OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Linz

 

Reisgids Linz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Linz is een stad die de derde positie in de lijst van de grootste steden van Oostenrijk bezet. Hier kunt u altijd talloze bussen met toeristen zien en heldere en pittoreske plaatsen, die vol afwisseling zijn, bezichtigen. Linz behoudt zorgvuldig zijn geschiedenis. U kunt alle belangrijke bezienswaardigheden van deze plaats in de historische wijk, de zogenaamde "Oude Stad", zien. Tijdens het lopen door stille, schimmige en smalle straatjes van dit deel van Linz zult u zeker tal van gezellige café's en bierhuizen, kleine kerken in de barokke stijl en twee abdijen - "Wilhering" en "St. Florian" vinden.
Linz is gelegen in het noorden van Oostenrijk aan de oever van de rivier Donau. De stad werd gebouwd als, militair fort in de buurt van de grens met Duitsland. Linz werd gesticht in ongeveer 410 voor Christus. Het centrale deel van de stad combineert op harmonieuze wijze de barokke stilistiek van die tijd met de moderne complexen, gebouwd in de moderne stijl. Het historische centrum van de stad is in zeer goede staat behouden tot in onze dagen. Toeristen kunnen ook plezier beleven bij het bezoeken van de oude weg, die de Piemonte regio van de Alpen met het noorden van het land verbindt. Het belangrijkste plein van de stad ligt direct aan de oever van de rivier Donau. Op dit plein bevinden zich het centrale stadhuis, een klooster, het kasteel "Ursulinerhof", en het "Landhaus" - het overheidsgebouw, waar het parlement is gevestigd.
Linz wordt ook wel een culturele stad genoemd omdat hier tal van theaters en concertzalen zijn. Het "Unzer" theater is het vrije ensemble van faciliteiten die dans, comedy, drama, klassieke optredens en authentieke uitvoeringen combineren. Het "Phoenix" theater is gespecialiseerd in klassieke voorstellingen . Het "Federal" theater werkt al meer dan 200 jaar en beschikt over ruime keuze van toneelstukken. Er zijn ook het "Chameleon" theater, de Concert Zaal van "Bruckner" en de "Posthof".
  In de buurt van Linz bevindt zich een belangrijk natuurmonument: het nationale park Hohe Tauern. Dit is het grootste alpine reservaat, dat werd opgericht in 1981. Op zijn grondgebied is er een enorme gletsjer en meer dan 400 bergtoppen, waarvan sommige meer dan 3000 meter hoog zijn. De meeste toeristische routes in dit reservaat zijn in de zomer geopend. In deze tijd van het jaar kunt u kristalheldere bergmeren, prachtige watervallen en bergbronnen bewonderen.
Een van de mooiste religieuze monumenten van de stad is de kathedraal van de Onbevlekte Ontvangenis. Het is een van de grootste katholieke kathedralen in Oostenrijk. De bouw van de kathedraal duurde meer dan 70 jaar en werd uiteindelijk pas in 1924 voltooid. De kathedraal heeft veel originele elementen van decoratie bewaard. De bezoekers kunnen de prachtige glas-in-loodramen, fresco's en elementen van houtwerk bewonderen.
Een opvallend middeleeuws monument is het Rosenau-kasteel. De eerste officiële vermelding van dit kasteel verwijst naar 1593, en de exacte datum van de bouw van het kasteel is onbekend. Gedurende honderden jaren van zijn bestaan ​​werd het kasteel vele malen verbouwd en gerestaureerd. Aan het begin van de 18e eeuw verwierf het unieke kenmerken van de barokstijl die er nu zelfs aan inherent zijn. Het prachtige kasteel veranderde zijn status meer dan eens. In bepaalde periodes was er een school, een verpleeghuis, een weeffabriek en zelfs een kerk. Bezoekers zullen zeker worden verteld over alle details van de geschiedenis van het kasteel tijdens de excursie.
Een onbekend oriëntatiepunt dat niet in elke klassieke reisgids is opgenomen, is Pension Steinbacher. Dit huis werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd voor lokale arbeiders, maar dat duurde niet lang. Al in 1802 was het huis in privébezit en nog niet zo lang geleden voltooide het een totale reconstructie. Het belangrijkste bouwmateriaal voor de bouw van het huis was zandsteen. Ondanks het feit dat dit materiaal als tamelijk kwetsbaar wordt beschouwd, is de constructie tot op de dag van vandaag in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven.
Een belangrijk en belangrijk architectonisch monument is het 'Holzheim-paleis'. Het ligt in de directe omgeving van Linz. De eerste vermelding van dit paleis dateert uit 1075. Aan het begin van de 18e eeuw werd het paleis volledig verwoest door een brand. Ze slaagden erin het te reconstrueren in overeenstemming met het allereerste project.
Dit artikel over Linz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Linz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Linz:


Sankt Polten - 99.3 km
Sankt Pölten is een stad, gelegen in de buurt van Wenen. Dit is de oudste Oostenrijkse stad, de grootste stad in de deelstaat Neder-Oostenrijk en de jonge hoofdstad van dit administratieve gebied. De stad werd gesticht...
verder
Salzburg - 109.3 km
Voordat we een verhaal over de bezienswaardigheden van Salzburg beginnen, is het vermeldenswaard dat deze stad volledig is herbouwd in opdracht van aartsbisschop Wolf Dietrich. Aartsbisschop Dietrich was van nature een...
verder
Wenen - 153.4 km
Wenen heeft meer dan 3000 jaar geschiedenis. Tijdens de heerschappij van de Habsburgse dynastie werd het de hoofdstad en kreeg hierdoor haar keizerlijke elegantie. Wenen is de wereldberoemde centrum voor muziek. Een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Linz
 Linz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Linz, Oostenrijk. Het plannen van een trip naar Linz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.