OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

9 Hotels in Ventspils

 

Reisgids Ventspils - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ventspils is een van de grootste havensteden in Letland. Dit is een moderne badplaats, en de dynamiek van de ontwikkeling is gewoon uitstekend. Op het grondgebied van de stad ligt een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het hele land - het fort van de Livonian Orde. Dit prachtige fort gelegen aan de oever van de rivier Wien, herinnert bezoekers aan de grote tijden van ridders en ridderlijke gevechten door acht eeuwen heen. Het kasteel werd een lange tijd gebruikt als gevangenis. Dit prachtige gebouw is volledig bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig kan iedereen in de sombere gangen wandelen en de sfeer van de donkere Middeleeuwen ervaren.
Het centrale deel van de stad is de locatie van de zogenaamde Grote Markt, dat is van oudsher populair onder toeristen vanwege een groot aantal souvenirs, foto's en sieraden die hier worden verkocht. Als u onvergetelijke souvenirs voor uzelf en uw vrienden wilt kopen, is dit de beste plek om naartoe te gaan. Langs de kustlijn ligt het Zee Park, dat zich tot enkele kilometers uitstrekt. Als u langs het Zee Park wandelt, kunt u het nabijgelegen Etnografisch Museum bezoeken. Het heeft een mooie collectie van visserij schoeners, molens, ankers en andere interessante tentoonstellingen. Mensen, die houden van sport, moeten zeker het Olympic Centrum bezoeken. Hier kunt u de nieuwste tennisbanen, zwembaden, sportscholen en het waterpark met waterattracties vinden. Vergeet ook niet om de cosmetische- en massagesalons, sauna's en baden te bezoeken.
De strand rust wordt ook op een hoog niveau georganiseerd. Liefhebbers van outdoor recreatie kunnen een rondleiding door het nabijgelegen dorp Staldzene krijgen. Daar is er de Kerk van St Nicolas die is erg populair tussen de religieuze gebouwen. De belangrijkste bezigheid van de lokale bevolking is het vissen. Hier kunt u ook vissen of een boottocht langs de kust maken of rond de grote bossen wandelen.
  Een van de meest ongewone symbolen van de moderne stad zijn de sculpturen van koeien. Ze werden voor het eerst op hun grondgebied geïntroduceerd in 2002, tijdens de parade. Door de vakantie werden 26 originele sculpturen gemaakt, die werden geïnstalleerd in verschillende delen van de stad. Na de parade, werd besloten om ze te verwijderen. Tien jaar later besloot het stadsbestuur echter om deze ongewone kunstwerken naar de stad te brengen. Sommige sculpturen werden verkocht voor liefdadigheidsdoeleinden en 19 koeien zijn tegenwoordig vertegenwoordigd in de drukste straten van Ventspils. Voor reizigers die ze allemaal willen zien, worden speciale kaarten en gidsen met iconische plaatsen verkocht in de stad.
Een zeer ongebruikelijk historisch symbool van de stad is het Huis van schrijvers en vertalers - een miniatuur oud huis met een pannendak. In het midden van de 19e eeuw was dit gebouw gevestigd in het stadhuis. Toen werd besloten om het naar een nieuwer en groter gebouw te verhuizen, was het voormalige stadhuis voorzien van een zekere gelijkenis met een hotel, maar werden alleen literaire figuren en vertalers geaccepteerd. De traditie om culturele en kunstfiguren uit de hele wereld mee naar dit historische huis te nemen, is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.
Liefhebbers van natuurlijke attracties zullen zich ook niet vervelen. Ze zullen het nationaal park Moricsala kunnen bezoeken. Het gebied van dit reservaat is meer dan 800 hectare groot. Het is gelegen op het eiland Moritz en werd gesticht in 1957. Een van de belangrijkste attracties van het reservaat is het prachtige meer Usma-See. Het is ook opvallend in de diversiteit van de plantenwereld. In het reservaat zijn er minder dan anderhalve plant, waaronder meer dan 120 mossen en ongeveer 300 korstmossen. Het reservaat is niet beroofd van vertegenwoordigers van fauna. Hier is het mogelijk om zeldzame watervogels te observeren, en ook vossen en hazen.
In de omgeving van Ventspils zijn er verschillende interessante oude kastelen. Liefhebbers van wandelingen op historische plaatsen zullen zeker van het kasteel van Vetsdilski houden. Helaas is het tot onze dagen niet gelukt om te overleven. Het kasteel werd bijna volledig verwoest tijdens een van de volgende doden. De ruïnes van het kasteel bevinden zich in een zeer mooie natuurlijke omgeving, aan de oevers van de rivier de Daunava. Het is zeer interessant om in het warme seizoen door deze plaatsen te slenteren.
Dit artikel over Ventspils is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ventspils

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ventspils:


Liepaja - 102.5 km
Liepaja is een beroemde havenstad, die is gelegen op het zuid-oosten van de Letse Republiek. Dit is een van de grootste steden van Letland. Liepaja betekent "de stad onder linden". Dit is echt zo. Naast tal van linden...
verder
Riga - 160.7 km
Degenen die bekend zijn met de geschiedenis van Riga, begrijpen de betekenis van de uitdrukking "Riga is een stad die alle tijd vrij te geven heeft". Deze handels stad, die is gesticht door Duitse kooplieden, heeft...
verder
Palanga - 166.7 km
Palanga is niet alleen een badplaats, maar een echt recreatief centrum, dat beroemd is dankzij zijn unieke ecologische omgeving. De goede combinatie van de rijke dennenbossen en de zachte zee creëert een gunstige...
verder

Onze diensten
 Ventspils foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ventspils, Letland. Het plannen van een trip naar Ventspils met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.