OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

88 Hotels in Kyoto

 

Reisgids Kyoto - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Tot 1868 was Kyoto de residentie van de keizer, de hoofdstad en het spirituele centrum van Japan. Op het grondgebied van de stad bevinden zich 17 oude tempels, een groot aantal historische monumenten, waarvan er vele onder de bescherming van UNESCO staan.
Het Boeddhisme heeft een cruciale invloed op de vorming van de architectonische stijl van het land gemaakt. Zelfs tegenwoordig verwonderen bezoekers van boeddhistische tempels zich over hun ongewone vorm. Hout diende als voornaamste bouwmateriaal bij de bouw van de tempels. Geen ander materiaal dan hout werd gebruikt voor de decoraties in het gebouw. Chinese en Koreaanse meesters zijn erin geslaagd om echte meesterwerken uit blokken van hout te creëren. Houtsnijwerk is rijk aan details en vormt de belangrijkste decoratie van dergelijke tempels. Om dit te creëren, moesten meesters vele uren hard werken. In sommige tempels zijn alle metalen details verguld, waardoor de sfeer nog eleganter en indrukwekkender is.
U kunt de werken van beroemde schilders zien tijdens uw excursie naar het "Ginkakuji" of het "Silver paviljoen". Het gebouw, waarin zich het belangrijkste kunstmuseum heeft gehuisvest, werd gebouwd in 1489. Het paviljoen staat aan de oever van het prachtige meer. De interieur decoratie van de tempel wordt door een bewegende muur gescheiden van de prachtige natuur. Wanneer de muren van zijn elkaar zijn geschoven, verdwijnt de grens tussen de rijke interieur inrichting van het paviljoen en de grandioze natuur landschappen.
Als een andere attractie met het traditionele kenmerk van de oude Japanse steden, worden de rotstuinen beschouwd, de meest bekende daarvan is gelegen in het Reandzi klooster. Op een vierkant gebied, bedekt met grind, liggen grote stenen. Elke kijker heeft een eigen indruk na het observeren van dit panorama. Sommige mensen zeggen dat de stenen lijken op berg heuvels bedekt met mist, terwijl anderen er de archipel van eilanden, omringd door de eindeloze oceaan in zien.
  Het grootste boeddhistische monument is de tempel van Kinkaku-ji. Het is bekend onder de niet-officiële naam Gouden Tempel door veel toeristen. De muren en het dak van deze tempel zijn bedekt met puur goud. Op elk moment van het jaar lijkt het eenvoudig onherhaalbaar tegen de achtergrond van het omringende landschap. De tempel werd gebouwd aan het einde van de 14e eeuw en staat bekend om het hosten van de laatste jaren van het leven van de Shogun Ashikaga Yoshimitsu. In 1950 werd het gebouw zwaar beschadigd door een brand. De brand werd geregeld door een van de plaatselijke monniken. De volledige restauratie van de prachtige tempel duurde meer dan 30 jaar.
Een andere unieke attractie is het treinstation van Kyoto. Een wandeling erlangs is ook interessant voor mensen die niet van plan zijn met de trein te reizen. Het gebouw van het station is vrij recent gerestaureerd en is een spectaculair monument in een futuristische stijl. In het gebouw wachten veel interessante dingen op toeristen. Er zijn winkels en cafés, waaronder zeer interessante souvenirwinkels. In het gebouw van het station zijn er ook overal prachtige recreatiegebieden met exotische planten.
Van nationale betekenis is het Nijo-kasteel. De bouw begon in 1603. Het werd opgericht als de officiële residentie van de Tokugawa-dynastie. Dit kasteel is een van de meest luxueuze in Japan. Het heeft de originele geveldecoratie bijna volledig behouden en in het interieur van het kasteel zijn verborgen unieke historische overblijfselen bewaard gebleven. Bezoek aan het kasteel is het hele jaar door beschikbaar voor toeristen, maar de meeste reizigers bezoeken het het liefst in de zomer. Het kasteel ligt op het grondgebied van een grote pittoreske tuin, waar het vooral interessant is om te wandelen in de lente of de zomer.
Het wereldberoemde Sagano Bamboo Forest bevindt zich in Kyoto. In het struikgewas bamboe, die letterlijk de hemel verbergen, waren speciale wandelpaden en bruggen uitgerust. In het reservaat worden nachtelijke excursies georganiseerd. In het donker is het grondgebied versierd met spectaculaire verlichting. In de buurt van het bos is een kleine markt, waar toeristen interessante handgemaakte bamboe artikelen te koop aangeboden krijgen.
Er zijn veel interessante musea in Kyoto. Een van de meest ongewone is het Asukoyama-museum. De belangrijkste exposities zijn archeologische vondsten, die werden ontdekt door onderzoekers rechtstreeks in de stad en in andere delen van Japan.
Dit artikel over Kyoto is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kyoto

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kyoto:


Osaka - 43.5 km
Een van de grootste steden in het land, een beroemde handels haven en industrieel centrum, Osaka is een stad met een rijke geschiedenis, heerlijk klimaat en prachtige natuurlijke landschappen. De stad is ook snel...
verder
Kobe - 63.8 km
Kobe is een oude havenstad, een internationaal centrum van de handel en een grote industriële regio. Tegenwoordig werken op het grondgebied van deze stad verschillende fabrieken die actief zijn in gebieden zoals...
verder
Okayama - 171.8 km
Okayama is een belangrijk transport-en opleidingscentrum in Japan, maar ook een stad met een rijk cultureel erfgoed en een complexe geschiedenis. Het werd opgericht in 1889 en werd beschouwd als een belangrijk...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Kyoto
 Kyoto foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kyoto, Japan. Het plannen van een trip naar Kyoto met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.