OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

37 Hotels in Graz

 

Reisgids Graz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Graz is een oude historische stad en de hoofdstad van de regio Styria van Oostenrijk. In XIIe eeuw was Graz een geweldig verblijf van de Habsburgse dynastie. De Habsburgse dynastie heeft een grote invloed gehad op de stad en een historische wijk, de Oude Stad is in goede conditie, zelfs na zoveel eeuwen. Hier vindt u ook gebouwen, huizen en binnenplaatsen ingericht in renaissancestijl. Vanaf 1894 werkt hier de Scholssberg kabelbaan. Het nodigt toeristen uit op een groene berg met dezelfde naam (473 meter boven de zeespiegel). De kabelbaan werkt met een helling van 61%. Op de piek zult u in staat zijn om de ruïnes van een oude toren en de prachtige natuur te zien.
Het "hart" van Graz is een kapel met een klokkentoren, die is gelegen in het midden van het plein. Het is een van de oudste klokken van het land met het originele klok mechanisme, in hetzelfde gebied rinkelen de bellen van - Glokenshpilplats. Op 11, 15 en 18 uur in de gevel van een oud gebouw komt uit twee vensters een sjerp en tijdens het luiden van de klokken verschijnt een roterend beeldhouwwerk van een jongen en een meisje in traditionele klederdracht. De muziek en de dans maken ze al meer dan 100 jaar.
Een andere attractie in de stad is het Arsenal en Wapenkamer, die zijn gelegen nabij Landhauza, het is een meesterwerk van de burcht architectuur van Domenico del Alliot. Het gebouw wordt gebruikt als een museum van het fort dat de grootste collectie historische wapens vertoont.
  Het grootste architecturale meesterwerk van Graz is het stadhuisgebouw. Het luxe gebouw in de stijl van classicisme werd gebouwd in het jaar 1803. Na het bewonderen van de onberispelijke schoonheid van het stadhuis, is het de moeite waard om de naastgelegen markt te bezoeken, waar populaire nationale producten en interessante souvenirs worden verkocht. Op nationale feestdagen worden er interessante amusementsevenementen gehouden op het plein voor het stadhuis, en aan de vooravond van Kerstmis, ontvouwt zich hier een luxe beurs.
Er zijn verschillende prachtige kastelen in de stad, waarvan de bekendste Schlossberg is. Dit kasteel ligt op de top van een heuvel. Het werd gesticht in de 12e eeuw en is door zijn bestaan ​​nooit door vijanden ingenomen. Nu is het hele grondgebied van het oude fort open voor wandelingen. Er zijn veel ruime gebieden, van waaruit een prachtig uitzicht op de stad opent.
Onder de culturele instellingen van Graz, het meest herkenbare en interessante is het Kunsthaus Museum, dat werd geopend in 2003. Dit kunstmuseum is gevestigd in een origineel futuristisch gebouw, dat in zijn contouren een beetje lijkt op een walvis. Vanaf het moment van oprichting worden er alleen tijdelijke tentoonstellingen in het museum gehouden. Het heeft geen permanente expositie. Naast kunsttentoonstellingen worden evenementen georganiseerd die gewijd zijn aan de kunst van fotografie, film en design.
Een van de meest ongewone musea ter wereld - het Arnold Schwarzenegger Museum, bevindt zich in de stad. De miniatuur oude stad is de geboorteplaats van de wereldberoemde acteur en atleet. Het museum bevindt zich in hetzelfde huis waar Arnold Schwarzenegger zijn jeugd doorbracht. De verzameling van zijn exposities is zeer veelzijdig. Hier is sportuitrusting te zien, waarmee hij in zijn jeugd bodybuilding deed, en oude posters van de allereerste films met zijn deelname. Bezoekers van het museum kunnen worden gefotografeerd met de realistische figuur van de Terminator.
Een van de oudste gebouwen in de stad is de prachtige St. Giles kathedraal, die werd gebouwd in de 15e eeuw. Vele jaren was de kathedraal eigendom van de jezuïetenorde. Het belangrijkste kenmerk is de luxueuze interieurdecoratie. In het begin van de 20e eeuw onderging de kathedraal een grote reconstructie, waarbij het mogelijk was om het interieur te herstellen. Sindsdien is het onveranderd gebleven.
Dit artikel over Graz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Graz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Graz:


Celje - 92.8 km
De derde grootste stad van Slovenië, Celje, is bekend sinds de oudheid. In de Middeleeuwen was de stad het centrum van de enige Sloveense staat, en het is in geslaagd om volledige onafhankelijkheid (graafschap Celje)...
verder
Sankt Polten - 127.3 km
Sankt Pölten is een stad, gelegen in de buurt van Wenen. Dit is de oudste Oostenrijkse stad, de grootste stad in de deelstaat Neder-Oostenrijk en de jonge hoofdstad van dit administratieve gebied. De stad werd gesticht...
verder
Ljubljana - 132.2 km
Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en de grootste stad van het land. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Ljubljanica. Ljubljana is een grote industriële plaats met tal van goed ontwikkelde sectoren zoals...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Graz
 Graz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Graz, Oostenrijk. Het plannen van een trip naar Graz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.