsluitend uitgevoerd door Chinese specialisten. Het heiligdom werd gebouwd in 1893, aan het einde van de 19e eeuw werd een deel van het gebouw bezet door een basisschool. Het historische gebouw werd zwaar beschadigd door een explosie in 1945. Het werd pas in 1967 volledig gerestaureerd.
Uitstapjes naar Hashima Island zijn enorm populair onder fans van ongewone bezienswaardigheden. Dit miniatuureilandje met een verlaten mijnstadje werd in 2011 algemeen bekend na het filmen van een James Bond-film. Slechts een paar jaar geleden werd een deel van het eiland beschikbaar voor officiële rondleidingen en vandaag mogen toeristen de veiligste gebieden van de verlaten stad bezoeken.
Degenen die nationale religieuze bezienswaardigheden willen bewonderen, zijn wellicht geïnteresseerd in het bezoeken van de Shofuku-ji-tempel. Volgens historische gegevens is de stichter van deze tempel de monnik Tetsujin Dohan, de bouw ervan werd voltooid in 1677. Tegenwoordig is de Shofuku-ji-tempel een klassiek voorbeeld van nationale religieuze architectuur. Na de reconstructie in 1715 blijft het vrijwel onveranderd. Veel houten elementen van de tempel die meer dan 300 jaar geleden werden gerenoveerd, zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.
Een van de meest bezochte culturele voorzieningen in de stad is het Nagasaki Museum voor Geschiedenis en Cultuur dat in 2005 relatief recent is geopend. Het gebouw waarin het museum is gevestigd, is van grote architectonische waarde. Het werd in de middeleeuwen gebouwd als het magistraat van Nagasaki. Tijdens de Tweede Wereldoorlog huisvestte het gebouw een schuilkelder en na een complete renovatie werd hier een museum geopend. In totaal worden ongeveer 48.000 tentoonstellingen bewaard binnen de muren, waaronder waardevolle historische documenten, kunstwerken en handwerken die vanuit de hele wereld naar Japan zijn gebracht. Een zeer interessante expositie is gewijd aan het leven van Japanse functionarissen in de middeleeuwen.
Dit artikel over Nagasaki is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nagasaki

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nagasaki:


Fukuoka - 105.8 km
Fukuoka is een van de tien grootste steden in Japan. Dit is het belangrijke culturele, politieke en economische centrum. Al eeuwenlang is de stad beroemd ook als een belangrijke handelshaven. Vanwege dit feit is deze...
verder
Hiroshima - 301.1 km
Niet veel mensen weten over verbazingwekkende bezienswaardigheden van Hiroshima, die op iedereen een onvergetelijke indruk zullen achterlaten. De onaardse schoonheid van het kasteel Nijo, dat is gebouwd in 1593, met het...
verder
Okayama - 429.7 km
Okayama is een belangrijk transport-en opleidingscentrum in Japan, maar ook een stad met een rijk cultureel erfgoed en een complexe geschiedenis. Het werd opgericht in 1889 en werd beschouwd als een belangrijk...
verder

Onze diensten
 Nagasaki foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nagasaki, Japan. Het plannen van een trip naar Nagasaki met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.