OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

3 Hotels in Okayama

 

Reisgids Okayama - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Okayama is een belangrijk transport-en opleidingscentrum in Japan, maar ook een stad met een rijk cultureel erfgoed en een complexe geschiedenis. Het werd opgericht in 1889 en werd beschouwd als een belangrijk industrieel gebied. Tijdens de jaren van de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig verwoest en moest dus volledig worden herbouwd. Tegenwoordig is Okayama zeer aantrekkelijk in termen van toerisme, hier vindt u tal van mooie gebouwen, culturele centra en amusement.
Het Museum van kunst is een van de mooiste gebouwen, waar gasten naar collecties van schilderijen van vooraanstaande Japanse kunstenaars kunnen kijken. Het gebouw is gelegen op een kleine heuvel en ziet eruit als een oude tempel. Dit is een majestueuze en sierlijke plek. Het "Hayashibara Museum van kunst" is niet minder opmerkelijk. Naast de tentoonstelling van schilderijen, zijn er verschillende zalen van het museum gewijd aan de verzamelingen van antieke meubelen, messen en klederdrachten. Veel van de items tentoongesteld in dit museum worden beschouwd als nationale schatten.
Naast de vele culturele instellingen staat Okayama bekend om een prachtig natuurgebied, dat de "Korakuen tuin" heet. Het werd aangelegd in 1700. Tegenwoordig kunt u tal van bijzondere planten, grote vijvers en kanalen, alsmede de kunstmatige eilanden in deze tuin zien. In het centrum van dit nationale park vindt u het "Okayama" kasteel, dat wordt omringd door kersen en abrikozen bosjes. In de tuin zijn verschillende theehuizen gebouwd, waar bezoekers een pauze kunnen nemen en van de theeceremonie kunnen genieten. Tegenwoordig is het kasteel omgebouwd tot een museum dat verzamelingen van wapens en armor vertoont, die zijn gebruikt door samurai. Toeristen moeten ook het "Yumedji kunst Museum" bezoeken, waar ze een grote expositie van de prachtige landschappen vinden, en het Museum van Oost, dat een rijke verzameling van oude artefacten heeft. Liefhebbers van klassieke muziek zullen zeker van een bezoek aan de "Symfonie zaal" genieten.
  Een interessante lokale historische attractie is de oude Tsukimi Yagura (maan-kijkende) toren, gebouwd in de 16e eeuw. Oorspronkelijk was de toren onderdeel van een groot architecturaal complex, dat tot op heden niet is bewaard gebleven. Bezoekers van de toren krijgen een zeer interessante activiteit aangeboden: dames hier kunnen een luxe kimono proberen, en prachtige samoeraikostuums worden op mannen voorbereid. In deze oude toren kun je een geweldige gedenkwaardige fotoshoot hebben.
In de omgeving van Okayama ligt het beroemde ambachtscentrum Bizen-yaki, dat ook als onderdeel van de tour kan worden bezocht. Hier maken ambachtslieden uniek aardewerk volgens de oude technologie, de oudste in Japan. Alle bezoekers van het centrum kunnen het werk van de meesters observeren en zelfs producten kopen die ze leuk vinden. Speciale klei met een unieke minerale samenstelling wordt gebruikt voor het maken van gebruiksvoorwerpen, wat het belangrijkste geheim van hoge kwaliteit is.
Veel unieke heiligdommen zijn bewaard gebleven in de stad en de omgeving, en een van de meest interessante is Saijo Inari-schrijn. Deze tempel werd meer dan 1200 jaar geleden gesticht en tegenwoordig is het een groot architectonisch complex met verschillende herdenkingszones. Deze tempel heeft veel interessante kenmerken, sommige delen zijn geconstrueerd zonder het gebruik van bevestigingselementen. De positie van enorme stenen op elkaar gestapeld is honderden jaren onveranderd gebleven. In een van de meest afgelegen delen van de tempel, is er een kleine bron, waarvan het water als wonderbaarlijk wordt beschouwd.
Een rondleiding door de oude residentie van Samurai van Ashimori Clan belooft informatief te zijn. Gebouwd in de klassieke tradities, vertegenwoordigt het een waardevol architecturaal object. De residentie heeft een oud theehuis, verschillende opslagruimtes en een prachtige tuin met veel zeldzame planten.
Een prachtige plek om te wandelen is het Tottori-plein, dat zich vlak bij het treinstation bevindt. Dit plein is opmerkelijk vanwege het feit dat er naast enkele interessante oude gebouwen uit verschillende periodes zijn. Hier kunt u ook prachtige symbolische monumenten zien. De monumentale klok versierd met een originele sculpturale compositie is van bijzonder belang.
Dit artikel over Okayama is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Okayama

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Okayama:


Kobe - 114.4 km
Kobe is een oude havenstad, een internationaal centrum van de handel en een grote industriële regio. Tegenwoordig werken op het grondgebied van deze stad verschillende fabrieken die actief zijn in gebieden zoals...
verder
Hiroshima - 137.2 km
Niet veel mensen weten over verbazingwekkende bezienswaardigheden van Hiroshima, die op iedereen een onvergetelijke indruk zullen achterlaten. De onaardse schoonheid van het kasteel Nijo, dat is gebouwd in 1593, met het...
verder
Osaka - 144.8 km
Een van de grootste steden in het land, een beroemde handels haven en industrieel centrum, Osaka is een stad met een rijke geschiedenis, heerlijk klimaat en prachtige natuurlijke landschappen. De stad is ook snel...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Okayama
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Okayama
 Okayama foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Okayama, Japan. Het plannen van een trip naar Okayama met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.