OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

113 Hotels in Salzburg

 

Reisgids Salzburg - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Voordat we een verhaal over de bezienswaardigheden van Salzburg beginnen, is het vermeldenswaard dat deze stad volledig is herbouwd in opdracht van aartsbisschop Wolf Dietrich. Aartsbisschop Dietrich was van nature een opschepper en een liefhebber van luxe, hij heeft vele kloosters, parken, kerken, en de Kathedraal van Salzburg gebouwd. Niet alleen deze aartsbisschop, maar ook zijn volgelingen waren zeer, zeer rijk. Ze waren eigenaren van alle zoutmijnen in de omgeving van Salzburg, en bovendien van grote boerderijen. Maar een kampioen van rijkdom was, natuurlijk, Wolf Dietrich. Wanneer het aantal van zijn kinderen de 12 bereikte, beval hij het Mirabell Paleis voor hen te bouwen. De Paus heeft besloten dat dit te veel is, daarom heeft Wolf Dietrich de laatste jaren van zijn leven doorgebracht in de gevangenis vesting Hohenzaltsburg. Maar zonder deze generatie van stuk voor stuk rijke aartsbisschoppen van Salzburg zou de stad nooit dit mooie gezicht hebben gekregen.
De kathedraal.
De kathedraal (toon op kaart ) werd gebouwd op bevel van de bovengenoemde aartsbisschop Wolf Dietrich, die opdracht gaf om deze monumentale kerk op het terrein van de oude kathedraal te bouwen. Uiteindelijk werden zijn plannen niet tot het einde uitgevoerd. Tijdens de bouw van de kathedraal zijn de afmetingen enigszins verminderd. Ondanks dat, is het nu nog steeds een zeer grote kerk, die ruimte aan 10.000 personen biedt. De feestelijke opening van de kathedraal vond plaats in 1628. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden van Salzburg. Het originele interieur van de kathedraal wordt in een afzonderlijk museum getoond.
De kerk en het kerkhof van St. Peter.
Terwijl u in Salzburg bent, kunt u de kerk van St. Peter en de tot de kerk behorende begraafplaats bezoeken. De kerk was ooit volledig verbouwd naar een luxueus ontwerp, maar in vergelijking met de kathedraal is de kerk klein en gezellig. De kerk behoorde vroeger tot de Benedictijner abdij van St. Rupert. St. Rupert ligt begraven op het kerkhof, daar ligt ook de jongere broer van de componist Haydn. De begraafplaats naast de kerk is de oudste in Salzburg en deze plaats is de locatie voor opname van verschillende films geweest.
(Getreidegasse) – (Pferdeschwemme).
Als u over de Brug van de Stad naar de andere kant van de rivier gaat, zult u direct in de straat Getreidegasse uitkomen. In deze smalle en zeer mooie winkelstraat staat het huis , waar Mozart werd geboren. Als u in de richting van de Monhsberg en de gelijknamige tunnel (Monhsberg Tunnel) gaat, kunt u een grote mooie fontein zien. Pferdeshvemme was ooit een plek om 120 paarden van de aartsbisschop Wolf Dietrich te laten zwemmen, hij gaf ook opdracht om op deze plaats hun nieuwe stallen te bouwen (nu is het Festspielhaus (Festspielhaus) genoemd).
Het Residence Plein (Residenzplatz), Het Residence Plein (Residenzplatz), het Mozart Plein (Mozartplatz), het Kapittel Plein (Kapittelplatz).
Deze drie Pleinen zijn met elkaar verbonden en kunnen dus leiden tot grote vreugde van elke toerist die daar loopt. Er is een prachtige fontein op het plein Kapittel , en een fontein op het Residenz plein dat precies midden in het centrum gevestigd is. Als u het paleis met een gids bezoekt, zult u beseffen wat voor luxe leven aartsbisschoppen hadden. Er is ook een museum in het Residents paleis en een standbeeld van Mozart in het centrum van het Mozart plein . Daarnaast trekken de Kerk van St. Michaels en het cafe "Glockenspiel" uw aandacht. (Café Glockenspiel).
De Franciscaanse Kerk en de Kerk van College.
Beide kerken liggen dicht bij elkaar en u kunt ze gemakkelijk zien. De kerk van College is de kerk van de Universiteit, dus de belangrijkste motieven afgebeeld op het hoofdaltaar zijn uit de wetenschap. Het is een prachtige barokke kerk. De franciscaanse kerk, die is gebouwd in de XIIIe eeuw en meerdere malen werd herbouwd, in tegenstelling tot de kerk van College, die een beetje vormeloos is. De franciscaanse kerk heeft tijdelijk als de kathedraal gediend, terwijl de kathedraal werd gebouwd.
Hohenzaltsburg.
Het fort Hohenburg kunt u doormiddel van een kabelbaan vanuit de straat Festungsgasse in de oude stad bereiken, u kunt het ook via dezelfde straat te voet bereiken. De vesting werd gebouwd in de elfde eeuw en was vooral bedoeld als schuilplaats voor de aartsbisschop. De huidige vorm is het resultaat van veel verbouwingen, die eeuwen duurde. Het fort had vele functies, en uiteindelijk is het uitgegroeid tot een klein dorp met een tiental huizen. Tegenwoordig, kunt u op het grondgebied van Hohenzaltsburg vrij rondlopen, een museum bezoeken en een rondleiding met een gids bestellen, indien gewenst.
Het Huis van de Natuur.
Het Huis van de Natuur is een museum voor plaatselijke geschiedenis, dat is gelegen aan de rand van de oude stad, in Muzeumplatts. Dit zeer grote museum vertelt op een aangename en levendige manier over de aard van Salzburg en omgeving. De expositie van het museum is zeer divers en heeft een grote verscheidenheid van onderwerpen. Het museum is in staat om de aandacht van zowel kinderen als volwassenen te trekken.
Dit artikel over Salzburg is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Salzburg

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Salzburg:


Zell am See - 56.9 km
Deze stad is gelegen aan de oever van het prachtige meer "Zeller See". Het is een volledig service-georiënteerd resort, dat onderdeel is van ESR. Skie fans uit heel Europa willen dit geweldige resort bezoeken. De zomer...
verder
Kitzbuhel - 62.3 km
Skioord Kitzbühel is uitgegroeid tot een favoriete bestemming verschillende rijke mensen en internationale beroemdheden. Deze elegante, moderne stad die zijn historische erfgoed zorgvuldig heeft bewaart, trekt zijn...
verder
Landshut - 104.6 km
Landshut is een stad in Duitsland, die 65 kilometer ten noordoosten van München ligt. De bevolking van de stad telt 62 duizenden mensen.

In het centrum van de stad zijn de huizen uit de middeleeuwen...
verder

Onze diensten
 Salzburg foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Salzburg, Oostenrijk. Het plannen van een trip naar Salzburg met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.