OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

126 Hotels in Riga

 

Reisgids Riga - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Degenen die bekend zijn met de geschiedenis van Riga, begrijpen de betekenis van de uitdrukking "Riga is een stad die alle tijd vrij te geven heeft". Deze handels stad, die is gesticht door Duitse kooplieden, heeft onder verschillende omstandigheden geleefd en heeft wendingen en bochten in zijn ontwikkeling doorgemaakt. Riga had de onafhankelijkheid in 1918, de komst van het Rode Leger in 1940, opnieuw de onafhankelijkheid in 1991 en, tot slot, de toetreding van Letland tot de EU in 2004.
Het uiterlijk van het politieke, culturele en economische centrum van het land wordt bepaald door rijke "Art Nouveau" gebouwen en prachtige park complexen, evenals modelgebouwen, overgebleven uit het Sovjettijdperk. De oude stad (toon op kaart ) behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. De stad wordt gersierd door prachtige huizen, kleine winkeltjes en restaurantjes. De stad op de Westelijke Dvina, of, zoals de rivier wordt genoemd in Letland, de rivier Daugava, beschikt over een groot aantal musea (kaart: museums ) die veel liefhebbers van cultuur en kunst trekken. Riga wordt beschouwd als de duurste stad van de Baltische staten. En toch, zult u uw bezoek aan deze stad onthouden, in ieder geval, vooral door de uitzonderlijke gastvrijheid van Riga.
Het Grote Gilde en het Kleine Gilde.
Het groot Gilde werd opgericht in de 14e eeuw. Het gebouw werd vele malen gereconstrueerd en nu is het "de State Philharmonische Concert zaal".
Het huidige gebouw van het Kleine Gilde in Riga is gebouwd door Architect Johan Daniel Felsko in het jaar1866. De laatste restauratie werd hier in het jaar 2000 uitgevoerd. Het interieur van de Kleine Gilde is bijzonder luxueus. U kunt hier de prachtige gebrandschilderde ramen, de rijke kroonluchters en de muren die met schilderijen met uitzichten op de stad zijn versierd zien.
De Dom.
De Dom van Riga is de personificatie van de oude stad, gekenmerkt door diversiteit en originaliteit. Er zijn romantische, gotische, renaissance, barokke en klassieke aspecten te vinden de eigenaardige bouwelementen. Deze kathedraal heeft één van de grootste orgels ter wereld. Franz Liszt zelf schreef de speciale muziek voor dit speciale orgel.
"Drie broers".
De architectonische ensemble "Drie Broers" werd opgericht in XV, XVII en XVIII eeuw en bestaat uit drie woongebouwen, zij zijn de oudste stenen gebouwen in Riga. Het ensemble geeft een idee van hoe mensen vroeger leefden in een van de handels-en ambachtelijke kwartalen van Riga. Na een grote restauratie, die in de 50er jaren van de vorige eeuw is uitgevoerd, dienen deze huizen als architectonische musea van de stad.
De kerk van Maria Magdalena
De kleine kerk van Maria Magdalena werd gebouwd in de XIII eeuw. In de zeventiende eeuw was het de Zweedse garnizoen kerk. Tijdens de Grote Noordse Oorlog werd het verwoest, maar later weer hersteld.
Zweedse Poort.
De Zweedse Poort is de jongste en de enige overlevende in zijn oorspronkelijke vorm van de 25 poorten die ooit bestonden in Riga.
De Kerk van St. James
De "Kerk van St. James" is de enige kerk in Riga met "de klokken op het balkon". De eerste vermeldingen ervan gaan terug tot 1225. De dunne, slanke toren van de kerk is uniek vanwege het feit dat de kerkklokken er buiten hangen en niet binnen, zoals gebruikelijk. Voor een lange periode van haar bestaan is de kerk erin geslaagd om er zowel voor de katholieken, als voor de lutheranen te zijn. Na de Reformatie in de zestiende eeuw, was dit voorbij en waren er de eerste Letse Lutherse Gemeenschap Diensten van Riga. In de tegenwoordige tijd behoort de tempel tot de katholieke kerk.
Riga is mooi in elk seizoen, maar vooral in de herfst is het daar mooi.
Dit artikel over Riga is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Riga

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Riga:


Parnu - 160.3 km
Dit is een oude en schilderachtige stad met een rijke geschiedenis, maar ook een bekende badplaats met een goed ontwikkelde infrastructuur. Naast de comfortabele hotels en pensions vindt u hier tal van resorts en...
verder
Ventspils - 160.7 km
Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste...
verder
Liepaja - 194.1 km
Liepaja is een beroemde havenstad, die is gelegen op het zuid-oosten van de Letse Republiek. Dit is een van de grootste steden van Letland. Liepaja betekent "de stad onder linden". Dit is echt zo. Naast tal van linden...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Riga
 Riga foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Riga, Letland. Het plannen van een trip naar Riga met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.