OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

345 Hotels in Wenen

 

Reisgids Wenen - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wenen heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis. Tijdens de heerschappij van de Habsburgse dynastie werd het de hoofdstad en kreeg hierdoor haar keizerlijke elegantie. Wenen is de wereldberoemde centrum voor muziek. Een groot aantal getalenteerde muzikanten hebben hier gewoond en gewerkt, waaronder: Mozart, Beethoven, Hayden, Schubert, Brahms en vele anderen. Het is ook de stad van de legendarische Wiener Sängerknaben en diverse muzikale evenementen, zoals de Nieuwjaars Concert of het jaarlijks bal in de Opera van Wenen.
De architectuur van Wenen bevat alle elementaire stijlen vanaf gotische en renaissancistische en tot en met het postmodernisme. De oude Ruprechtskirche van de Romeinse stijl, gotische St. Stephen's Cathedral (het symbool van Oostenrijk en Wenen), de Karlskirche, al deze gebouwen creëren een onvergetelijke uitzicht van de stad. Moderne stijl is ook merkbaar in Wenen: De Karlsplatz station, Secession, de Kirche am Steinhof door Otto Wagner.
Wenen is de pracht en luxe met oude motieven. Wenen is de stad van de muziek en de geweldige muzikanten. Wenen is de stad van Fiacre en dansende witte noppen. Wenen is een heerlijke koffie en de bekende apfelstrudel. In een woord, Wenen is … Wenen is een stad, waar je voor een tijdje moet leven, in tegenstelling tot alleen een snelle blik op alle bezienswaardigheden. De stad is zo fascinerend en betoverend, net als de muziek, de geur van koffie, het 'klip-klop’ van de paarden op de geplaveide straten, de guer van glühwein en dennen voor Kerstmis ...
Wenen kan trots zijn op een groot aantal prachtige historische gebouwen, zoals St Stephen's kathedraal of de ongelooflijke Belvedere. Daarnaast, vind u in Wenen van gezellige parken, operahuizen en musea. In deze stad kunt u altijd rust hebben, luisterend naar de prachtige muziek van Bach of Strauss. Je moet ook een bezoek brengen aan de Spanische Hofreitschule, om zo de prachtige witte paarden gracieus te zien bewegen onder de aangename muziek van Wenen.
En dat is maar een klein deel van alles wat Wenen te bieden heeft. Door de tijd heen is de stad veranderd in een centrum voor mode met veel moderne faciliteiten (ze zijn vooral gesitueerd rond de Ringschtrasse en aan de oevers van de Donau). U kunt een fiets huren om de stad op een meer rustige manier te leren kennen. In dit geval is het een leuk idee om naar het Prater Park te gaan. In de avond kunt u zich uitleven op de vele clubs.
Het keizerlijk paleis Hofburg. De enorme paleis complex omvat de Hofburg paleis, dat ooit behoorde aan de Habsburgers. Gelegen in het centrum van Wenen, kan dit witte paleis niet ongemerkt blijven. Door de tijd heen is het complex steeds meer uitgebreid en verbouwd. Een van de meest fascinerende plaatsen in het paleis is het schatkamer, waar ze de Koninklijke sieraden houden.
De Spaanse Hofrijschool.
- (Spanische Reitschule) (toon op kaart ) De Spaanse Hofrijschool is de oudste arena ter wereld. De school is onderdeel van het paleis Hofburg. Het werd opgericht tijdens het bewind van de Habsburgers. De lipizzaner is een warmbloedig paardenras dat zijn oorsprong kent in de Habsburgse keizerlijke hofstoeterij "Lippiza". Riders in historische kledij trainen mooie witte hengsten-lipizzaners een hele week. Een paar maanden per jaar, is er voor alle geïnteresseerden de kans, om de show die al meer dan vier eeuwen niet is veranderd, te bezoeken. Het is het beste om kaartjes vooraf te reserveren. De rest van het jaar kunt u naar de repetities kijken. Uw kaartje hiervoor, kunt u direct bij de ingang aankopen.
Belvedere.
is een romantisch park met vijvers, watervallen en twee paleizen. Bij de Boven Belvedere kunt u diverse musea zien. In de grote balzaal van het paleis kunt u het document van Oostenrijk's onafhankelijkheid lezen, dat in 1955 is ondertekent, omdat Oostenrijk na de tweede wereldoorlog een decennium lang onvrij is gebleven. Aldus werd Wenen, evenals Berlijn, tussen bondgenoten verdeeld. Het lijkt vreemd, maar dit historische feit heeft weinig wereldbekendheid.
Het Schonbrunn Paleis.
het zomerpaleis van de Habsburgers , is , zonder twijfel, de parel van Wenen. Het paleis ligt een paar metrohaltes van het centrum. Op de plaats waar het paleis van Schönbrunn is gebouwd, stonden vroeger andere paleizen en gebouwen. Het paleis werd meerdere malen herbouwd. Op dit moment beschikt het complex over 1441 kamers met verschillende afmetingen, voor verschillende doeleinden. Op het terrein van het paleis liggen ook prachtige tuinen.
De Stephansdom.
is de grootste gotische en luxe kathedraal van Oostenrijk. In 1147 werd een eerste kerk gebouwd. Later is de kathedraal uitgebreid. De lengte is 107 meter, de breedte is 34 meter en de hoogte van de Zuidelijke Poort "Steffl" is 136 meter. U moet 343 treden beklimmen, om de top van de toren te bereiken, die een prachtig uitzicht over de stad biedt.
U zult zeker van de Wener gastronomie genieten. Naast het beroemde schnitzel-restaurant "Figlmueller" kunt u in Wenen een groot aantal trendy cafes (kaart: cafe ) en elegante restaurants (kaart: restaurants ) met delicatessen van over de hele wereld vinden.
Dit artikel over Wenen is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Wenen

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Wenen:


Sankt Polten - 54.4 km
Sankt Pölten is een stad, gelegen in de buurt van Wenen. Dit is de oudste Oostenrijkse stad, de grootste stad in de deelstaat Neder-Oostenrijk en de jonge hoofdstad van dit administratieve gebied. De stad werd gesticht...
verder
Bratislava - 55.9 km
Bratislava is een prachtige oude stad die de bezoekers altijd verbaast door de sfeer van gezelligheid en stilte die een contrast vormen met het snelle en stressvolle leven van de moderne stedelingen. Om alle culturele...
verder
Brno - 112.9 km
Brno is een oude Tsjechische stad die rijk is aan verschillende tradities en gewoonten. Deze plaats is ook bekend als het grootste centrum van de wijnbereiding van het land. Brno heeft een lange geschiedenis en soms is...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Wenen
 Wenen foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Wenen, Oostenrijk. Het plannen van een trip naar Wenen met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.