OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

88 Hotels in Osaka

 

Reisgids Osaka - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Een van de grootste steden in het land, een beroemde handels haven en industrieel centrum, Osaka is een stad met een rijke geschiedenis, heerlijk klimaat en prachtige natuurlijke landschappen. De stad is ook snel populair als toeristisch centrum. Deze plaats zal zeker geliefd zijn bij toeristen die van een bezoek aan gedenkplaatsen en interessante excursies genieten, omdat er echt vele attracties zijn in Osaka.
Begint u uw bezichtiging van de stad met een bezoek aan het kasteel van Osaka, waarvan de bouw begon in 1583 en drie jaar duurde. De hoogste toren van het kasteel kunnen mensen uit alle delen van de stad zien, deze bereikt een hoogte van 58 m. De centrale straat van de stad, genaamd "Tyuodori" is de locatie van tal van restaurants en café‘s, evenals verschillende winkelcentra en winkels die geweldige souvenirs verkopen. De bijeenkomst van de dageraad op het belangrijkste observatieplatform van de stad gelegen op het dak van een wolkenkrabber is één van de meest romantische vormen van amusement geworden. Vanaf de hoogte van de 39e verdieping biedt het een prachtig panorama en zonsopgang ziet er hiervandaan fantastisch uit.
Het "Tempozan" dorp is het belangrijkste uitgaanscentrum van de stad. Hier kunt u een ritje op het grootste reuzenrad maken en andere attracties proberen. Een van de oudste heiligdommen - een boeddhistische tempel genaamd "Shitennoji" - is gevestigd in het zuidelijke deel van de stad. Elk jaar is de laatste week van april de tijd van een groot feest in de tempel. De viering wordt begeleid door een mooie ceremonie, dansen en muzikale optredens. Bij de musea van Osaka moeten we zeker vermelden het "Museum van Oosterse Keramiek", het "Museum van Volks Ambachten van Japan", en het "Museum van Wijn".
Bijzondere aandacht moet worden gegeven aan restaurants. Naast de plaatsen die de traditionele Japanse gerechten serveren, kunt u een Indiaas restaurant "Aja Kaja" bezoeken, Franse gerechten in "Blauw de Blauw" eten of lekkernijen in het meest populaire restaurant "Hong Kong Chanron" proeven.
  Nabij de kust bevindt zich het Osaka Maritime Museum, dat een origineel bolvormig gebouw herbergt met een façade met spiegeltegels. Het in 2000 geopende museum ligt aan het water - 15 meter van de kust verwijderd. Het vier verdiepingen tellende museum beschikt over een breed scala aan exposities, van prachtige modellen van oude schepen tot antieke scheepsuitrusting. Het moderne museum heeft vele interactieve tentoonstellingen, evenals een moderne bioscoopzaal waar elke dag thematische films worden vertoond.
Negeer niet het National Museum of Arts dat een niet minder origineel gebouw inneemt. Het werd speciaal ontworpen en gebouwd voor de internationale tentoonstelling van 1970. Zeven jaar later werd besloten om een ​​museum binnen zijn muren te openen. Vandaag bevat de collectie van het museum meer dan 5.000 kunstwerken, waaronder unieke schilderijen van Paul Cezanne, Pablo Picasso en Vasily Kandinsky.
In hetzelfde jaar ontving het National Museum of Ethnology zijn eerste bezoekers. Het museum is altijd een van de belangrijkste culturele centra van Osaka geweest. Momenteel is het een van de grootste musea van het land. De muren presenteren duizenden tentoonstellingen gewijd aan verschillende levenssferen van de inheemse bevolking. Hier zie je een verzameling oude wapens, authentieke nationale kostuums, traditionele muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen. Een groot deel van de ruimte van het museum is bestemd voor de opslag van ambachtelijk handwerk en kunstwerken.
In Osaka kun je veel interessante monumenten van moderne architectuur zien en het Umeda Sky Building is een geweldig voorbeeld. Dit 173 meter hoge wolkenkrabbercomplex bestaat uit twee verbonden torens van 40 verdiepingen. Ondanks het feit dat de Umeda helemaal niet de hoogste is in Osaka, heeft deze nog vele andere verbazingwekkende functies. De lift van deze wolkenkrabber kan bezoekers naar de 35e verdieping brengen en de laatste vijf verdiepingen kunnen alleen worden overwonnen door een roltrap. Deze roltrap wordt als de hoogste ter wereld beschouwd - het rijden wordt vaak vergeleken met een lange vlucht. Op de bovenste verdieping van de wolkenkrabber is een populair observatiedek en op de begane grond bevindt zich een uniek historisch restaurant.
Dit artikel over Osaka is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Osaka

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Osaka:


Kobe - 30.5 km
Kobe is een oude havenstad, een internationaal centrum van de handel en een grote industriële regio. Tegenwoordig werken op het grondgebied van deze stad verschillende fabrieken die actief zijn in gebieden zoals...
verder
Kyoto - 43.5 km
Tot 1868 was Kyoto de residentie van de keizer, de hoofdstad en het spirituele centrum van Japan. Op het grondgebied van de stad bevinden zich 17 oude tempels, een groot aantal historische monumenten, waarvan er vele...
verder
Okayama - 144.8 km
Okayama is een belangrijk transport-en opleidingscentrum in Japan, maar ook een stad met een rijk cultureel erfgoed en een complexe geschiedenis. Het werd opgericht in 1889 en werd beschouwd als een belangrijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Osaka
 Osaka foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Osaka, Japan. Het plannen van een trip naar Osaka met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.